ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή, 10 Μαρτίου 2017

Μαξίμου: Ο καιροσκοπισμός της ΝΔ σε διεθνές επίπεδο


Για “μαθήματα πολιτικού καιροσκοπισμού και κυνισμού” από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, κάνουν λόγο οι κυβερνητικές πηγές, με αφορμή τη συνέντευξη του προέδρου της ΝΔ στο πρακτορείο “Bloomberg”, κατηγορώντας τον ότι “φόρεσε και πάλι τη φανέλα του ΔΝΤ”.


Ειδικότερα, σύμφωνα με τις κυβερνητικές πηγές, “η νέα εμφάνιση του κ. Μητσοτάκη στο Bloomberg δεν συνοδεύθηκε από αλλαγή στάσης. Και πάλι φόρεσε τη φανέλα του ΔΝΤ,, ενώ συνέχισε να παραδίδει μαθήματα πολιτικού καιροσκοπισμού και κυνισμού. Βλέπει το καταστροφολογικό του αφήγημα να καταρρέει και επιβεβαιώνει καθημερινά το στρατηγικό του αδιέξοδο, πλέον και στο διεθνές ακροατήριο”.

Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι “ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγόρησε ξανά την κυβέρνηση ότι καθυστερεί το κλείσιμο της αξιολόγησης, αποκρύπτοντας ότι αυτή οφείλεται στην από το Δεκέμβριο του 2015 διατυπωμένη επιμονή του ΔΝΤ σε παράλογα μέτρα ύψους 4,5 δισ” και συνεχίζουν:

“Τη στιγμή που η βασική εκκρεμότητα για το κλείσιμο της αξιολόγησης, είναι τα ζητήματα των εργασιακών σχέσεων (συλλογικές διαπραγματεύσεις, ομαδικές απολύσεις, συνδικαλιστικός νόμος), ο ίδιος δεν βρήκε κουβέντα να πει επί του θέματος”, τονίζουν οι πηγές, προσθέτοντας: “Δεν προκαλεί εντύπωση το γεγονός αυτό, καθώς έχει επανειλημμένα ταυτιστεί με τις ακραίες θέσεις του ΔΝΤ και του ΣΕΒ, που αμφισβητούν το ευρωπαϊκό κεκτημένο”.

Επιπλέον, όπως επισημαίνουν, “ο πρόεδρος της ΝΔ δήλωσε ότι «δουλειά της αντιπολίτευσης είναι να προσπαθεί να πάρει την εξουσία», αποδεικνύοντας το μοναδικό κίνητρο της πολιτικής του ύπαρξης. Τη νομή δηλαδή, της εξουσίας και την παλινόρθωση του οικονομικού και πολιτικού συστήματος που οδήγησε τη χώρα στην καταστροφή”.

Επίσης, αναφέρουν ότι “σε σχετική ερώτηση αν θα καλούσε τους επενδυτές να αγοράσουν ελληνικά ομόλογα, απάντησε με έκδηλη αμηχανία ότι «δεν είναι δουλειά του αυτό». Συνεχίζει να εύχεται την καταστροφή της χώρας για να γίνει πρωθυπουργός”, σημειώνουν.

Παράλληλα, σύμφωνα με τις κυβερνητικές πηγές, ο κ. Μητσοτάκης “επανέλαβε την δέσμευση του ότι είναι έτοιμος να προχωρήσει και πέρα από αυτά που ζητούν οι δανειστές, δηλαδή να κάνει απολύσεις, να συρρικνώσει το κοινωνικό κράτος, να ξεπουλήσει τη δημόσια περιουσία, κάνοντας λόγο για «λίπος στο Δημόσιο»”.

Τέλος, καταλήγουν ότι “η διαχωριστική γραμμή με τον κ. Μητσοτάκη έχει χαραχθεί προ πολλού. Αυτός με την ελίτ. Η κυβέρνηση με την κοινωνική πλειοψηφία”.


ΝΔ: Το Μέγαρο Μαξίμου χρειάστηκε 12 ώρες να απαντήσει

Απαντώντας σε κυβερνητικές πηγές η ΝΔ σημειώνει πως το Μέγαρο Μαξίμου χρειάστηκε 12 ώρες να απαντήσει στη συνέντευξη του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, στο Bloomberg.

«Φαίνεται πως δυσκολεύεται να κατανοήσει το ότι ο κ. Μητσοτάκης υπερασπίζεται στο εξωτερικό τα εθνικά μας θέματα, ενώ ταυτόχρονα δίνει τη μάχη για τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων, που θα δώσουν δημοσιονομικό χώρο και ανάσες στην οικονομία. Μάχες που η κυβέρνηση αδυνατεί να δώσει. Μόνο που, δυστυχώς για τον κ. Τσίπρα, αλλά ευτυχώς για την Ελλάδα, οι πολίτες έχουν καταλάβει τι σημαίνει η κυβέρνησή του», τονίζει η Πειραιώς και προσθέτει: «Και κάτι τελευταίο. Δεν υπάρχει ούτε ένας πολίτης σε αυτήν τη χώρα, που να πιστεύει ότι η κυβέρνηση είναι με την κοινωνική πλειοψηφία».


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: 

ΝΔ: θα καταψηφίσει «υπερβολικά δημοσιονομικά μέτρα...
Δημοσίευση σχολίου