ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 13 Μαρτίου 2017

Νέο κτίριο για το 10 Γεν. Λύκειο πρότεινε ο Δήμος


Η κατασκευή νέου, σύγχρονου κτιρίου, προκρίνεται λόγω του μεγάλου κόστους της ανακατασκευής του υπάρχοντος, σεισμόπληκτου.



Αποφάσισαν να γκρεμιστεί το υπάρχον και να χτιστεί νέο «με μηδενικό κόστος» γιατί λέει οι μελέτες θα γίνουν από το τις υπηρεσίες του!

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Δημαρχείο, σύσκεψη με θέμα το σεισμόπληκτό από το 2008, κτίριο του 10ου Γενικού Λυκείου Πατρών, όπου  παρουσιάστηκαν τα νέα δεδομένα που προέκυψαν, μετά από λεπτομερή έλεγχο των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου.
Βάσει αυτών,  η Δημοτική Αρχή πρότεινε την δρομολόγηση άμεσων ενεργειών (με βάση την μελέτη) και συγκεκριμένα, την κατεδάφιση του υπάρχοντος σχολικού κτιρίου και την ανέγερση νέου, σύγχρονου διδακτηρίου. Πρόταση που έγινε αποδεκτή από τους συμμετέχοντες στη σύσκεψη.
Η κατασκευή νέου, σύγχρονου κτιρίου, προκρίνεται λόγω του μεγάλου κόστους της ανακατασκευής του υπάρχοντος, σεισμόπληκτου. Επιπλέον, θα είναι ένα κτίριο με επιπλέον πλεονεκτήματα, όπως σύγχρονος αρχιτεκτονικός σχεδιασμός, νέα τεχνολογική και ενεργειακή υποδομή, αποτελεσματική αντιμετώπιση της προβληματικής θεμελίωσης, νέες υγρομονώσεις, αλλά και αποφυγή διαβρώσεων, που κατά πάσα πιθανότητα θα εμφανιστούν εκ νέου στο επισκευασμένο κτίριο. Να σημειωθεί εξάλλου, ότι το κόστος των απαιτούμενων μελετών, θα είναι μηδενικό εφόσον αυτές εκπονηθούν από τις υπηρεσίες του Δήμου.
Οι φορείς αποφάσισαν από κοινού, να προχωρήσουν σε ενέργειες, που θα προωθήσουν αποτελεσματικά το αίτημα ανέγερσης του νέου διδακτηρίου στην περιοχή των Ιτεών.
Στη συνάντηση, που συμμετείχαν οι Αντιδήμαρχοι Ανδρέας Αθανασόπουλος και Χρήστος  Κορδάς, εργαζόμενοι των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου, καθώς και εκπρόσωποι των Συλλόγων Διδασκόντων και Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: