ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 17 Μαρτίου 2017

Δήμος Πατρέων σε ράγες ΡΑΠ: Θα παρέμβει Σκουρλέτης


Μανιακίου 6, Πάτρα. Αυτό το κτίριο ανήκει στο Δημόσιο και στεγάζει την οργάνωση ΑΣΤΟ και τηην Α΄ ΕΛΜΕ. Τοδιεκδικεί ο Δήμος Πατραίων για στέγαση παιδικού σταθμού. Θα της παραχωρηθεί υπό τον όρο ότι δεν θα υποστούν έξωση οι σημερινοί χρήστες του.



Θετικά αποτελέσματα από την συνάντηση του δημάρχου Πατρέων με τον Υπ. Εσωτερικών για το Αποτεφρωτήριο νεκρών και τα ακίνητα Δημοσίου!

«Ο Υπουργός απάντησε στον Δήμαρχο, ότι θα παρέμβει και για τα θέματα παραχώρησης, που καθυστερούν, από την Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου».


Τα παραπάνω μας ενημερώνει ο Δήμαρχος Πατρέων, για την συνάντηση κια τα θέματα που έθεσε στον Παν. Σκουρλέτη. Κι αυτή η ενημέρωση αποτελεί είδηση, για μας δεν είναι νέα είδηση.

Η ΡΑΠ Πάτρα Ανθρώπινη Πόλη, με ανακοίνωσή της προσφάτως, την Δευτέρα 13 Μαρτίου, έχει ενημερώσει για την διάθεση της κυβέρνησης να παραχωρήσει φιλέτα στη δημοτική αρχή προς όφελος των δημοτών. Σήμερα ο Δήμος Πατρέων τροχιοδρομούμενος πάνω στις ράγες της ΡΑΠ Πάτρα Ανθρώπινη Πόλη, μας ενημερώνει για τα  αποτελέσματα της συνάντησής του με τον υπ. Εσωτερικών.

Σε εκείνη την ανακοίνωσή της 13 Μαρτίου, η ΡΑΠ ανέφερε, μεταξύ άλλων:

«Η δρομολόγηση της παραχώρησης του θαλάσσιου μετώπου, η πρόσφατη  παραχώρηση του ΟΑΕΔ 59 στρεμμάτων Πλατανόδασος στον Καστελλόκαμπο και δεκάδων χώρων στις εργατικές κατοικίες (9 καταστήματα και μία αίθουσα συγκεντρώσεων στις εργατικές της περιοχής Ταραμπούρα, 2 καταστήματα και μία αίθουσα στην Εγλυκάδα, μία αίθουσα στα Ζαρουχλέικα,2 καταστήματα και μία αίθουσα στις νέες εργατικές Εγλυκάδας), η κάλυψη των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Καρναβαλικού Οργανισμού, η δημιουργία των Κέντρων Κοινότητας, η έγκριση εκατοντάδων προσλήψεων στις υπηρεσίες του Δήμου, η συνεχιζόμενη διαβούλευση για τη διέλευση του τρένου, η εξόφληση των παρακρατηθέντων πόρων από το 2009, είναι μερικά από τα πολλά στοιχεία που συνηγορούν στον ισχυρισμό ότι η παρούσα δημοτική αρχή ήταν η πιο «τυχερή» δημοτική αρχή των τελευταίων ετών».

Και συνέχιζε ακόμη:

«Η απόδοση χώρων όπως ο Ρηγανόκαμπος και το κτίριο της Μανιακίου (όπου μαζί με την ΕΛΜΕ και τον ΑΣΤΟ που κρατάνε ζωντανό το κτίριο, μπορεί να λειτουργήσει και  παιδικός σταθμός με βάση την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου), αλλά και το σχέδιο της αξιοποίησής τους, η ολοκλήρωση της Ολυμπίας οδού, η έναρξη λειτουργίας του φράγματος Πείρου-Παραπείρου και της επίλυσης του ζητήματος της διαχείρισης των απορριμμάτων με ανακύκλωση στην πηγή, η αύξηση των πόρων της αυτοδιοίκησης και ο σαφής προσδιορισμός των αρμοδιοτήτων της, η καθιέρωση της απλής αναλογικής και της δημοκρατικής λειτουργίας μέσα από την ενεργοποίηση των τοπικών συμβουλίων, είναι άμεσοι στόχοι που πρέπει να τύχουν ευρύτατης δημοκρατικής συναίνεσης και διεκδίκησης». 

Δηλαδή, δεν είχε πειστεί η δημοτική αρχή για τα παραπάνω και προέτρεξε;

Τέλος πάντων. 

Στην ανακοίνωσή της αναφέρει:

«Συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη, είχε χθες ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης. Στη συνάντηση συμμετείχε και ο Αντιδήμαρχος, Παύλος Στάμος.

Ο Δήμαρχος, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ζήτησε από τον Υπουργό να παρθούν άμεσα μέτρα, για να προχωρήσουν χωρίς άλλες καθυστερήσεις, οι χρονοβόρες διαδικασίες για την κατασκευή και λειτουργία του πρώτου στην Ελλάδα, Κέντρου Αποτέφρωσης Νεκρών.

Ο Υπουργός διαβεβαίωσε τον Δήμαρχο ότι θα παρέμβει άμεσα για να διευκολύνει την απεμπλοκή του θέματος.

Ο Δήμαρχος, του έθεσε επίσης, το ζήτημα της συστηματικής κωλυσιεργίας και προκλητικής καθυστέρησης της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου, να παραχωρήσει στο Δήμο το κτίριο της οδού Μανιακίου (πρώην Εμπορική Σχολή και στη συνέχεια Πειραματικό Γυμνάσιο) για την κατασκευή ενός ακόμα Παιδικού Σταθμού και την παραχώρηση του πρώην σκουπιδότοπου στον Ριγανόκαμπο.



Ο Υπουργός απάντησε στον Δήμαρχο, ότι θα παρέμβει και για τα θέματα παραχώρησης, που καθυστερούν, από την Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου». 
___________
Ωστόσο, τη διαφωνία του με τους σχεδιασμούς του Δήμου Πατρέων για το κτίριο επί της οδού Μανιακίου 6, εκφράζει ο Σύλλογος «ΑΣΤΟ». Η δημοτική Αρχή διεκδικεί το ακίνητο για τη δημιουργία παιδικού σταθμού, αλλά ο Σύλλογος που στεγάζεται στο χώρο, μαζί με την ΕΛΜΕ, δηλώνει ότι με την πρόταση αυτή ο Δήμος δείχνει να αγνοεί την παρουσία του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: