ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα, 6 Μαρτίου 2017

Ο Αλ. Τσίπρας στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου


 

Η Οικονομιά της
Ελλάδας άντεξε

«ΜΠΟΡΕΙ ΤΑ ΦΩΤΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑΣ ΝΑ ΠΕΦΤΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΣΤΙΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΚΛΙΜΑΚΙΩΝ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΓΝΩΣΤΕΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΝΗΘΗ ΕΜΠΟΔΙΑ ΚΑΙ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΕΤΟΥΝ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΓΝΩΣΤΟΙ ΜΑΣ ΦΙΛΟΙ, ΩΣΤΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΣΑΦΕΣ ΠΩΣ ΟΣΟ ΚΙ ΑΝ ΘΕΛΗΣΟΥΝ ΝΑ ΚΩΛΥΣΙΕΡΓΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΣΕ ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ, ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΔΕΝ ΓΥΡΙΖΕΙ ΠΙΣΩ, Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΓΥΡΙΣΕΙ ΣΕΛΙΔΑ»


"Κάποιοι στα τεχνικά κλιμάκια μπορεί να επιμένουν στο δικό τους βιολί, αλλά η πραγματικότητα έχει κάνει το σκοπό τους «παράφωνο», τώρα, υπογράμμισε, είμαστε σε θέση να συνθέσουμε εμείς το σκοπό" 

Μηνύματα με πολλούς αποδέκτες, σχετικά με την εν εξελίξει διαπραγμάτευση, με αιχμή κυρίως προς το ΔΝΤ, χωρίς να το ονοματίσει, που επιμένει σε παράλογες απαιτήσεις, έστειλε ο Αλέξης Τσίπρας με την ομιλία του στο Υπουργικό Συμβούλιο που συνεδριάζει με θέμα το στρατηγικό σχέδιο για την παραγωγική ανασυγκρότηση.

   Αφού έκανε λόγο για την «αδήριτη πραγματικότητα της ελληνικής οικονομίας» και σημείωσε πως η επόμενη μέρα για την Ελλάδα είναι ήδη εδώ, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε πως όσο κι αν θελήσουν να κωλυσιεργήσουν τις τεχνικές διαπραγματεύσεις, όσοι βάζουν τα συνήθη εμπόδια, «η Ελλάδα έχει ήδη γυρίσει σελίδα».

   «Μπορεί τα φώτα της δημοσιότητας να πέφτουν ακόμα στις διαπραγματεύσεις των τεχνικών κλιμακίων και στις γνωστές δυσκολίες και τα συνήθη εμπόδια και καθυστερήσεις που θέτουν κάθε φορά γνωστοί μας φίλοι, ωστόσο είναι πλέον σαφές πως όσο κι αν θελήσουν να κωλυσιεργήσουν τις διαπραγματεύσεις σε τεχνικό επίπεδο, το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω, η Ελλάδα έχει ήδη γυρίσει σελίδα».
  
 «Γιατί» τόνισε ο πρωθυπουργός «είτε αρέσει σε κάποιους είτε όχι, η οικονομία άντεξε, η οικονομία ανέκαμψε και όλοι πλέον καταλαβαίνουν ότι το αληθινό διακύβευμα για το αύριο της οικονομίας και του τόπου δεν παίζεται στον χώρο συνεδρίασης τεχνικών κλιμακίων, αλλά στο πεδίο της πραγματικής οικονομίας».
   
 Ο Αλέξης Τσίπρας σχολίασε ότι «στο πεδίο των κλιμακίων μπορεί κάποιοι -και ιδιαίτερα όσοι έχουν τη βαριά ευθύνη για τις καταστροφικές συνταγές στην οικονομία από το 2010- να παραμένουν αμετανόητοι, ωστόσο η πραγματικότητα τούς έχει ήδη ξεπεράσει».

  Παρομοιάζοντας αυτή την επιμονή τους με έναν «σκοπό» που έχει καταστεί πλέον παράφωνος, δεδομένης της αντίθετης εικόνας που υπάρχει για την πραγματικότητα της ελληνικής οικονομίας, ο πρωθυπουργός επισήμανε: «Μπορεί αυτοί να παραμένουν στο δικό τους βιολί, αλλά η πραγματικότητα γύρω μας έχει κάνει πια τον σκοπό τους απόλυτα παράφωνο. Έναν παράφωνο σκοπό δεν μπορεί κανείς να τον ακούει για πολύ». Σημείωσε επ' αυτού ότι «η αντοχή λοιπόν της πραγματικής οικονομίας, η ανάκαμψη της οικονομίας είναι τα στοιχεία εκείνα που μας έχουν ήδη οδηγήσει στην υπέρβαση της ύφεσης και μας οδηγούν σιγά-σιγά και στην υπέρβαση της κρίσης». 

Υπογράμμισε πως «αν αυτό δεν είχε συμβεί, θα ήμασταν όλοι αναγκασμένοι να ακούμε για πολύ ακόμα παράφωνους σκοπούς και μελωδίες», για να προσθέσει: «Τώρα όμως είμαστε πια σε θέση να συνθέσουμε εμείς τη μουσική, την "άνοιξη" της ελληνικής οικονομίας, ώστε τη φορά αυτή τους καρπούς να μην τους γευτούν μονάχα λίγοι, αλλά να επαρκέσουν για να επουλώσουν τις μεγάλες κοινωνικές πληγές της κρίσης και να καλύψουν τις πραγματικές ανάγκες της κοινωνικης πλειοψηφίας».

   Ολοκληρώνοντας την ομιλία του προσδιόρισε το στρατηγικό σχέδιο για την παραγωγική ανασυγκρότηση ως το «πιο σημαντικό και πιο κρίσιμο έργο που καλείται αυτή η κυβέρνηση να υλοποιήσει», δηλαδή την υλοποίηση του οράματος της δίκαιης ανάπτυξης, γιατί αυτό «θα μας οδηγήσει με ασφάλεια στην οριστική έξοδο από την κρίση». Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι με βάση αυτή «θα κριθούμε από τους πολίτες στο τέλος της τετραετίας».

Πηγή: ΑΜΠΕ
Δημοσίευση σχολίου