ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017

Προς βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ - Με αφορμή την λιποθυμία της μαθήτριας

Είναι ντροπή για όλους μας εν έτει 2017 να λιποθυμούν παιδιά από πείνα. Για οποιονδήποτε λόγο. Και η άρση αυτού του λόγου είναι υποχρέωση των κρατούντων!



 Η οικογένεια δεινοπαθεί. Αυτή έχει ανάγκη το επίδομα. Η μάνα ως αδύνατο μέρος και τα παιδιά ως έχοντα την ανάγκη της οικογενειακής θαλπωρής

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΗΜ. ΜΟΣΧΟΥ


-Ο πατέρας έχει εξαφανισθεί;
-Μάλιστα.
-Κάποια επιδόματα που ανήκουν στην οικογένεια, φτάνουν σε αυτή για να βιοπορίσει;
-Τα πέρνει ο πατέρας.
-Το όνομά σας;
-Ν.... Β... (αναφέρονται τα αρχικά για λόγους δεοντολογίας)
-Τηλεφωνώ από το Istologio...

Mε ένα απλό τηλεφώνημα στο «Φωτεινό Αστέρι» που δημοσιοποίησε την είδηση, η υπόθεση ξεκαθαρίστηκε. Η υπεύθυνη κα ΝΒ έδωσε το στίγμα της τραγικότητας, που ζει η οικογένεια της 17χρονης μαθήτριας, που λιποθύμησε από πείνα, στην Παραλία Πατρών,.

Ακριβώς. Η πολιτεία φρόντισε να επιδοτήσει, όπως υποχρεούται την δεινοπαθούσα οικογένεια, αλλά δυστυχώς το εσωτερικό της πρόβλημα, δεν αφήνει να φθάσει αυτή η βοήθεια στα χέρια της μητέρας.  Ο πατέρας έχει εξαφανισθεί, ωστόσο ως δικαιούχος κατακρατεί τη βοήθεια και μία μάνα με δύο παιδιά ακόμη, άνεργη  και «δαρμένη» απ' όλους τους ανέμους, οδηγείται στο να ζητήσει τη βοήθειά μας, καθώς προχθές σκηνή βγαλμένη από ταινία που πραγματεύεται την πείνα και τη δυστυχία την περίοδο της Κατοχής στην  Πάτρα, όπου τρεισήμισι χιλιάδες άτομα πέθαναν στα δύσκολα χρόνια, εκτυλίχθηκαν χθες το πρωί σε λύκειο της πόλης, όταν η μαθήτρια  λιποθύμησε μπροστά στα μάτια της διευθύντριας του σχολείου.

Άλλα δυο παιδιά ηλικίας 14 και 10 ετών περιμένουν μήπως τραφούν από αυτή τη βοήθεια και η οικογένεια ζει τραγικές στιγμές καθώς η μητέρα είναι άνεργη και ο πατέρας εξαφανισμένος.

Η διευθύντρια του σχολείου κάλεσε  φορείς και πολίτες να προσφέρουν τρόφιμα τα οποία θα δοθούν στην οικογένεια. Τα τηλέφωνα στα οποία μπορείτε να επικοινωνείτε είναι:  6981044800 και 2611122497.

Αλλαγή του νομικού πλαισίου είναι αναγκαία 
Πέραν αυτών, όμως προκύπτει η ανοργανωσιά της πολιτείας, η οποία εδώ και πολλά χρόνια δεν φρόντισε να ξεκαθαρίσει το είδος της επιπρόσθετης υποστήριξης που πρέπει να παράσχει σε τέτοιες περιπτώσεις.

Η οικογένεια δεινοπαθεί. Αυτή έχει ανάγκη το επίδομα. Η μάνα ως αδύνατο μέρος και τα παιδιά ως έχοντα την ανάγκη της οικογενειακής θαλπωρής. Αφού ο πατέρας (ο κάθε πατέρας) εγκαταλείπει την οικογένεια ας υποστεί και τις συνέπειες.

Αυτά τα λεπτά, αλλά καθημερινά ζητήματα, πρέπει να τα δουν οι τρεις βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ του νομού Αχαΐας, διότι αφορούν την ευαισθησία της Πολιτείας. Εν προκειμένω να αλλάξει η νομοθεσία. Σε όλα τα ευρωπαϊκά και αναπτυγμένα μέρη του κόσμου η γυναίκα-μάνα με τα παιδιά της προστατεύονται. Ακόμη και στην μακρινή Αυστραλία. Αυτή είναι υποχρέωση προς τα αδύνατα μέρη της Κοινωνίας. Που εάν δεν εξυπηρετείται στρέφονται κατά της Κοινωνίας πρωτίστως και δευτερευόντως της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, που διακηρύττει την κοινωνική ανάγκη να προστατευτούν οι αδύνατοι.

Δείτε πως παρουσιάστηκε η είδηση! Το κράτος αφήνει να πεθαίνουν από την πείνα τα παιδιά στα σχολεία. Αυτό δεν γίνονταν και με τους προηγούμενους;

Και μετά; Τρέξτε να διευκρινίστε τα αυτονόητα!

Δεν έπιασε να δει κανείς το βάθος του προβλήματος. Και όσοι το είδαν, το αντέστρεψαν για δικούς τους λόγους! 

Είναι ντροπή για όλους μας εν έτει 2017 να λιποθυμούν παιδιά από πείνα. Για οποιονδήποτε λόγο. Και η άρση αυτού του λόγου είναι υποχρέωση των κρατούντων!


Δεν υπάρχουν σχόλια: