ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα, 31 Οκτωβρίου 2016

Ο κ. Μητσοτάκης εξοφλεί γραμμάτια στην διαπλοκή

Όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού,  «η Νέα Δημοκρατία έδωσε στην δημοσιότητα μια πρόταση νόμου, με στόχο να αποτρέψει κάθε διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες. Την ίδια στιγμή, ο κ. Μητσοτάκης, ανακαλύπτει «υπονόμευση των δημοκρατικών θεσμών» και ζητάει να πέσει η κυβέρνηση».


ΝΔ: Έμεινε μόνη 
Σύμμαχος το ΚΚΕ

ΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΗΤΑΝ 16 ΝΑΙ (ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΈΛΛΗΝΕΣ), 6 ΠΑΡΩΝ (ΝΔ, ΚΚΕ), 1 ΟΧΙ (ΈΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ) ΚΑΙ 1 ΑΠΩΝ (ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ). ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΣΡ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ 19 ΘΕΤΙΚΕΣ ΨΗΦΟΙ

Πρόταση παρωδία της ΝΔ υπέρ των καναλαρχών

Εννέα από τα σημεία που ανακοίνωσε η ΝΔ συνιστούν απλές επαναλήψεις των διατάξεων του νόμου 4339/15. Των ίδιων διατάξεων που η αξιωματική αντιπολίτευση απαιτεί από τον Αλέξη Τσίπρα να καταργηθούν!
 
 
Καταργείται ο πλειοδοτικός διαγωνισμός και αντικαθίσταται από «αδειοδοτική διαδικασία», η οποία ελαχιστοποιεί το τίμημα που θα εισπράξει το ελληνικό Δημόσιο. Καταργείται το κατώτατο όριο εργαζομένων, που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε ορίσει στους 400 πλήρους απασχόλησης εργαζόμενους ανά κανάλι»

Ξανθός: Χρειαζόμαστε περισσότερη κάλυψη στην ΥγείαΗ πολιτική απάντηση στην «υγειονομική φτώχεια» και στις ανισότητες στην Υγεία, είναι η προτεραιότητα στη δημόσια περίθαλψη: η στροφή στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και στην πρόληψη.

Αντιφατικές προτάσεις στη Διάσκεψη Προέδρων για ΕΡΣ

Φωτογραφία από τη διάσκεψη Προέδρων


«Η δική σας εγγύηση, κύριε πρόεδρε μας καλύπτει για το 2ο», ανέφερε ο βουλευτής του Ποταμιού Σπύρος Δανέλλης, λίγο πριν την έναρξη της ψηφοφορίας για το ΕΣΡ. 

Αναστολή της διάταξης μεταφοράς αρμοδιοτήτων ΕΡΣ

Μετά την άρνηση της ΝΔ να συναινέσει, αναστέλλεται η εφαρμογή του άρθρου 2Α του νόμου 4339/2015 με τροπολογία που κατατέθηκε από την κυβέρνηση.

Ο υπουργός Επικρατείας υπογράμμισε για τον Β. Πολύδωρα  ότι ακόμα και αυτό το πρωτοκλασάτο στέλεχος της ΝΔ, η αξιωματική αντιπολίτευση βρήκε τον τρόπο τον τρόπο να το επικρίνει

Βίντεο - Εκτός τόπου και χρόνου ο κ. Μητσοτάκης

«Είμαστε σε συναινετική λογική και εκεί θα επιμείνουμε» υπογράμμισε η κ. Γεροβασίλη.

 
«Η πρόταση για τον Βύρωνα Πολύδωρα, δεν ήταν παραταξιακή επιλογή αλλά επιλογή για να φτάσουμε σε μια συναίνεση για τη συγκρότηση του ΕΣΡ» 

ΜΜΕ κ.α. Απείλησαν τους Σοσιαλιστές υπέρ Ραχόι

«Ο χρηματοοικονομικός τομέας εργάστηκε για να μην υπάρξει συμφωνία με την Αριστερά και να μην μπορέσω να ηγηθώ μιας εναλλακτικής λύσης», κατήγγειλε ο πρώην γενικός γραμματέας του Σοσιαλιστικού Κόμματος Πέδρο Σάντσεθ, υποστηρίζοντας ότι ο επικεφαλής μιας από τις μεγαλύτερες εταιρείες τηλεπικοινωνιών στον κόσμο, της ισπανικής Telefonica, «ο Αλέρτα και άλλοι επιχειρηματίες εργάστηκαν για να έχουμε μια συντηρητική κυβέρνηση στην χώρα». «Δεν συναντήθηκα με τον [ιδιοκτήτη του ομίλου της El Pais] Θεμπριάν, αλλά με «επικεφαλής» της εφημερίδας El Pais που μου είπαν ξεκάθαρα ότι «ή Ραχόι ή η εκδοτική γραμμή της El Pais δεν θα βοηθούσαν για να υπάρξει μια προοδευτική κυβέρνηση που να ηγείται το Σοσιαλιστικό Κόμμα».

Ομόφωνα αθώοι, οι δύο κατηγορούμενοι για τη Marfin


Ομόφωνα αθώοι, με ανάλογη απαλλακτική εισαγγελική πρόταση, κρίθηκαν από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, οι δύο κατηγορούμενοι για τις εμπρηστικές επιθέσεις στην Τράπεζα ΜΑΡΦΙΝ, που κόστισε τη ζωή τριών υπαλλήλων και στο βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟΣ, στις 5 Μαίου 2010, κατά την διάρκεια του ογκώδους συλλαλητηρίου κατά του πρώτου μνημονίου.

Πελ/σος: Είχε τα λιγότερα κενά κάλυψης εκπαιδευτικών

Ο Υπουργός Παιδείας παρέθεσε αριθμητικά στοιχεία για τις προσλήψεις στην περιοχή της Αρκαδίας.

Απάντηση υπουργού Ν. Φίλη σε επιστολή του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Δημ. Σχολείου Τροπαίων, που κατέθεσαν οι βουλευτές  Ν. Καραθανασόπουλος και Ν. Μωραΐτης 

Δυτική Ελλάδα: Ασφαλής πλοήγηση στο διαδίκτυο!


 

 
 
Ξεκινά απόψε Δευτέρα κι επισήμως η ευρωπαϊκή στρατηγικήςσυνεργασίας "EduWeb" Erasmus+ για τη σχολική εκπαίδευση, με συντονιστή την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας.

Άνοιξε δρόμους η εκδήλωση του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδος
 
 
 
Το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας μέσω του Γραφείου Μεταφοράς Τεχνολογίας διοργάνωσε στο Συνεδριακό Κέντρο του, την εκδήλωση «Startup Europe comes to TEIWEST». 

Νέα υπουργεία Μεταναστευτικής και Ψηφιακής πολιτικήςΔημιουργία νέων και αυτονόμηση υπαρχόντων Υπουργείων, σύμφωνα με δύο Π.Δ., τα οποία κρίθηκαν νόμιμα από το Ε΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας. 

Μέρχι 30-12-2016 η ρύθμιση οφειλών στην ΕΥΔΑΠ

Νέα παράταση της προθεσμίας ένταξης στο Πρόγραμμα Ευνοϊκής Ρύθμισης Οφειλών, μέχρι το τέλος του έτους, ανακοίνωσε η ΕΥΔΑΠ.

Έτσι, λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος και προσέλευσης του καταναλωτικού κοινού, το Πρόγραμμα, που έληγε σήμερα, Δευτέρα 31 Οκτωβρίου, παρατείνεται μέχρι την Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2016.

Προσέλθετε στη ΔΕΗ για διακανονισμό με 10 ευρώ!

Φωτογραφία αρχείου, από διαμαρτυρία στη ΔΕΗ Πάτρας, με συμμετοχή του τ. δημάρχου Γιάννη Δημαρά.

Πειραιώς: Συμβόλαιο με τον Συνεταιρισμό του Τυρνάβου

ΝΕΑ συμφωνία Συμβολαιακής Γεωργίας για την Τράπεζα Πειραιώς
 
Η Τράπεζα Πειραιώς συνεχίζει δυναμικά μέσω του προγράμματος της Συμβολαιακής Γεωργίας & Κτηνοτροφίας την προσπάθεια ενίσχυσης της αγροτικής οικονομίας και τη στήριξη του γεωργικού εισοδήματος σε όλη την παραγωγική διαδικασία. Ειδικότερα, η Τράπεζα προχώρησε σε μία νέα συμφωνία συμβολαιακής Γεωργίας με τον ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΟΙΝΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟ ΤΥΡΝΑΒΟΥ. 

Συνέλαβε παρκαδόρους των νυχτομάγαζων η ΕΛΑΣ

Συλλήψεις παρκαδόρων κέντρων διασκέδασης της Αθήνας
Το ΣΔΟΕ και λοιπές υπηρεσίες αναλαμβάνουν για το... κουστούμι της φοροδιαφυγής!
 
 Το φαινόμενο της αυθαίρετης διαχείρισης θέσεων σταύθμευσεις εκ μέρους νταήδων της νύχτας, για λογαριασμό νυκτεριών καταστημάτων έχει λάβει διαστάσεις γάγραινας. 
 
Οι πολυμήχανοι της νύχτας, μετά τους πορτιέρηδες για την αφάλεια του καταστήματός τους εφηύβραν τους... παρκαδόρους. Κι έτσι με απειλή σωματικής βίας υποχρεώνουν τον ανύποπτο οδηγό που δεν θα εισέλθει στο κατάστημα που εργάζονται, να μην καταλάβει θέση πάρκιν, στο δρόμο που ανήκει στο Δημόσιο, εννοείται. 
 
Στο πλαίσιο διενέργειας ελέγχων για την περιστολή της δραστηριότητας ατόμων, που καταλαμβάνουν αυθαίρετα δημόσιους χώρους και τμήματα οδών και πεζοδρομίων για την εξασφάλιση θέσεων στάθμευσης πελατών καταστημάτων, τις πρώτες πρωινές ώρες της 30-10-2016, πραγματοποιήθηκε από τις Ομάδες Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.) της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, εξόρμηση σε κέντρα διασκέδασης και καταστήματα παρεμφερούς είδους στην περιοχή του Κέντρου Αθηνών. 

Αποτέλεσμα των ελέγχων ήταν η σύλληψη 11 ατόμων (8 ημεδαποί και 3 αλλοδαποί), εκ των οποίων οι 8 εργάζονταν ως παρκαδόροι και οι 3 ως προσωρινά υπεύθυνοι καταστημάτων.

Ειδικότερα, οι ανωτέρω έναντι χρηματικού αντιτίμου και χωρίς την έκδοση φορολογικού παραστατικού (απόδειξη), παραλάμβαναν τα οχήματα των πελατών, που προσέρχονταν στα καταστήματα και στάθμευαν αυτά σε οδούς, πεζοδρόμια κ.λπ. δημόσιους χώρους, τους οποίους είχαν καταλάβει με κώνους, σιδερένια εμπόδια και άλλα σταθμευμένα οχήματα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας με τις σε βάρος τους σχηματισθείσες δικογραφίες στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Παράλληλα, ενημερώθηκαν λοιπές συναρμόδιες Yπηρεσίες (οικείοι Ο.Τ.Α., Σ.Δ.Ο.Ε. και Ε.Ο.Τ.), προκειμένου να επιβάλουν κατά περίπτωση τα προβλεπόμενα διοικητικά μέτρα.

ΚΕΔΕ: Να πληρώνει η κυβέρνηση και εμείς να διοικούμε!

ΚΕΔΕ: Πληρωμή των συμβάσεων Καθαριότητας από τον Προϋπολογισμό
Την έντονη διαμαρτυρία του για την αυτοδίκαιη παράταση των συμβάσεων των εργαζομένων στην Καθαριότητα στους ΟΤΑ μέχρι τις 31.12.2017, χωρίς να έχει προηγηθεί ουσιαστική συνεννόηση με τους Δήμους, εκφράζει ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γ. Πατούλης, σε επιστολή που απέστειλε προς τον Υπουργό Οικονομικών, Ευ. Τσακαλώτο και προς τον Αν. Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Χρ. Βερναρδάκη. 

Πως βγαίνουν νωρίτερα στη σύνταξη οι Δημ.Υπάλληλοι

ΠΩΣ βγαίνουν ΝΩΡΙΤΕΡΑ σε σύνταξη οι ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ
 

Δύο ισχυρά πλεονεκτήματα για να βγουν νωρίτερα στη σύνταξη με τα νέα όρια ηλικίας έχουν οι γονείς δημόσιοι υπάλληλοι, όπως αναλύει σήμερα ο «Ελεύθερος Τύπος» και ο δημοσιογράφος Κώστας Κατίκος και παρουσιάζει το epoli.gr, καθώς: 

Βελτίωση ΠΕΟ Πάτρας - Κ. Αχαΐας, έργο 3,2 εκ. ευρώ


Ένα μεγάλο και σύγχρονο έργο με τίτλο «Συντηρήσεις στην Π.Ε.Ο. Πατρών-Πύργου (τμήμα: όρια πρώην Δήμου Παραλίας έως Κάτω Αχαΐα)» ξεκινά από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Συνάντηση του Απ. Κατσιφάρα - Άρη Ανδρικόπουλου


Στιγμίοτυπο από την συνάντηση Ανδρικόπουλου - Κατσιφάρα.


Αγαστή η συνεργασία της Περιφέρειας Δυτ. Ελάδας με τον Γενικό Επιθεωρητή Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδας

Προσλήψεις για τη στελέχωση του Ογκολογικού Ξενώνα


Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτ. Ελλάδας.


Εγκρίθηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο η τροποποίηση του προϋπολογισμού

Υπέρ των Συρίων, αλλά να μην πατήσουν πατραϊκό χώμα!


Φωτογραφικό στιγμιότυπο από την σημερινή συνάντηση στο Δημαρχείο Πατρέων.Συνάντηση Πελετίδη με τον εκπρόσωπο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ, Νικόλαο Γκουσίδη, ο οποίος ενημέρωσε για την προσωρινή εγκατάσταση, στο Πόρτο Ρίο, προσφύγων από τη Συρία!

Συνεχίζεται η αποξήλωση αδρανούντων περιπτέρων


Στην οδό Αγ. Ανδρέου, μπροστά από την πρώην Αγροτική Τράπεζα (Πειραιώς) σήμερα.Τρία στο κέντρο της Πάτρας, τις τελευταίες ημέρες, έπεσαν θύματα μπουλντόζας και αναμένουν να λάβουν σειρά τα επόμενα

Τα δυο πουγκιά Επί σκηνής, στα Χανιά

Παρουσίαση βιβλίου με θεατρικά δρώμενα, προβολές, συζήτηση

Ε&ΕΣΠ: Ενδιάμεση εκπτωτική περίοδος Νοεμβρίου 2016


Ο Εμπορικός & Εισαγωγικός Σύλλογος Πατρών σας ενημερώνει ότι σύμφωνα με τον Ν. 4177/2013 η ενδιάμεση «φθινοπωρινή» εκπτωτική περίοδος ξεκινά την Τρίτη, 1η Νοεμβρίου και λήγει την Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου 2016.Για τις εκπτώσεις, που αρχίζουν την ερχόμενη Τρίτη 1η Νοεμβρίου 2016, ενημερώνει τα μέλη του και επισημαίνει τις ποινές που ισχύουν σε περίπτωση παράβασης του εκπτωτικού νόμου

Πάρτο ΑλλιώςΤου Ντίνου Βγενόπουλου

·        «ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ» που αγαπήσαμε και υπηρετήσαμε όσοι συνεργαστήκαμε σταμάτησαν να κυκλοφορούν .Δεν θα πλουτίζουν την τοπική –και όχι μόνο- δημοσιογραφία πλέον.

Ντίνα Πεταλά: Τώρα, ήρθε η ώρα να το πω !

Φωτογραφία αρχείου.
Είναι κάποια πράγματα, που πρέπει να περάσουν χρόνια κι αφού τα φιλυτράει η απόσταση του χρόνου, βγαίνουν ως απόσταγμα συνειδήσεως και κατατίθενται στο κατάστιχο της Ιστορίας του καθενός. 

Ο «στρατηγός Σεισμός» του Τάκη Τζελάτη


Φιλοσοφική νυκτηγορία με τον Όμηρο ΤαχμαζίδηΘΕΜΑ:
“τόποι και μεταπτώσεις του νου”
Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2016

Ώρα 20.30
Καφέ  Container

Αγνώστου Στρατιώτου- Φιλίππου (γωνία)
Ρωμαϊκή Αγορά-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Για την «Ελληνογερμανική Συνέλευση» και την νέα επίσκεψη του κ. Φούχτελ

«Είναι γνωστό ότι ο Γερμανός επιτετραμμένος κύριος Φούχτελ, περιδιαβαίνει ξανά τη χώρα μας, επιδιώκοντας συμφωνίες, «Επενδυτικές πρωτοβουλίες», σε συνεργασία με Δήμους και Περιφέρειες, υλοποιώντας κεντρική συμφωνία της χώρας μας με την κ. Μέρκελ.

Καλημέρα από τον ΚΥΡ, στους φίλους του Istologiou


Τανκς: Τα κτήνη της μάχης

 EIGHTY FIVE OF ONE HUNDRED PHOTOS WORLD WAR ONE CENTENARY TIMELINE - In this undated file photo, two soldiers are passed by tanks on their way to support French troops in Juvigny, France, during World War One. (AP Photo, File)

Τα τανκς πρωτοεμφανίστηκαν το Σεπτέμβριο του 1915 από το Βρετανικό Στρατό στον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο στην ολέθρια μάχη του Σομμ. Έναν αιώνα αργότερα, τα τανκς εξακολουθούν να παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στις μάχες. Κάντε κλικ και μάθετε περισσότερες ενδιαφέρουσες πληροφορίες για τις απίστευτες αυτές πολεμικές μηχανές. 
 
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ

Ποιες τροφές δεν πρέπει να ξαναζεσταίνετε και γιατί

Παλιά Ιερουσαλήμ: Στο φως η ταφική πλάκα του Ιησού

Στο φως η ταφική πλάκα του Ιησού

 

Από έλληνες και ξένους επιστήμονες

Την επιφάνεια του τάφου του Ιησού Χριστού στην Εκκλησία του Παναγίου Τάφου στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ έφεραν στο φως επιστήμονες, ανάμεσά τους και Έλληνες, στη διάρκεια των εργασιών αποκατάστασης που πραγματοποιούνται στο χώρο.

Κυριακή, 30 Οκτωβρίου 2016

Πάνος Καμμένος: Αρνείται ψυχή της ΝΔ ο Μητσοτάκης


«Η ΝΔ έχει την υποχρέωση να αποδείξει ότι έχει τη στοιχειώδη αίσθηση συνταγματικής ευθύνης και να συμβάλει στη συγκρότηση ΕΣΡ» είπε ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, απευθυνόμενος προς τον Κ. Μητσοτάκη (φωτό).

Για τακτικισμό και «επιχείρηση δολοφονίας χαρακτήρα» εναντίον του κατηγόρησε τη ΝΔ ο Βύρων Πολύδωρας!

Β. Πολύδωρας: Θα έπρεπε να είμαι κολλητός του Χριστοφοράκου για να με αποδεχθεί η ΝΔ
Ντριμπλά με
Βύρ. Πολύδωρα

«ΣΤΕΝΟΧΩΡΗΘΗΚΑ ΠΟΛΥ. ΈΝΟΙΩΣΑ ΣΑ ΝΑ ΕΠΕΣΕ ΕΠΑΝΩ ΜΟΥ ΕΝΑΣ ΣΕΙΣΜΟΣ. ΜΕ ΔΙΕΓΡΑΨΑΝ ΓΙΑΤΙ ΔΙΑΦΩΝΗΣΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΤΟΥ ΕΝΦΙΑ ΠΟΥ ΜΕΤΕΒΑΛΕ, ΟΠΩΣ ΦΑΝΗΚΕ, ΤΟΝ ΈΛΛΗΝΑ ΑΠΟ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΣΕ ΑΣΤΕΓΟ ΚΑΙ ΑΝΕΣΤΙΟ. ΤΩΡΑ ΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΕ ΕΞΟΡΙΣΟΥΝ», ΕΙΠΕ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ Ο Κ. ΠΟΛΥΔΩΡΑΣ, ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕ, ΟΤΙ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ «ΚΑΝΟΥΝ ΤΑΚΤΙΚΙΣΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΡΙΞΟΥΝ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΜΩΡΟΦΙΛΟΔΟΞΙΕΣ ΤΟΥΣ», ΕΝΩ ΕΚΤΙΜΗΣΕ ΟΤΙ, «ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΑΥΤΕΣ, ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΟΛΗ ΤΗ ΝΔ ΟΥΤΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ. ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΑΙ Ο ΠΟΛΥΣ ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΣ ΝΔ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΜΟΥ»

ΣΥΡΙΖΑ: Ανάγκη ο Νόμος, που θα καλύψει το κενό

«Οι πολιτικές ευθύνες όσων αδράνησαν, συναλλάχθηκαν πολιτικά και επέβαλλαν το καθεστώς της αεροπειρατείας στην Ελλάδα είναι απαράγραπτες» τονίζεται στην ανακοίνωση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με τις τηλεοπτικές άδειες και καλεί την κυβέρνηση να προχωρήσει τάχιστα στην αναγκαία «νομοθετική παρέμβαση η οποία θα καλύπτει το νομικό κενό μη αδειοδότησης και μη συγκρότησης του ΕΣΡ από τώρα μέχρι και τη διεξαγωγή του διαγωνισμού».

Ν. Παππάς: Υποχρεούται η ΝΔ να προσέλθει για το ΕΡΣ«Επαναλαμβάνουμε. Η αρμοδιότητα για όποιον  νέο διαγωνισμό για τηλεοπτικές άδειες είναι πλέον στο ΕΣΡ, όπως προέβλεπε από την αρχή ο Ν. 4339/15», τονίζει σε νέα δήλωση του ο υπουργός Επικρατείας, Ν. Παππάς.

Ούτε καλά, μήτε κακά, στόχος η συζήτηση για το χρέος“Ούτε κακά, ούτε καλά” αναφέρουν τα στελέχη του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης ότι εξελίχθηκε ο πρώτος γύρος της διαπραγμάτευσης για τη δεύτερη αξιολόγηση, ο οποίος τελείωσε την Πέμπτη, ενώ στόχος είναι ανα ξεκινήσει επισήμως η συζήτηση για το χρέος εντός του Δεκεμβρίου.

Σαλάτα στο πιάτο του Ραχόι οι Σοσιαλιστές Ισπανίας

Από παλιότερη συνάντηση των δύο ανδρών της ευρωπαϊκής δεξιάς.

Διεσώθη χάρις στους 68 σοσιαλιστές βουλευτές που απείχαν - Δεκαπέντε που ήσαν παρόντες ψήφισαν εναντίον - Εκατό χιλιάδες στους δρόμους

Η Θεσσαλονίκη ξεθάβει την αντιφασιστική της ιστορία

 
Η Ιστορία γράφεται με γεγονότα και τα γεγονότα δεν βόλευαν το δεξιό πολιτικό κατεστημένο που στήθηκε στη συνέχεια, το οποίο επέλεξε να γιορτάζεται η αρχή του πολέμου με το “Όχι” ενός δικτάτορα της εποχής και όχι η νίκη κατά του ναζισμού και ο αντιφασιστικός αγώνας. 

Η γερμανική υποχώρηση και η μάχη της Ηλεκτρικής

          Της ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΛΑΖΟΥ
(Ιστορικός Παντείου Πανεπιστημίου)

Καθώς η προέλαση του Κόκκινου Στρατού στα Βαλκάνια και οι εξελίξεις στο ιταλικό μέτωπο έκαναν στρατηγικά αναγκαία την γερμανική υποχώρηση από την Ελλάδα, το κύριο ζήτημα που προέκυπτε ήταν ομαλή η μετάβαση της εξουσίας στην απελευθερωμένη χώρα. Το διακύβευμα αφορούσε την ίδια την κοινωνική οργάνωση της χώρας: ποιος θα κυβερνήσει την Ελλάδα μετά τον πόλεμο, ποια δομή θα έχει η εξουσία αυτή και πώς θα κατακτηθεί.

Θεσσαλονίκη, μέρες απολύτρωσης από τους ναζί

Εβραϊκό Μνημείο Θεσσαλονίκης.Γιορτάζει σήμερα η Θεσσαλονίκη, για πρώτη φορά με τη βούλα και την υπογραφή του επίσημου κράτους (Π.Δ. 50/9-5-2016), την επέτειο της «απολύτρωσής» της από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής, πριν από 72 χρόνια, στις 30 Οκτωβρίου 1944. 

Η τέχνη απέναντι στον ναζισμό, Το μουσικό κίνημα της Τερεζίν


Η ιστορία του γκέτο της Τερεζίν εμπνέει συχνά τους καλλιτέχνες. Γκέτο προθάλαμος για χιλιάδες εγκλείστους πριν θανατωθούν στους θαλάμους αερίων του Άουσβιτς, του Μπίργκεναου, της Τρεμπλίνκα. Γκέτο βιτρίνα προκειμένου το ναζιστικό καθεστώς να προπαγανδίσει άλλο από το αποτρόπαιο πρόσωπό του τη διεθνή κοινότητα. Αλλά και γκέτο φυτώριο του πιο παράδοξου γεγονότος που έχει να επιδείξει η ιστορία του εγκλεισμού. 

ΝΕΟ ΕΡΓΟ - Το... κουτόχορτο του Μητσοτάκη

Σκίτσο του Τάσου Παυλόπουλου από την Εφ.Συντ.

Εκδήλωση για τον ήρωα έφεδρο λοχία που έπεσε μαχόμενος τους Ναζί

Λοχίας Δημ. Ίτσιος, έπεσε ως άλλος Λεωνίδας με τους τριακόσιους του, για το δίκαιο της Πατρίδας, πολεμώντας το ναζισμό, που στις 6 Απριλίου, το 1941, επιτέθηκε στη μικρή Ελλάδα.
 
Εκδήλωση για τον ήρωα έφεδρο λοχία που έπεσε μαχόμενος τους Ναζί
Απονομή τιμητικής πλακέτας από το Υπ. Άμυνας Πάνο Καμμένο, στο γιο του ήρωα.

Τελετή προς προς τιμήν του ήρωα έφεδρου λοχία (ΠΖ) Δημήτρη Ίτσιου πραγματοποιήθηκε σήμερα στο πολυβολείο Π8 στο όρος Μπέλες, εκεί που ο έφεδρος λοχίας έπεσε μαχόμενος κατά των ναζιστικών δυνάμεων εισβολής, τον Απρίλιο του 1941.

Βιβλίο - «Δεκατρία κεριά στο σκοτάδι»


Την Τρίτη το Κοινωβνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης

Από το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ανακοινώνεται ότι, την Τρίτη 1η Νοεμβρίου 2016, θα πραγματοποιηθεί η πληρωμή των δικαιούχων του προγράμματος «Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης» για το μήνα Οκτώβριο 2016. Το ποσό που θα πιστωθεί ανέρχεται σε 9.970.971,09 ευρώ και αφορά 39.359 δικαιούχους του προγράμματος.

66 άτομα θα προσλάβει το Χονοδρομικό Καλαβρύτων


Η Ανώνυμη Εταιρεία Ο.Τ.Α. με την επωνυμία «ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ» (ΧΚΚ), σύμφωνα με την από 25/10/2016 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας, ανακοινώνει ότι, θα προσλάβει προσωπικό διαφόρων ειδικοτήτων, υπό όρους, με σύμβαση εργασίας, μερικής απασχόλησης, ορισμένου χρόνου ιδιωτικού δικαίου, συνολικού αριθμού εξήντα έξι (66) ατόμων.

Η αύξηση του αριθμού των αιτήσεων για μεταγραφή

Η αύξηση κατά 2.204 περίπου του αριθμού των αιτήσεων για μεταγραφή, σε σχέση με τη περσινή ακαδημαϊκή χρονιά, δείχνει ότι, η κρίση δυσχεραίνει τη φοίτηση σε ΑΕΙ πολλών νέων ανθρώπων. Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων αντιμετωπίζει με μεγάλη ευαισθησία το ζήτημα και συγκεκριμένα: