ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017

Έπαυσε η λειτουργία της κεραίας στην Θουκυδίδου



Κεραία στα Ζαρουχλέικα Θουκυδίδου 72. Φωτογραφία αρχείου.


Νίκη των κατοίκων που προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη - Ο Δήμος Πατρέων θα παύση τις υπόλοιπες, στις οποίες έχει δώσει  άδεια;


Γιάννης Τσιμπούκης, σύμβουλος της  ΡΑΠ.
«...Η εγκατάσταση κεραίας κινητής  τηλεφωνίας δημιουργεί κινδύνους ανεπανόρθωτης βλάβης στη σωματική και ψυχική υγεία των κατοίκων της περιοχής όπου βρίσκεται η εγκατάσταση».
Αυτά αποφάνθηκε η αρμόδια αρχή, για την κεραία της κινητής τηλεφωνίας και από την περασμένη εβδομάδα διέκοψε την λειτουργία της, επί της οδού Μενελάου στα Ζαρουχλέικα, τα οποία ραντίζονται συστηματικά με καρκινογόνα ρέντγκεν, εδώ και κάμποσα χρόνια από πέντε κεραίες, την στιγμή που λειτουργούν σχολεία σε απόσταση λίγων μέτρων.
Την θετική εξέλιξη του αγώνα των κατοίκων κοινοποίησε σήμερα ο δημοτικός σύμβουλος της «ΡΑΠ Πάτρα Ανθρώπινη Πόλη» Γιάννης Τσιμπούκης, προς την πρόερο του Δημοτικού Συμβουλίου Πατρέων και παράλληλα την ερωτά πόσες και ποιες περιοχές έδωσε άδεια λειτουργίας ο Δήμος Πατρέων σε κεραίες κινητής τηλεφωνίας.
Εν ολίγοις σε ποιες περιοχές οι κάτοικοι ραντίζονται με καρκίνο από τις κεραίες, που λειτουργούν με την άδεια του φιλολαϊκού δημάρχου Κ. Πελετίδη.
Προς το παρόν το Istologio G. Mosxou έχει στην κατοχή του τέτοιες άδειες της «Γενικής Δ/νσης Έργων και Περιβάλλοντος, της Δ/νσης Πολεοδομικού Κυκλοφοριακού Σχεδιασμού και Τμήμα Αδειών και Ελέγχου Δόμησης», όπως στο Ακταίο Ρίου κια στα Κ. Συχαινά Πατρών, με ημερομηνία 24-10-2016, όπου εγκρίνει στην Wind Ελλάς «την εκτέλεση των προβλεπομένων από τις μελέτες εργασιών» για την εγκατάσταση κεραιών κινητής τηλεφωνίας!
Με το καυτό αυτό ζήτημα, ήδη το Istologio G. Mosxou έχει ασχοληθεί και στο παρελθόν, ανοίγοντάς το. 
 
Διαβάστε περιληπτικά, τα παρακάτω:
Δευτέρα 7-3-2016. «Πιστοί στο ραντεβού τους, παρά τα προαναγγελθέντα κακά καιρικά φαινόμενα, οι κάτοικοι της περιοχής Ζαρουχλεΐκων έδωσαν αγωνιστικό παρών, στο κάλεσμα των φορέων ενάντια στην τηλεφωνική κεραία του καρκίνο της οδού Θουκυδίδου 42. Παράλληλα συνεχίζοντας, ανανέωσαν το ραντεβού τους για την ερχ. Τετάρτη, όπου θα εμφανισθούν συν γυναιξί και τέκνοις!
Τούτη τη φορά είχαν την συμπαράσταση των αντιδημάρχων Πατρέων κυρίων Μελλά και Πελεκούδα, αλλά και με σημαντική αστυνομική παρουσία, για τον... φόβο των... Ιουδαίων!».

Τετάρτη 15-3-2016. «Το γεγονός ότι ήδη έχουν ζώσει την περιοχή Ζαρουχλεΐκων πέντε κεραίες κινητής τηλεφωνίας έχει βάλει σε ανησυχία τους κατοίκους, οι οποίοι συγκεντρώνονται σήμερα το απόγευμα στις 5 επί της πλατείας Θουκυδίδου για να κλιμακώσουν τον αγώνα τους κατά των ραδιενεργών κεραιών, με την συμμετοχή φορέων της περιοχής, δημοτικών σχολείων και αντιδημάρχων του Δήμου Πατρέων που έχουν προσκληθεί. Παράλληλα προετοιμάζουν συνέλευση για κοινό μέτωπο με τους κατοίκους της περιοχής Μενελάου».  
Δευτέρα 21-3-2016. «Μετά από πρωτοβουλία του Δημάρχου Αγίας Παρασκευής, Ιωάννη Σταθόπουλου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο γραφείο του Υπουργού ΥΠΟ.ΜΕ.ΔΙ., Χρήστου Σπίρτζη, σχετικά με προωθούμενες νομοθετικές αλλαγές, στο υφιστάμενο νομοθετικό καθεστώς των σταθμών βάσης κινητής τηλεφωνίας.  Στη συνάντηση μετείχαν, εκτός των ανωτέρω, ο Δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος, ο Δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού Ηλίας Αποστολόπουλος, ο Νομικός Σύμβουλος του Αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Ιωάννης Δημητράκης και η Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Αγίας Παρασκευής Ελισάβετ Πετσατώδη. Και έλειπε ο Κώστας Πελετίδης, που η πόλη του είναι γεμάτη από καρκινογόνες κεραίες!».

Η ερώτηση του Γιάννη Τσιμπούκη της ΡΑΠ

Η ερώτηση του Γιάννη Τσιμπούκη,   προς την Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Πάτρας  κα Κατερίνα Γεροπαναγιώτη.  
                                                                                                    

  «Κυρία Πρόεδρε,
Σε ερώτησή μου στο ΔημοτικόΣυμβούλιο σχετικά με την εγκατάσταση κεραίας κινητής τηλεφωνίας στην οδό Θουκυδίδου στα Ζαρουχλέικα, αλλά και σε άλλα σημεία της Πάτρας  (Οβρυά, Περιβόλα), ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος μας ενημέρωσε ότι ο Δήμος έχει δώσει την άδεια όχι μόνο για την εγκατάσταση και λειτουργία της συγκεκριμένης κεραίας, αλλά και για όλες τις κεραίες στην πόλη μας.

Την προηγούμενη εβδομάδα ενημερώθηκα ότι οι κάτοικοι της οδού Θουκυδίδου προσέφυγαν στη δικαιοσύνη και διεκόπη η λειτουργία της εν λόγω κεραίας με το σκεπτικό «ότι η εγκατάσταση κεραίας κινητής  τηλεφωνίας δημιουργεί κινδύνους ανεπανόρθωτης βλάβης στη σωματική και ψυχική υγεία των κατοίκων της περιοχής όπου βρίσκεται η εγκατάσταση».

Μετά την απόφαση αυτή και με το δεδομένο ότι ο Δήμος είναι υποχρεωμένος να προστατεύει τα συμφέροντα των Δημοτών,
Ερωτάται ο κ. Δήμαρχος:
1)Θα ανακαλέσει την άδεια λειτουργίας της συγκεκριμένης κεραίας ;
2) Θα ενημερώσει τους δημότες και για ποια άλλα σημεία του Δήμου έχει δώσει άδεια εγκατάστασης ανάλογων κεραιών κινητής τηλεφωνίας;
3) Θα καταγγείλει τις συμβάσεις και θα απομακρύνει τις κεραίες και από τους Δημοτικούς χώρους που έχει μισθώσει με τις Πολυεθνικές εταιρείες;
4)Θα εισάγει το θέμα προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο;».

Δεν υπάρχουν σχόλια: