ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Κυριακή 12 Μαρτίου 2017

Να πέσουν οι τόνοι με την Τουρκία θέλει η Ολλανδία




Ο Ολλανδός πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε δήλωσε την Κυριακή ότι θα κάνει τα πάντα για να «αποκλιμακώσει» τη αντιπαράθεση με την Τουρκία, την οποία περιέγραψε ως τη χειρότερη που έχει αντιμετωπίσει εδώ και χρόνια η Ολλανδία.


Παράλληλα, δήλωσε πως τα «εμπρηστικά σχόλια» του Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος συνέκρινε τους Ολλανδούς με τους Ναζί, δεν βοηθούν στην αποκλιμάκωση της διπλωματικής διένεξης μεταξύ των δύο χωρών. 

«Είναι τώρα προς το συμφέρον της ηγεσίας και προς το συμφέρον της συνεργασίας να προσπαθήσουμε να αποκλιμακώσουμε , αλλά φυσικά οι Τούρκοι θα πρέπει τότε να βοηθήσουν και αυτά που λένε σήμερα δεν βοηθούν», σημείωσε χαρακτηριστικά ο ίδιος.
Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό Μπιναλί Γιλντρίμ, η Τουρκία προειδοποίησε ότι θα υπάρξουν αντίποινα «με τον πιο σκληρό τρόπο» μετά την απαγόρευση προσγείωση του αεροπλάνου που μετέφερε τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών και την παρεμπόδιση της υπουργού Οικογενειακών Υποθέσεων να εισέλθει στο τουρκικό προξενείο στο Ρότερνταμ.

«Έχουμε διαμαρτυρηθεί για την κατάσταση με τον πιο έντονο τρόπο και έχει μεταφερθεί στις ολλανδικές αρχές ότι θα υπάρξουν αντίποινα με τον πιο σκληρό τρόπο. Θα απαντήσουμε αναλόγως σε αυτή την απαράδεκτη συμπεριφορά», τόνισε ο Γιλντιρίμ μετά και την απέλαση της Τουρκάλας υπουργού από τις ολλανδικές αρχές.

«Ουδέποτε είχα τέτοια εμπειρία μέχρι τώρα, αλλά θέλουμε να είμαστε η πιο συνετή πλευρά», δήλωσε από την πλευρά του την Κυριακή ο Ρούτε. «Αν κλιμακώσουν θα πρέπει να απαντήσουμε, αλλά θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να αποκλιμακώσουμε την κατάσταση», πρόσθεσε ο ίδιος.

Υπενθυμίζεται ότι το Σάββατο ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας προσπάθησε να πάει στην Ολλανδία με σκοπό να μιλήσει σε συγκέντρωση Τούρκων μεταναστών υπέρ του δημοψηφίσματος στην Τουρκία, το οποίο αυξάνει την εξουσία του Ερντογάν.

Η Ολλανδία, η οποία είχε ζητήσει από τον υπουργό να μην έρθει, ανακάλεσε την άδεια προσγείωσης του αεροπλάνου του.

Αργότερα την ίδια ημέρα, η Τουρκάλα υπουργός Οικογενειακών Υποθέσεων ταξίδεψε από τη Γερμανία για να μιλήσει στο Ρότερνταμ. Τη σταμάτησε η ολλανδική αστυνομία, χαρακτηρίσθηκε ανεπιθύμητη και οδηγήθηκε με συνοδεία πίσω στα σύνορα με τη Γερμανία.

Νωρίτερα, ο Ταγίπ Ερντογάν απείλησε την Ολλανδία με οικονομικές κυρώσεις χαρακτηρίζοντας την ολλανδική κυβέρνηση «απομεινάρια των Ναζί και φασίστες».

«Η Ολλανδία δεν θα επιτρέψει να εκβιαστεί», απάντησε ο Ολλανδός πρωθυπουργός.
Ο Μ.Ρούτε, ο οποίος στις δημοσκοπήσεις για τις εκλογές που θα διεξαχθούν την Τετάρτη έρχεται στήθος με στήθος με τον ακροδεξιό Γκέερτ Βίλντερς που τάσσεται κατά του Ισλάμ, δήλωσε πως είναι δικαίωμα της Ολλανδίας να εμποδίζει τουρκικές συγκεντρώσεις στο έδαφός της, καθώς δημιουργούν απειλή για τη δημόσια τάξη.

Αξίζει να σημειωθεί οτι περίπου 500.000 Τούρκοι μετανάστες ζουν στην Ολλανδία, οι περισσότεροι από τους οποίους έχουν διπλή υπηκοότητα και μπορούν να ψηφίζουν και στις δύο χώρες.
Εν τω μεταξύ, η Τουρκάλα υπουργός Οικογενειακών Υποθέσεων Φατμά Μπετούλ Σαγιάν Καγιά επέστρεψε την Κυριακή στην Κωνσταντινούπολη και κατήγγειλε τον «οικτρό τρόπο» με τον οποίο της συμπεριφέρθηκαν στην Ολλανδία.

«Υποστήκαμε μια χυδαία και σκληρή συμπεριφορά. Αυτή η συμπεριφορά απέναντι σε μια γυναίκα υπουργό είναι οικτρή», δήλωσε η Καγιά από το αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης, όπου την υποδέχθηκε πλήθος κρατώντας τουρκικές σημαίες.

Παράλληλα, διαδηλωτές κατέβασαν την ολλανδική σημαία από το προξενείο της χώρας στην Κωνσταντινούπολη αντικαθιστώντας τη με μια τουρκική.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: