ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 17 Μαρτίου 2017

Αναγνωστοπούλου: Η ΕΕ έχει ξεχάσει την πολιτική ουσία




«Το Συμβούλιο της Ευρώπης ανέδειξε την Ελλάδα λόγω της ακαδημίας, που είχαμε κάνει για τους πρόσφυγες στην Αρχαία Ολυμπία το καλοκαίρι, ως την σημαντικότερη χώρα στα θέματα προσφυγικού και εκπαίδευσης», λέει η Σία Αναγνωστοπούλου.
Η πρώην αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας μίλησε "Στο Κόκκινο Πάτρας 107.7" για την επάνοδό της στην κοινοβουλευτική συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης
 
Μετά από δυο χρόνια απουσίας η βουλευτής Αχαϊας του ΣΥΡΙΖΑ Σία Αναγνωστοπούλου επιστρέφει στις συνελεύσεις του Συμβουλίου της Ευρώπης, καθώς εξαιτίας της υπουργικής της ιδιότητας, επειδή ασκούσε εκτελεστική εξουσία, δεν μπορούσε να συμμετέχει στο συμβούλιο. Αυτό όμως δεν είχε σταθεί εμπόδιο,όπως η ίδια υπογράμμισε, καθώς διατηρούσε μια στενή συνεργασία, όσο ήταν αναπληρώτρια υπουργός παιδείας για το θέμα του προσφυγικού. 
 
"Το Συμβούλιο της Ευρώπης ανέδειξε την Ελλάδα λόγω της ακαδημίας, που είχαμε κάνει για τους πρόσφυγες στην Αρχαία Ολυμπία το καλοκαίρι, ως την σημαντικότερη χώρα στα θέματα προσφυγικού και εκπαίδευσης. Μάλιστα είχε έρθει εδώ και το Συμβούλιο, με εκπροσώπηση στο Υπουργείο, και για αυτό τώρα θα ασχοληθώ και πάλι με αυτό το θέμα, ως συνέχεια σε αυτό, που είχε γίνει στο υπουργείο", ανέφερε η κ. Αναγνωστοπούλου.
 
Το Συμβούλιο της Ευρώπης, είναι ένα θεσμός, ο οποίος ιδρύθηκε μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, ο οποίος έχει σκοπό την προώθηση του διαλόγου, τη σύναψη συμβάσεων και την υιοθέτηση κοινών δράσεων, μεταξύ των κρατών-μελών του, με βασική επιδίωξη της κατοχύρωσης των δημοκρατικών θεσμών, του κράτους δικαίου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. 
 
"Σε αυτόν συμμετέχουν χώρες και εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα λέγαμε συμμετέχουν χώρες σε διευρημένη γεωγραφική μορφή της Ευρώπης, όπως Αζερμπαϊτζάν, Αρμενία, Τουρκία, Μαρόκο. Έχουμε μια πολύ διευρημένη έννοια της Ευρώπης, ίσως από αυτή, που θα λέγαμε ότι πολέμαγε κάποτε ο Ντεγκόλ,ότι θα ήθελε να είναι μια μεγάλη γεωγραφική ενότητα της Ευρώπης" σημείωσε η βουλευτής.
 
Σε αυτή την ολομέλεια του Συμβουλίου, συμμετέχουν βουλευτές των 47 κρατών-μελών, συνολικά 318 κοινοβουλευτικά μέλη. Όπως σημειώνει η κ. Αναγνωστοπούλου "τα κυριότερα θέματα, τα οποία έχουν χαμηλότερη θέση στην Ευρωπαϊκή Ένωση, είναι κυρίως τα δικαιώματα, τα θέματα δημοκρατίας, το προσφυγικό, η ισότητα. Είναι θέματα, που πια έχουν εκπέσει λόγω οικονομικής επικέντρωσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κι εκεί είναι, που δουλεύονται πάρα πολύ αυτά τα θέματα. 
 
Για παράδειγμα, το τελευταίο μεγάλο θέμα, ήταν η Τουρκία και ο κίνδυνος από την αλλαγή του πολιτειακού συστήματος της. Ασκείται πίεση σε χώρες, που παρουσιάζουν μεγάλο βαθμό παραβίασης δικαιωμάτων, δημοκρατίας, και ασκείται πίεση για να προσαρμοστούν. Ακόμη υπάρχουν ρήτρες και αποπομπή από το συμβούλιο σε χώρες. Η Ρωσία ήταν μια τέτοια χώρα, λόγω των προβλημάτων, που είχε". 
 
Εμβληματική επίσης, ήταν και η παρέμβαση του Συμβουλίου της Ευρώπης επί δικτατορία στην Ελλάδα, καθώς είχε απαγορεύσει στην χώρα μας να συμμετέχει. Η κ. Αναγνωστοπούλου τόνισε ότι "δυστυχώς η Ευρωπαϊκή Ένωση με κέντρο την ευρωζώνη έχει επικεντρωθεί τόσο πολύ στα οικονομικά θέματα, που έχει ξεχάσει την πολιτική ουσία. Για παράδειγμα το Συμβούλιο της Ευρώπης είναι το πρώτο, που είχε κάνει έκθεση για την λιτότητα στην Ελλάδα και πόσο καταστρεπτική είναι και πόσο υπονομεύει την δημοκρατία, πριν από τρία χρόνια".
 
Οι επιτροπές, για την παιδεία, τον πολιτισμό, τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, την ισότητα, το προσφυγικό, συνεδριάζουν πριν, όπως γίνεται και στο ελληνικό κοινοβούλιο, και τα θέματα, που επεξεργάζονται φθάνουν στην ολομέλεια, όπου οι βουλευτές παίρνουν τον λόγο. Στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας, η βουλευτής Αχαϊας του ΣΥΡΙΖΑ Σία Αναγνωστοπούλου θα βρεθεί στο Παρίσι για να συμμετάσχει στην επιτροπή πολιτισμού και στην επιτροπή δικαιωμάτων, όπου θα συζητηθεί μεταξύ των κοινοβουλευτικών μελών ένα θέμα για τα ΜΜΕ στα ελληνικά, σε σχέση με την προσφυγική κρίση, το πως χειρίστηκαν το θέμα, και αυτή η συζήτηση μπορεί να φτάσει, στην ολομέλεια, εαν κριθεί ότι είναι σημαντικό το ζήτημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: