ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Κυριακή 12 Μαρτίου 2017

Ίσες αποστάσεις από ΣΥΡΙΖΑ - Ν.Δ., αλλά και μεταξύ τους



Μετά τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, που σε επίπεδο αντιπολιτευτικής ρητορικής εμπεδώνει την τακτική των ίσων αποστάσεων απέναντι σε ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ., εσχάτως και το Ποτάμι υιοθέτησε την ίδια στρατηγική.

 
“Όσο πιο γρήγορα φύγουν τόσο το καλύτερο” είπε η Φ. Γεννηματά, με τη ΔΗ.ΣΥ. να έχει ανακοινώσει από πολύ νωρίς ότι δεν θα ψηφίσει κανένα μέτρο της συμφωνίας που επιδιώκει η κυβέρνηση. “Ας ψηφίσουν τα μέτρα τα κόμματα που αποφασίζουν τις προτεραιότητες και τις καθυστερήσεις”, “η πλειοψηφία των 153 υπάρχει” κατέληξε και ο Στ. Θεοδωράκης, ενώ δήλωνε μέχρι πρότινος ότι το Ποτάμι, ως... σωστή αντιπολίτευση, θα εξέταζε τα συμφωνηθέντα και θα αποφάσιζε ποια από αυτά ενδεχομένως θα στήριζε.

Με αυτόν τον τρόπο και οι δύο σχηματισμοί εκτιμούν πως θα μπορέσουν να εμφανιστούν ως η εναλλακτική που θα μπορέσει να τους βοηθήσει να ανακτήσουν κάποια από τη χαμένη δύναμή τους, με το Ποτάμι να βρίσκεται σε σαφώς δυσχερέστερη θέση. Τα δύο κόμματα, ενώ το ένα (ΠΑΣΟΚ) συγκυβέρνησε με τη Ν.Δ. και το άλλο (Ποτάμι) πέρασε μια περίοδο ισχυρής ταύτισης ή έστω έντονου πολιτικού φλερτ με τη Ν.Δ. “του Κυριάκου Μητσοτάκη”, θέλουν με τις ίσες αποστάσεις να επιχειρήσουν να ξεκολλήσουν από πάνω τους την εικόνα προσέγγισης που απέκτησαν με τη Δεξιά, ώστε έτσι, μέσα από μια “νέα αρχή” ή μια “επανεκκίνηση” όπως λένε στη Σεβαστουπόλεως, να προχωρήσουν στους δικούς τους κομματικούς σχεδιασμούς ως προς την υπόθεση της “ανασυγκρότησης της Κεντροαριστεράς”. 

Άλλωστε, η απόφαση του Ποταμιού για καταψήφιση των μέτρων ή ακόμα και των αντισταθμιστικών μέτρων, προτού καν υπάρξουν και τα εξετάσουν, ήρθε λίγες ημέρες πριν από τη χθεσινή επετειακή εκδήλωση για τα τρίτα γενέθλια του κόμματος. Εκδήλωση για την οποία στη Σεβαστουπόλεως είχαν θέσει ως στόχο ένα “restart”.

Σε αυτή την υπόθεση πάντως, οι πορείες τους παραμένουν αποκλίνουσες, με τα αισθήματα μεταξύ των δύο ηγεσιών να είναι αμοιβαία. Η Δημοκρατική Συμπαράταξη δεν περιλαμβάνει το Ποτάμι στους προγραμματισμούς της, οι οποίοι ακόμα δεν έχουν λάβει συμπαγή μορφή λόγω διαφορετικών προσεγγίσεων που έχουν ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜ.ΑΡ. - ΚΙΔΗΣΟ - Κινήσεις Πολιτών επί διαδικαστικών ζητημάτων ενόψει του Συνεδρίου που έχει προαναγγελθεί. 

Αλλά και το Ποτάμι έχει εξαιρέσει τον εαυτό του από μια συνεργασία υπό την ομπρέλα της ΔΗ.ΣΥ., ως ακόμα μια συνιστώσα της. "Αυτή η κουβέντα τέλειωσε από τη στιγμή που η κυρία Γεννηματά είπε: ‘Όποιος θέλει ας έρθει στη Δημοκρατική Συμπαράταξη’. Είναι αστείο να ζητάς από ένα κοινοβουλευτικό κόμμα να ενταχθεί σε ένα άλλο κόμμα” σχολίασε ο Στ. Θεοδωράκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: