ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα, 6 Μαρτίου 2017

Μονιμοποίηση των 8μηνιτών ζητά ο Θόδ. Τουλγαρίδης
Συνεχίζεται κανονικά και χωρίς διακοπή, η λειτουργία της Τράπεζας Τροφίμων του Δήμου Πατρέων για την αντιμετώπιση των οξυμένων αναγκών στη διατροφή, των φτωχών οικογενειών. Αλλά ο Πρόεδρος Θόδ. Τουλγαρίδης εκτιμά ότι  πρέπει να μονιμοποιηθούν οι εργαζόμενοι στην Τράπεζα, με 8μηνο πρόγραμμα και να μην καθυστερεί η πληρωμή τους.


Αυτά δήλωσε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος του ΚΟΠΗΔ, Θόδωρος Τουλγαρίδης, τονίζοντας ότι η Δημοτική Αρχή αξιοποιώντας, με τον καλύτερο τρόπο, τους εργαζόμενους της 8μηνης κοινωφελούς εργασίας, θα αντιμετωπίσει τις ανάγκες λειτουργίας των κοινωνικών δομών.

Παράλληλα η Δημοτική Αρχή με παρέμβασή της στην αναπληρωτή υπουργό Εργασίας, Θεανώ Φωτίου, απαιτεί την άμεση πληρωμή των δεδουλευμένων και την μονιμοποίηση των εργαζομένων στις κοινωνικές δομές για την αντιμετώπιση της φτώχειας.

Συγκεκριμένα ο Αντιδήμαρχος Υγείας – Πρόνοιας, Δημήτρης Πελεκούδας και ο Πρόεδρος του ΚΟΔΗΠ, Θόδωρος Τουλγαρίδης, σε επιστολή τους προς την αρμόδια υπουργό αναφέρουν:

«Στην ανεργία βρίσκονται από την 1η Μάρτη εκατοντάδες εργαζόμενοι στις λεγόμενες Κοινωνικές Δομές Αντιμετώπισης της Φτώχειας των Δήμων (Φαρμακείο, Συσσίτιο, Παντοπωλείο & Τράπεζα Χρόνου), καθώς οι συμβάσεις τους, μετά από παράταση έληξαν στις 28/2.  Ανάμεσα σε αυτούς και 18 εργαζόμενοι του Δήμου Πατρέων.
Οι εργαζόμενοι σε αυτές τις δομές δούλευαν με αυταπάρνηση, παρόλο που ήταν όμηροι με την συνεχή αβεβαιότητα  του αν θα πάρει παράταση το πρόγραμμα τους ή όχι. Είναι τα θύματα των διαφόρων ΜΚΟ που λειτουργούν με ευθύνη του υπουργείου Εργασίας ως διαμεσολαβητές όσον αφορά την πρόσληψη και την εργασιακή τους υπόσταση.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα κοροϊδίας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ απέναντι σε αυτούς του εργαζόμενους είναι πως παρά τις τελευταίες παράτασης του προγράμματος των Κοινωνικών Δομών Αντιμετώπισης της Φτώχειας δεν διευκρινίζονταν ούτε ο χρόνος ούτε οι πόροι και η πηγή της χρηματοδότησης του. Κάτι που επιβεβαίωσε την ανησυχία των εργαζομένων αφού σήμερα βρίσκονται στο δρόμο και απλήρωτοι από τον Νοέμβρη χωρίς να υπάρχει  σαφή απάντηση για το πότε θα πάρουν τα δεδουλευμένα τους.  Η ομηρία των εργαζομένων συνεχίζεται.
Σε κάθε περίπτωση, κυβέρνηση και ΚΕΔΕ συνηγορούν στη συνέχιση της διαχείρισης της φτώχειας μέσα από την υλοποίηση προγραμμάτων που έχουν ημερομηνία λήξης και αβέβαιη χρηματοδότηση και αφήνουν χώρο για τη δράση σε αυτές τις δομές διαφόρων Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων και ΚΟΙΝΣΕΠ.
Ως Δημοτική Αρχή έχουμε σαφή θέση, αποφάσεις Δημοτικών Συμβουλίων,  και  ζητάμε :
·        την μονιμοποίηση των εργαζομένων αυτών με ευθύνη του κράτους  χωρίς όρους και προϋποθέσεις, βάζοντας τέρμα στην εμπλοκή διαφόρων ΜΚΟ ιδιωτών και ΚΟΙΝΣΕΠ,  σε τέτοιες ευαίσθητες κοινωνικές δομών των Δήμων.
·        Την παράταση του προγράμματος μέχρι την υλοποίηση των προγραμμάτων ΕΣΠΑ που θα έρθουν να καλύψουν τις ανάγκες των κοινωνικών αυτών δομών αλλά και των ωφελούμενων.
·        Την άμεση πληρωμή των δεδουλευμένων τους.
Δημοσίευση σχολίου