ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017

Για συμμετοχή σε αξιόποινες πράξεις κατά του Δημοσίου

Το όνομα του πρώην Υπουργού Ι. Παπαντωνίου αναγράφεται σε λίστα καταθετών εξωτερικού μεγάλων χρηματικών ποσών (1,3 εκατομμυρίων ευρώ στην τράπεζα HSBC , στο όνομα της συζύγου του, βλέπε φωτογραφία).



Στο σκαμνί  και ο

Γ. Παπαντωνίου

ΓΙΑ «ΑΘΛΙΟ ΠΥΡΟΤΕΧΝΗΜΑ, ΠΟΥ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΕΣ» ΚΑΝΕΙ ΛΟΓΟ Ο ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ, ΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΟΣ ΣΤΗ ΣΥΣΤΑΣΗ ΕΙΔΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΗΣ ΕΞΕΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΕΞΙ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΒΙΒΑΣΤΕΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΑ ΕΞΟΠΛΙΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΠΙ ΥΠΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ

Την σύσταση Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής που θα διενεργήσει προκαταρκτική εξέταση για τον Γιάννο Παπαντωνίου ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες. Υπογραμμίζεται ότι πρόκειται για σειρά υποθέσεων που αφορούν εξοπλιστικά.

Ο Γ. Παπαντωνίου «φαίνεται να έχει συμμετοχή σε αριθμό αξιόποινων πράξεων (απιστίας κατά του δημοσίου πιθανώς και νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα)», αναφέρεται στο κείμενο, στον οποίο υπενθυμίζεται ότι:

-Το όνομα του πρώην Υπουργού Ι. Παπαντωνίου αναγράφεται σε λίστα καταθετών εξωτερικού μεγάλων χρηματικών ποσών (1,3 εκατομμυρίων ευρώ στην τράπεζα HSBC , στο όνομα της συζύγου του).

-Ο ίδιος ο πρώην Υπουργός καταδικάστηκε με αμετάκλητη απόφαση για ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες του οικονομικού έτους 2009, ενώ φαίνονται να υπάρχουν εις βάρος του και άλλες ποινικές καταδίκες για ανακριβείς δηλώσεις πόθεν έσχες προηγούμενων ετών.


Μιλώντας για την πρόταση για προανακριτική επιτροπή για τα εξοπλιστικά που κατέθεσε σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι «αφορά ένα ευρύ πεδίο» συμπληρώνοντας ότι θα πρέπει να διερευνηθούν όλα, καθώς υπάρχουν ενδείξεις και στοιχεία στο υπουργείο.
«Θα πάμε μέχρι το τέλος σε όλα αυτά που η κοινωνία ξέρει, αλλά όλοι έκαναν ότι δεν τα έβλεπαν» είπε χαρακτηριστικά αναφερόμενος τόσο στα εξοπλιστικά, όσο και στα δάνεια κομμάτων και ΜΜΕ. «Δεν αντέχει η κοινωνία να βλέπει πράγματα που συνέβαιναν, να πληρώνει σήμερα το μάρμαρο και η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ να λένε, εσείς φταίτε για όλα».


Γιάννος Παπαντωνίου: Εξυπηρετεί μικροπολιτικές σκοπιμότητες

Για «άθλιο πυροτέχνημα, που εξυπηρετεί μικροπολιτικές σκοπιμότητες» κάνει λόγο ο πρώην υπουργός Γιάννος Παπαντωνίου, αναφερόμενος στη σύσταση ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για έξι δικογραφίες που έχουν διαβιβαστεί στη Βουλή και οι οποίες αφορούν εξοπλιστικά προγράμματα την περίοδο υπουργίας του.

«Επί 14 χρόνια όλες οι συμβάσεις του Υπουργείου Άμυνας έχουν υποστεί εξονυχιστικό έλεγχο από διοικητικές και δικαστικές αρχές, χωρίς να έχει βρεθεί καμία απολύτως ένδειξη -ή υποψία ένδειξης- παράνομων ή παράτυπων ενεργειών ή παραλείψεών μου. Εξάλλου, όλες οι συμβάσεις υλοποιήθηκαν, χωρίς τροποποίηση, από τις επόμενες κυβερνήσεις», τονίζει σε δήλωσή του ο κ. Παπαντωνίου.

Επιπλέον σημειώνει ότι με «κυβερνητική πλειοψηφία» επιχειρείται «επικοινωνιακή κάλυψη του αδιέξοδου της πολιτικής της κυβέρνησης, όπως προκύπτει από την εξέλιξη της οικονομίας και τη συσσώρευση προβλημάτων με αιχμή την τρέχουσα διαπραγμάτευση με τους δανειστές», και στοχοποίηση του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, που βρίσκονται σε τροχιά ανάκαμψης», αλλά και δική του, καθώς και όλων όσοι υπηρετήσαμε τη χώρα προωθώντας αποτελεσματικά το εθνικό συμφέρον από θέσεις ευθύνης».

«Κάποιοι θέλουν να ξεχαστούν οι δικές τους αποτυχίες. Την αλήθεια φοβούνται όσοι τη διαστρεβλώνουν και όχι όσοι εκτελούν το καθήκον τους», καταλήγει στη δήλωσή του ο Γιάννος Παπαντωνίου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας πράξη τη δέσμευση του

“Ο ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας πράξη τη δέσμευση του για εξέταση όλων των υποθέσεων διαφθοράς που οδήγησαν τη χώρα στη χρεοκοπία, θα απαντήσει στο αίτημα της ελληνικής κοινωνίας για δικαιοσύνη, διαφάνεια και απόδοση ευθυνών” υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την πρόταση που κατέθεσε το κόμμα μαζί με τους ΑΝΕΛ για τη σύσταση Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής που θα διενεργήσει προκαταρκτική εξέταση για τον Γιάννο Παπαντωνίου.

Όπως σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ, η πρόταση έχει να κάνει με τις ποινικές δικογραφίες που διαβιβάστηκαν στη Βουλή και αφορούν όλες τον τ. Υπουργό Άμυνας Γιάννου Παπαντωνίου, στον οποίο αποδίδονται με τα σχετικά βουλεύματα πράξεις απιστίας, από τις οποίες προήλθε πολύ μεγάλη οικονομική ζημία του ελληνικού δημοσίου.

“Πρόκειται για αδικήματα που σχετίζονται με εξοπλιστικά προγράμματα, ζήτημα που έχει απασχολήσει την κοινή γνώμη και τον πολιτικό κόσμο και στο παρελθόν, με διάχυτη την αίσθηση της συγκάλυψης των ευθυνών.  Η υπόθεση αυτή, όπως και άλλες, αφορά στα χρήματα του ελληνικού λαού, που λεηλατήθηκαν τα χρόνια της «ανάπτυξης», στερώντας από τη χώρα πολύτιμους πόρους” υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: