ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 14 Μαρτίου 2017

6η ΥΠΕ: Καμία αναστάτωση με την απόφαση του ΣτΕ


Ως προς τον έλεγχο ασφαλείας των εγκαταστάσεων του Νοσοκομείου ο κ. Νικολόπουλος ήταν κατηγορηματικός σημειώνοντας ότι όλα τα πιστοποιητικά που βγήκαν αποδεικνύουν ότι δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα.
Στο ερώτημα γιατί δεν έχουν ακόμα λειτουργήσει τα χειρουργεία  ο κ. Νικολόπουλος άφησε να εννοηθεί ότι υπάρχει απροθυμία συνεργασίας  του επιστημονικού συμβουλίου του Νοσοκομείου Ζακύνθου
 
Την εκτίμηση ότι οι αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας για τους 10 πρώην διοικητές νοσοκομείων, μεταξύ των οποίων και εκείνος του Αγ. Ανδρέας της Πάτρας, δεν θα προκαλέσουν κανένα πρόβλημα στην καθημερινότητα των νοσηλευτικών ιδρυμάτων, εξέφρασε μιλώντας «Στο Κόκκινο Πάτρας 107,7» ο διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Παναγιώτης Νικολόπουλος. 
 
Παράλληλα ο κ. Νικολόπουλος μίλησε και για τα χειρουργεία του Νοσοκομείου Ζακύνθου που παραμένουν κλειστά πάνω από τρεις μήνες καθώς παρά τις πιστοποιήσεις που υπάρχουν το επιστημονικό συμβούλιο του νοσοκομείου δεν εμφανίζεται πρόθυμο να συνεργαστεί. Πιο αναλυτικά και σε σχέση με τους πρώην διοικητές των νοσοκομείων και εν προκειμένω τον κ. Λέτσιο επισήμανε ότι επί της ουσίας δεν αλλάζει τίποτα δεδομένου ότι οι διοικητές ήταν προς το την λήξη της θητείας τους.

«Δεν ξέρω, όσον αφορά οικονομική διεκδίκηση, εάν θα υπάρξει κάτι αλλά δεν τίθεται θέμα διοικητικής αλλαγής ή διοικητικού κενού με αυτή την απόφαση. Σύμφωνα με τη διαδικασία που προβλέπει ο Νόμος (οι νέοι διοικητές) πέρασαν από συνεντεύξεις και την επιτροπή αξιολόγησης. Ήταν μια καθόλα νόμιμη διαδικασία και αξιοκρατική για πρώτη φορά. Κανένας άλλωστε δεν μίλησε για κριτήρια τοποθέτησης διοικητών που αντίκεινται στην κείμενη νομοθεσία, από εκεί και πέρα βέβαια ο κάθε διοικητής κρίνεται από το έργο του», σχολίασε ο κ. Νικολόπουλος.

Παράλληλα σημείωσε ότι δεν έχει διαβάσει το σκεπτικό του ΣτΕ ωστόσο, όπως όλοι, είχε υπόψη του σχετική γνωμοδότηση του νομικού συμβουλίου του κράτους από το 2013 το οποίο είχε αποφανθεί ότι «οι θέσεις των διοικητών των νοσοκομείων είχαν και πολιτικό περιεχόμενο με δεδομένο ότι τους διόριζε ο Υπουργός και αυτό σήμαινε ότι προβλεπόταν η αλλαγή τους, χωρίς αποζημίωση, όχι μόνο αν αλλάξει η κυβέρνηση αλλά ακόμα και αν αλλάξει ο υπουργός στα πλαίσια της ίδιας κυβέρνησης. Αυτό υπήρχε ως δεδομένο. Τώρα το ΣτΕ έβγαλε μια διαφορετικού τύπου απόφαση», είπε χαρακτηριστικά ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ.

Αναφορικά τώρα με την υπόθεση των χειρουργείων της Ζακύνθου στα οποία έχει μπει λουκέτο μετά το θάνατο της 41χρονης μητέρας Ελένης Αρβανιτάκη,  ο κ. Νικολόπουλος διευκρίνισε ότι υπάρχουν δύο ζητήματα. Το πρώτο είναι τα αίτια του θανάτους της 41χρονης και το δεύτερο κατά πόσο σήμερα τα χειρουργεία είναι απολύτως ασφαλή για να λειτουργήσουν και πάλι.

Ως προς το πρώτο ο διοικητής της 6η ΥΠΕ ανέφερε ότι  «η αίτια η έρευνα συνεχίζεται και από πλευράς φορέων που έχουν εμπλακεί να ελέγξουν τα νεκροτομικά και τοξικολογικά ευρήματα όπως επίσης συνεχίζεται και η ένορκη διοικητική εξέταση από την εντεταλμένη αναισθησιολόγο που έχει αναλάβει. Όσον αφορά στα αίτια πολλές φορές μπορείς να εικάσεις, να πιθανολογήσεις και να μην φθάσεις πουθενά ή και να τα εντοπίσεις. Είναι μια διαδικασία που είναι σε εξέλιξη και για την οποία δεν μπορώ να πω κάτι από την στιγμή που δεν έχουν ολοκληρωθεί και δεν μας έχουν παραδοθεί τα σχετικά πορίσματα», τόνισε.

Ως προς τον έλεγχο ασφαλείας των εγκαταστάσεων του Νοσοκομείου ο κ. Νικολόπουλος ήταν κατηγορηματικός σημειώνοντας ότι όλα τα πιστοποιητικά που βγήκαν αποδεικνύουν ότι δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα.

«Αντίθετα κάποιες μικροβλάβες στο δίκτυο που βέβαια δεν επηρέασαν την πορεία των χειρουργείων όλα αυτά τα χρόνια, αποκαταστάθηκαν. Είναι πρώτη φορά που μέσα στα πέντε χρόνια λειτουργίας ενός καινούργιου νοσοκομείου ξαναγίνεται πιστοποίηση των εγκαταστάσεων όπως την πρώτη φορά που παραδόθηκαν και λειτούργησαν. Από αυτή την άποψη δεν έχουμε κάτι καινούργιο για τον έλεγχο των εγκαταστάσεων και απόφαση του Δ.Σ. είναι, με βάση τα πορίσματα αυτά, οι εγκαταστάσεις να ξαναχρησιμοποιηθούν», συμπλήρωσε.

Στο ερώτημα γιατί όμως δεν έχουν ακόμα λειτουργήσει τα χειρουργεία ο κ. Νικολόπουλος άφησε να εννοηθεί ότι, στην παρούσα φάση τουλάχιστον, υπάρχει μια απροθυμία συνεργασίας από την πλευρά του επιστημονικού συμβουλίου του Νοσοκομείου.

«Σαφώς υπάρχουν κάποιες ελλείψεις που υπήρχαν και πριν εμφανιστεί το πρόβλημα, όσον αφορά το προσωπικό ίσως και κάποια καινούργια θέματα με άδεις εγκυμοσύνης κ.α., οι οποίες θα αντιμετωπιστούν κι αυτές. Γι’ αυτό μιλάω για σταδιακή επαναλειτουργία των χειρουργείων. Από εκεί και πέρα έχουμε ένα επιστημονικό συμβούλιο που δεν φαίνεται προς το παρόν πρόθυμο να συνεργαστεί για την επανέναρξη. Έχουν γίνει προσκλήσεις προς το επιστημονικό συμβούλιο και από τον διευθυντή της ιατρικής υπηρεσίας για την επαναλειτουργία. Έχουμε μια σωρεία εμφανίσεων στα ΜΜΕ της Ζακύνθου ότι δεν έχουν ολοκληρωθεί οι τοξικολογικοί έλεγχοι. Αυτό δεν ισχύει και δεν έχουμε καμία τεκμηριωμένη αναφορά για τις υποτιθέμενες ελλείψεις των ελέγχων τοξικότητας των εγκαταστάσεων.

Δεν θέλουμε να προχωρήσουμε σε διοικητικά μέτρα γιατί δεν νομίζω ότι είναι αυτός ο τρόπο θα λυθούν, τουλάχιστον σε αυτή την φάση τα θέματα. Μέχρι ενός σημείου περιμένουμε την συνεργασία όλων των υπεύθυνων φορέων του νοσοκομείου για να επαναλειτουργήσουν τα χειρουργεία. Ο καθένας ας συναισθανθεί τις ευθύνες του γιατί δεν είναι μόνο ο πληθυσμός του νησιού.  Ακόμα και τα τουριστικά γραφεία για να κλείσουν το θέμα της φετινής τουριστικής σεζόν στην Ζάκυνθο, περίμεναν που θα καταλήξει το θέμα των χειρουργείων. Πιστεύω ότι εντός του μηνός θα έχουμε πιο ολοκληρωμένη για το τι ακριβώς συμβαίνει», ανέφερε με νόημα ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: