ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 5 Αυγούστου 2016

Δικαίωμα στην Τεμπελιά για λίγο και από τον Διαχειριστή

Ο διαχειριστής του Istologiou G. Mosxou, θα διακόψει για λίγες ημέρες. Θα κάνει χρήση του υπέρτατου δικαιώματος, που αναμπουρδούλιασε (εξ ου και το Μπουρδούλης και να με συγχωρέσει για τον παραλληλισμό ο φίλος μου Κώστας, πρώην Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πατρέων) σοσιαλδημοκράτες, κομμουνιστές και σοσιαλιστές τα επόμενα χρόνια από την ανακήρυξή του σε υπέρτατη ανάγκη της κοινωνίας για την εμπέδωση των αρχών της κοινοκτημοσύνης.

ΕΝΦΙΑ: Το 90% θα πληρώσει λιγότερα ή το ίδιο με πέρυσι


«Ο συνολικός λογαριασμός του ΕΝΦΙΑ 2016 θα κινηθεί στο ίδιο επίπεδο με πέρυσι και όσα δημοσιεύματα μιλούν για αύξηση του συνολικού ποσού του ΕΝΦΙΑ, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα», τονίζει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών.

Προς ΝΔ: Ό,τι και να κάνετε, ο διαγωνισμός θα γίνει

 Ό,τι και να κάνετε, ο διαγωνισμός για την αδειοδότηση των καναλιών, θα γίνει. Ο Ελληνικός λαός θα πληρώσει λιγότερα 764.477.773 ευρώ.


«Στα 3 από τα 8 έργα του Πάτρα-Πύργος, τη μεγαλύτερη έκπτωση την έχει δώσει ο συνέταιρος του δεξιού χεριού του προέδρου της ΝΔ»!

Η Αλήθεια να λέγεται - Οι Έλληνες ωφελήθηκαν

«Τα οφέλη που αποκομίζουν η χώρα και ο ελληνικός λαός από την επαναδιαπραγμάτευση των τεσσάρων οδικών αξόνων σημειώνει η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη».

 

764 εκ. ευρώ δημόσιο κέρδος από την επαναδιαπραγμάτευση των 4 οδικών αξόνων

Θ. Φωτίου: Νέος νόμος για την πρόνοια από το 2017

«Θέλουμε να ξαναδώσουμε την αξιοπρέπεια στον Έλληνα» λέει η Θ. Φωτίου.

 

«Είμαστε αποφασισμένοι να ξηλώσουμε όλο το προηγούμενο κράτος. Θα ξηλώσουμε το κράτος …της Φρειδερίκης και των επιγόνων της»

Βήματα σταδιακής χαλάρωσης των κεφαλαιακών ελέγχων

 

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ, από τον Ιούλιο του 2015 έως σήμερα, το υπουργείο έχει προχωρήσει σε σταδιακή χαλάρωση των κεφαλαιακών ελέγχων, με σειρά Υπουργικών και Κανονιστικών Αποφάσεων.

Πέμπτη 4 Αυγούστου 2016

Υπό εξέταση μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ΕΕ

Η συνάντηση των «Επτά» θα συνιστά ουσιαστικά μια προσπάθεια κοινού βηματισμού των χωρών του ευρωπαϊκού «Νότου»


Συνάντηση των

«Επτά» του Νότου


Η ΕΛΛΑΔΑ, Η ΓΑΛΛΙΑ, Η ΙΤΑΛΙΑ, Η ΙΣΠΑΝΙΑ, Η ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ, Η ΚΥΠΡΟΣ ΚΑΙ Η ΜΑΛΤΑ, ΣΥΝΑΝΤΟΥΝΤΑΙ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ, ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΤΩΝ "27" ΣΤΗΝ ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ

Παράταση για διόρθωση των Ε9 έως τις 30 Νοεμβρίου

Λόγω λαθών στη συμπλήρωση περιουσιακών στοιχείων από τους πολίτες δόθηκε παράταση για διόρθωση των Ε9 έως τις 30 Νοεμβρίου, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρ. Αλεξιάδης.

Με σηματική πλειοψηφία πέρασε η ανέγερση Τεμένους



Με ευρύτατη πλειοψηφία ψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής, η διάταξη για την επίσπευση των διαδικασιών της ανέγερσης του μουσουλμανικού τεμένους στο Βοτανικό η οποία περιλαμβάνεται στο σχέδιο νόμου για τις ΑΠΕ.

Χ. Ζειμπέκ: Οι πρόγονοί μου πολέμησαν κατά του φασισμού

Χυδαίο επεισόδιο προκάλεσε για άλλη μία φορά η Χρυσή Αυγή, αυτή τη φορά εναντίον του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας που περιλαμβάνει και διάταξη για ισλαμικό τέμενος στην Αττική.

Ν. Παππάς: Συνήγορος των καναλαρχών η ΝΔ

 

«Για άλλη μια φορά, η ΝΔ λειτουργεί ως ακούραστη συνήγορος των ιδιοκτητών τηλεοπτικών σταθμών», τονίζει ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, σε δήλωσή του, απαντώντας στη ΝΔ.

Επεισόδιο Κοντομηνά και χυδαιολόγου φσιστοειδούς

«Δεν περιλαμβάνομαι στη λίστα Λαγκάρντ γιατί ουδέποτε ήμουν κάτοχος λογαριασμού στην τράπεζα HSBC της Γενεύης», είπε απαντώντας σε ερώτηση ο κ. Κοντομηνάς και τόνισε, ότι αυτό βεβαιώνεται από την απάντηση της τράπεζας προς τον Έλληνα εισαγγελέα που προέβη σε σχετική ερώτηση στο πλαίσιο της δικαστικής συνδρομής.

4η Αυγούστου 1936, 80 χρόνια από τη διακτατορία Μεταξά



Ο δικτάτορας Μεταξάς εν μέσω του δημιουργήματός του, της ΕΟΝ.

Ποιοι εκπαιδευτικοί έρχονται στην Αχαΐα, ποιοι φεύγουν




 Όλα τα ονόματα

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία της πρώτης φάσης των αποσπάσεων εκπαιδευτικών από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ, στην Πρωτοβάθμια εκπαίδιευση Αχαΐας.

 Τα αποτελέσματα :

Ποιοι έρχονται εντός νομού

Οι ονειρεμένες διακοπές του Τάκη Τζελάτη


Δημοσιεύτηκε ο νέος Κώδικας Κόκκινων Δανείων

Νέος Κώδικας κόκκινων δανείων: Τι αλλάζει για τον δανειολήπτη
Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ Β’ 2376/2.8.2016), η απόφαση της Τράπεζας της Ελλάδος, με την οποία τροποποιήθηκε και συμπληρώθηκε ο Κώδικας Δεοντολογίας για τη διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων ιδιωτικών οφειλών, που εκδόθηκε κατ’ εξουσιοδότηση του Ν.4224/2013 (ΦΕΚ Α’ 288/31.12.2013).

Για την αυτόνομη πρόσβαση των ΑΜεΑ στη θάλασσα





Σχετικά με τη χρήση διάταξης αυτόνομης πρόσβασης στην θάλασσα, «SEATRAC», από άτομα με κινητικά προβλήματα, ο αντιδήμαρχος Πατρέων Θόδ. Τουλγαρίδης, ανακοινώνει τα παρακάτω:

Ο Α. Ριζούλης τη Δευτέρα στη Χαλανδρίτσα



Συνεχίζοντας στο πλαίσιο της καμπάνιας του κόμματος "ΓΥΡΙΖΟΥΜΕ ΣΕΛΙΔΑ" η Οργάνωση Μελών Χαλανδρίτσας του ΣΥΡΙΖΑ θα πραγματοποίησει ανοικτή πολιτική εκδήλωση τη Δευτέρα 8 Αυγούστου 2016 και ώρα 8:30 μμ στο καφενειο του Λευτέρη στην Χαλανδρίτσα με ομιλητή τον Βουλευτή Αχαϊας του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέα Ριζούλη.

Καλειδοσκόπιο κυβερνητικής δραστηριότητας β΄



Για τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες (ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας)

Συνεχίζεται  η  προσπάθεια  των  γνωστών  κύκλων  με  κύριο  όχημα  τους  βουλευτές  της  αξιωματικής  αντιπολίτευσης  να  δημιουργήσουν  εσφαλμένες  εντυπώσεις  και  να  παραπληροφορήσουν  την  κοινή  γνώμη  ως  προς  τη  νομιμότητα  διεξαγωγής  της  δημοπρασίας  για  την  αδειοδότηση  των  τηλεοπτικών  σταθμών.

Μέχρι 5ετής η διάρκεια των συμβάσεων στην ΕΑΒ



Φωτογραφία αρχείου.

Με τροπολογία που κατέθεσε στη βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας, δίνεται η δυνατότητα στην Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία να συνάπτει συμβάσεις εργασίας με εξειδικευμένο προσωπικό διάρκεια έως 5 ετών, αντί για 8μηνες που ίσχυαν μέχρι σήμερα.

Για το ΕΚΑΣ η ΝΔ είχε συμφωνήσει ξαφνικό θάνατό του



Η Νέα Δημοκρατία που είχε συνομολογήσει με τους δανειστές τον «ξαφνικό θάνατο» του ΕΚΑΣ, την ρήτρα μηδενικού ελλείμματος στις επικουρικές και την δραματική περικοπή στις κύριες συντάξεις, -με την πρόθεση να τα φορτώσει στην επόμενη κυβέρνηση και να επιταχύνει το σενάριο της «αριστερής παρένθεσης»- έχει σήμερα το θράσος να κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «δεν διαπραγματεύτηκε». 

Ο λαός βλέπει ποιος διαπραγματεύεται πραγματικά και φροντίζει ακόμα και στις πιο δύσκολες συνθήκες για την στήριξη των αδύναμων. Και ποιος ήταν εκείνος που υπέγραφε λευκά χαρτιά και σήμερα κάνει τζάμπα αντιπολίτευση από τις παραλίες.   

Για την καθαριότητα και φύλαξη φορέων Υπ. Υποδομών



- Κατατέθηκε η τροπολογία για την καθαριότητα και τη φύλαξη που επιτρέπει την πρόσληψη των καθαριστριών του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων. Οι ατομικές συμβάσεις θα έχουν διάρκεια μέχρι τέλος του 2017, οι εργαζόμενες θα ασφαλίζονται στο ΙΚΑ και το κόστος θα βαραίνει το υπουργείο και τους φορείς.

Καν' το κι εσύ όπως στα Τρίκαλα, για την καθαριότητα



Φωτογραφία αρχείου.



Ο εργολάβος του Νοσοκομείου Καβάλας προσέφυγε στη Δικαιοσύνη γιατί του πήραν το... μεζέ από τα χέρια - 75 εργαζόμενες καλούνται  να υπογράψουν σύμβαση με τη Διοίκηση

Για το νομοσχέδιο για τις συμβάσεις παραχώρησης




Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου, μήκους 3.200 μ. Κάτω διακρίνεται το Κάστρο του Ρίου.

Σημεία από τις ομιλίες του Γ. Σταθάκη και του Χρ. Σπίρτζη

Για κατασκευή Κεντρικού Ισλαμικού Τεμένους Αθηνών


Τέμενος στην Ξάνθη, όπου είναι κατοχυρωμένη η θρησκευτική μουσουλμανική μειονότητα. Φωτογραφία αρχείου.


Θα συμβάλλει στην πρόσφορη και κατάλληλη εξυπηρέτηση των λατρευτικών αναγκών υψηλών επισκεπτών, τουριστών κ.α. αποκομίζοντας πολλαπλά οφέλη

Υπέρβαση 105 εκ. στις ταμειακές εισπράξεις για τον Ιούλιο



 
Σχετικά με τα δημοσιεύματα  τα οποία κάνουν λόγο για την πτωτική πορεία των εσόδων και την ενδεχόμενη ενεργοποίηση του «κόφτη» επισημαίνονται τα εξής:

Το Mega κλείνει επειδή το αποφάσισαν οι μέτοχοί του


Η χονδροειδέστατη αντιΣΥΡΙΖΑ προπαγάνδα οδήγησε το κανάλι του MEGA στον πάτο της ενημέρωσης. Και οι μέτοχοι σταθμίζοντας τα συμφεροντά τους, που με αριστερή κυβέρνηση δεν θα ικανοποιηθούν εις βάρος του Δημοσίου, αποφάσισαν λουκέτο. Την... νύφη πληρώνουν οι απλοί εργαζόμενοι, οι μισθοδίαιτοι των 850 ευρώ, ενώ οι μεγαλοδημοσιογράφοι των χιλιάδων ευρώ ανά μήνα έχουν κάνει το κουμάντο τους! Κοινώς... «μαζί το φάγαμε» το κανάλι !

Καλειδοσκόπιο κυβερνητικών δραστηριοτήτων



Για τις τηλεοπτικές άδειες

- Η παρέμβαση μας, μέσα από πολλά εμπόδια που προσπάθησε να βάλει η αξιωματική αντιπολίτευση και ορισμένα συμφέροντα, αποκαθιστά το Σύνταγμα.

- Πλειοδοτείται μια συζήτηση για να θολώνει τα νερά. Έχουμε καταλήξει σε έναν αριθμό βάση μελετών, ο οποίος μένει να αποδειχθεί αν υπάρχει ενδιαφέρον στην αγορά για τέσσερις άδειες. Γιατί αν δεν είναι το τίμημα ικανοποιητικό για τις τέσσερις άδειες, τότε θα φανεί ότι οι τέσσερις ήταν πολλές.

- Έχουμε γίνει δέκτες σκληρής κριτικής γιατί δεν αφήνουμε την αγορά να αποφασίσει. Δεν λειτουργεί ως ελεύθερη αγορά το τηλεοπτικό τοπίο όμως.

- Σχεδιάζουμε μια δημοπρασία η οποία προσιδιάζει σε αυτό που θα έπρεπε να επιθυμούν και οι θιασώτες του μηχανισμού ς της αγοράς. Η δημοπρασία και ο αυστηρός έλεγχος της πολιτείας όπως ορίζει το Σύνταγμα. Θέλουν όμως να συνεχιστεί ένα καθεστώς ανομίας, είναι όμως ζήτημα κάποιων εβδομάδων –αυτό- να είναι πλέον παρελθόν.

- Όποιος νομίζει ότι η αδειοδότηση γίνεται για να επηρεαστεί το περιεχόμενο κάνει λάθος. Το περιεχόμενο είναι ένα αντικείμενο όπου θα έπρεπε μια ισχυρή ρυθμιστική αρχή να είναι σε θέση να το κρατάει μέσα στα όρια του Συντάγματος.

- Δεν πάμε να κάνουμε τον σοσιαλισμό στην τηλεόραση δια της αδειοδότησης, πάμε να βάλουμε κανόνες. Τα προηγούμενα χρόνια υπήρχε μια κατάσταση που παραβίαζε τους στοιχειώδεις κανόνες της ισονομίας και της ισοτιμίας.

- Το Mega κλείνει επειδή το αποφάσισαν οι μέτοχοι του. Είμαστε μάρτυρες μιας επιχειρηματικής απόφασης που δεν δέχεται αμφισβητήσεις, τη μη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου. Δεν τους φταίει καμία κυβέρνηση, καλά θα κάνουν να μην κρύβονται.

Για την παραπομπή του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ

- Ανοίγει μια πληγή την οποία θα πρέπει να διερευνήσουμε σε βάθος. Πώς και εάν διογκωθήκαν τα ελλείμματα για να υπάρξουν προσχεδιασμένες πολιτικές αποφάσεις, για να υπάρξει η υπαγωγή της χώρας στο μνημόνιο.

Δείτε εδώ περισσότερα στοιχεία για το θέμα.  


Ξεκινά η εφαρμογή εγκυκλίου για μηδενική συμμετοχή στα φάρμακα (ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας)

Από την 01/08/2016 τίθεται σε εφαρμογή η εγκύκλιος του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Ξανθού, που προβλέπει για τους οικονομικά αδύναμους ανασφάλιστους και όσους ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, μηδενική συμμετοχή στο κόστος φαρμακευτικής αγωγής καθώς και κατάργηση της καταβολής του 1€ ανά συνταγή υπέρ ΕΟΠΥΥ.

Στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Υγείας (www.moh.gov.gr)  έχει αναρτηθεί αναλυτική ενημέρωση υπό μορφή ερωτήσεων/ απαντήσεων, έτσι ώστε οι πολίτες να μπορούν να ενημερώνονται για τα δικαιώματά τους.

Επιπλέον,  το υπουργείο Υγείας, σε συνεργασία με την ΗΔΙΚΑ,  δημιούργησε στην ιστοσελίδα www.idika.gr,  ειδική εφαρμογή στην οποία κάθε πολίτης έχει την δυνατότητα με απλό και εύκολο τρόπο να επιβεβαιώσει το δικαίωμα του στην μηδενική συμμετοχή στο κόστος φαρμακευτικής αγωγής, μέσα από την υποενότητα Φαρμακευτική Κάλυψη Ανασφάλιστων και χρήση των κωδικών εισόδου taxisnet και του AMKA.

Παράλληλα, σε συνεργασία με το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα υποβολής ένστασης στα γραφεία Πρόνοιας του οικείου δήμου.

Για την παιδεία (σημεία από την ομιλία του Ν. Φίλη στην Επιτροπή της Βουλής)

- Τα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά στις 12 Σεπτεμβρίου για πρώτη φορά στα 30 χρόνια. Δίνουμε μία μάχη. Θα κριθούμε, αλλά έχει εξασφαλιστεί σε μεγάλο βαθμό ότι θα πετύχει. Έχουμε εξασφαλίσει τα χρήματα για προσλήψεις 21.000 εκπαιδευτικών και σύντομα 800 εκπαιδευτικών για ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και για τα προσφυγόπουλα.
- Για φέτος πρώτη φορά μειώσαμε τον αριθμό των αποσπάσεων εκτός αιθούσης καθοριστικά. Έχουμε προχωρήσει σε εκπαιδευτικό σχεδιασμό ώστε να μην υπάρχουν κενά ή υπεράριθμοι.

Για τους εκπαιδευτικούς των φροντιστηρίων: Εργάζονται εκατοντάδες χιλιάδες εκπαιδευτικοί χωρίς εργασιακή νομιμότητα. Ξέρετε ότι η ωριαία αποζημίωση είναι 4,3 ευρώ μεικτά; Πιστεύετε ότι με αυτό τον τρόπο μπορεί να λειτουργήσει αποτελεσματικά η εκπαίδευση; Εμείς μιλάμε για 25 μεροκάματα, ώστε να έχουν ασφάλιση.

Για τις δομές Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας)


Το Υπουργείο Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων έχοντας ως βασική προτεραιότητα την κάλυψη των εκπαιδευτικών αναγκών κάθε μαθητή, στο πλέον κατάλληλο εκπαιδευτικό περιβάλλον, προχώρησε στη διαδικασία ίδρυσης δομών Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, συμπεριλαμβανομένων και των Τμημάτων Ένταξης, για πρώτη φορά μετά από 8 χρόνια. Η πολιτική των τελευταίων ετών που έπληξε και υποβάθμισε την εκπαίδευση των μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή/και αναπηρία ανατρέπεται και η Ειδική Εκπαίδευση προάγεται και αναβαθμίζεται γιατί η κάλυψη των εκπαιδευτικών αναγκών των μαθητών αποτελεί το μοναδικό κριτήριο των επιλογών του υπουργείου. Σε συνθήκες κρίσης και δημοσιονομικών πιέσεων το ΥΠ.Π.Ε.Θ. αυξάνει κατά 20 % τα Τμήματα Ένταξης και κατά 8 % τα Ειδικά Σχολεία.

Συγκεκριμένα, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας υποβολής προτάσεων από την εκπαιδευτική κοινότητα και τις τοπικές κοινωνίες και την επεξεργασία αυτών από τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΥΠ.Π.Ε.Θ., ανακοινώνεται η ίδρυση 538 νέων Τμημάτων Ένταξης στα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και 23 νέων Σχολικών Μονάδων Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης. Έτσι από το σχολικό έτος 2016-17, πέραν των υπαρχόντων, θα λειτουργήσουν επιπλέον 61 ΤΕ σε Νηπιαγωγεία, 351 ΤΕ σε Δημοτικά Σχολεία, 126 ΤΕ σε Γυμνάσια, 3 Ειδικά Νηπιαγωγεία, 9 Ειδικά Δημοτικά Σχολεία, 5 Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. και 9 Ειδικά Επαγγελματικά Γυμνάσια. Ακόμα ιδρύονται 12 Λυκειακές Τάξεις στα υπάρχοντα Ειδικά Επαγγελματικά Γυμνάσια. Με αυτόν τον τρόπο ενισχύεται σημαντικά το υπάρχον δίκτυο των δομών Ειδικής Εκπαίδευσης και παρέχεται η δυνατότητα φοίτησης και ένταξης των μαθητών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες στο κατάλληλο γι αυτούς εκπαιδευτικό περιβάλλον, σε όλες τις περιοχές της χώρας.

Παράλληλα το ΥΠ.Π.Ε.Θ. εκσυγχρονίζει το θεσμικό εκπαιδευτικό πλαίσιο στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση προωθώντας άμεσα νομοθετικές αλλαγές που θα βελτιώσουν την ειδική εκπαίδευση και ειδικότερα την ειδική επαγγελματική εκπαίδευση και θα ενισχύσουν τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της εκπαίδευσης των μαθητών.

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας έχοντας δηλώσει επανειλημμένα και έμπρακτα τη στήριξη της ειδικής εκπαίδευσης, προβαίνοντας σε αύξηση του αριθμού προσλήψεων αναπληρωτών κατά το σχολικό έτος 2015-16, δηλώνει ότι κατά το σχολικό έτος 2016-17, οι προσλήψεις θα είναι αυξημένες και κατά προτεραιότητα τόσο για την κάλυψη των αναγκών των δομών Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης όσο και για την κάλυψη των εκπαιδευτικών και ψυχοκοινωνικών αναγκών των μαθητών που φοιτούν στα σχολεία γενικής εκπαίδευσης.

Για το Θριάσιο Πεδίο (ανακοίνωση του Υπουργείου Μεταφορών και Δικτύων)

Μετά από 12 χρόνια αδράνειας, εμπλοκών και καθυστερήσεων, αλλά και δύο αποτυχημένους διαγωνισμούς, το 2006 και το 2009, η δημιουργία του εμπορευματικού κέντρου στο Θριάσιο Πεδίο είναι γεγονός. Η νέα αυτή επένδυση, ύψους άνω των 250 εκατομμυρίων ευρώ, εντάσσεται στο συνολικό σχεδιασμό της Κυβέρνησης και της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΟΜΕΔΙ, για την προώθηση νέων έργων υποδομών, στους τομείς των συνδυασμένων μεταφορών και των κοινωνικών υποδομών, οι οποίες θα αλλάξουν το επενδυτικό περιβάλλον της χώρας.

Παρά τα σύννεφα και τους καπνούς, που προέβλεπαν τις τελευταίες μέρες διάφοροι γνωστοί «ειδήμονες» της αγοράς, χθες το απόγευμα τα σενάρια καταστροφολογίας έλαβαν τέλος: Ολοκληρώθηκε επιτυχώς η διαγωνιστική διαδικασία της ΓΑΙΑΟΣΕ ΑΕ για τη δημιουργία και την ανάπτυξη εμπορευματικού κέντρου στο Θριάσιο Πεδίο, καθώς κατατέθηκε δεσμευτική προσφορά από το σχήμα της «ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ ΑΕ-GOLDAIR CARGO ΑΕ».

Μάλιστα, η επιτροπή του διαγωνισμού έχει ξεκινήσει ήδη τι εργασίες της, με σκοπό την ταχύτατη διεκπεραίωση των προβλεπομένων από τη διακήρυξη διαδικασιών.

Η νέα επένδυση στο Θριάσιο Πεδίο θα ξεπεράσει τα 250 εκατομμύρια ευρώ και θα δημιουργήσει σε βάθος δεκαετίας, περίπου 3.000 νέες θέσεις εργασίας. Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Χρήστος Σπίρτζης, «πρόκειται για μία επένδυση, η οποία θα αναδείξει τη γεωστρατηγική θέση της χώρας μας στις ευρωπαϊκές και διεθνείς εμπορευματικές μεταφορές. Ο σχεδιασμός και η δημιουργία του εμπορευματικού κέντρου στο Θριάσιο Πεδίο αποτελεί στρατηγικό στόχο για την ανάπτυξη τόσο του τομέα των εμπορευματικών μεταφορών και ειδικά των σιδηροδρομικών όσο και για τη λειτουργία του ως πύλης για τη μεταφορά εμπορευμάτων στην Κεντρική Ευρώπη, αλλά και στις ταχύτατα αναπτυσσόμενες αγορές της Νοτιοανατολικής Ευρώπης».

Ο Υπουργός ΥΠΟΜΕΔΙ υπογράμμισε, επίσης, ότι «Η ανάπτυξη ενός τέτοιου τύπου οργανωμένου εμπορευματικού κέντρου θα συμβάλλει στην παροχή αναβαθμισμένων υπηρεσιών, με ταυτόχρονη μείωση του κόστους μεταφορών, άρα και της μείωσης του κόστους των προϊόντων. Παράγοντας, ο οποίος θα δώσει αποφασιστική ώθηση στην ανταγωνιστικότητα και την οικονομική ανάπτυξη της χώρα μας».

Δείτε στο συνημμένο περισσότερα στοιχεία για το θέμα.

Σε εξαιρετική κατάσταση για κολύμβηση πάνω από το 97% των υδάτων της χώρας (ανακοίνωση του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας)

Η Ειδική Γραμματεία Υδάτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, βάσει της Κοινής Υπουργικής Απόφασης Η.Π.8600/416/Ε103/23-2-2009 (Β΄ 356) “ποιότητα και μέτρα διαχείρισης των υδάτων κολύμβησης, σε συμμόρφωση με τις διατάξεις της Οδηγίας 2006/7/ΕΚ «σχετικά με τη διαχείριση της ποιότητας των υδάτων κολύμβησης και την κατάργηση της οδηγίας 76/160/ΕΟΚ», είναι ο αρμόδιος φορέας για την παρακολούθηση της ποιότητας των ακτών κολύμβησης της χώρας. Τα στοιχεία που συλλέγονται, βάσει της διαδικασίας που προβλέπει η ως άνω ΚΥΑ, υποβάλλονται στα αρμόδια όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αξιολογούνται σχετικά.

Πάνω από το 97% των υδάτων κολύμβησης στην Ελλάδα χαρακτηρίζονται ως εξαιρετικής κατάστασης για κολύμβηση και τα υπόλοιπα ως καλής κατάστασης και βάσει των αποτελεσμάτων αυτών η χώρα μας τοποθετείται μεταξύ των πρώτων στην ΕΕ.

Επίσης, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Περιβάλλοντος (European Environment Agency) ανακοίνωσε πρόσφατα ότι τα ύδατα της Ελλάδας είναι μεταξύ των καθαρότερων στον κόσμο. Ειδικότερα, τα νερά της Ελλάδας είναι καθαρά και ασφαλή για κολύμβηση. Με πάνω από το 92% των παραλιών και των ακτών κολύμβησης της Ελλάδας να έχουν αξιολογηθεί, οι ακτές της Ελλάδος βρίσκονται στο 97.2% της κλίμακας αξιολόγησης. Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Περιβάλλοντος δημοσιεύει κάθε χρόνο έκθεση με τα ευρήματα και σύμφωνα με την τελευταία έκθεση έγινε επιθεώρηση σε περίπου 1500 τοποθεσίες της χώρας, με 1499 εξ αυτών να κρίνεται ότι είναι εξαιρετικά υψηλής ποιότητας για κολύμβηση.

Σε αντίθεση με τα παραπάνω, δόθηκε στη δημοσιότητα έκθεση του ΠΑΚΟΕ, σύμφωνα με την οποία κάποιες ακτές είναι ακατάλληλες για κολύμβηση. Πλην της αοριστίας της εν λόγω έκθεσης (υπάρχει επίκληση εργαστηρίων χωρίς ωστόσο να κατονομάζονται και ως εκ τούτου δεν μπορεί να ελεγχθεί κατά πόσο είναι διαπιστευμένα), της καταφανούς έλλειψης επιστημονικής πληρότητας του ΠΑΚΟΕ για τη σύνταξη τέτοιων εκθέσεων και της εν γένει αντίθεσης τέτοιου είδους δραστηριότητας με την καθιερωμένη από τις προδιαγραφές διαδικασία, σημειώνουμε ότι η λήψη και ανάλυση τυχαίων δειγμάτων με τρόπο μη επιστημονικό, σαφώς εγείρει αμφιβολίες ως προς την πληρότητα και την ορθότητα των αποτελεσμάτων, παραπλανεί και μειώνει το ζωτικής σημασίας τουριστικό προϊόν της χώρας μας.

Για το προσφυγικό (απάντηση της Κομισιόν σε ερώτηση του Δ. Παπαδημούλη)

Απάντηση έδωσε η Κομισιόν, σε ερώτηση του Αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη, αναφορικά με τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην υλοποίηση της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας για το προσφυγικό.

Η Κομισιόν, δια στόματος του Αρμόδιου Επιτρόπου για το Μεταναστευτικό Δημ. Αβραμόπουλου, σημειώνει ότι η παρακολουθεί στενά την υλοποίηση της συμφωνίας, παρά το γεγονός ότι παρουσιάζονται δυσκολίες και σωρεία προβλημάτων. Ο κ. Αβραμόπουλος, επικαλούμενος τη δεύτερη έκθεση της Κομισιόν που εκδόθηκε στις 15 Ιουνίου 2016, υπογραμμίζει πως “μειώνεται ο αριθμός των μεταναστών που εγκαταλείπουν την Τουρκία με προορισμό τα ελληνικά νησιά. Κατά τον μήνα που προηγήθηκε της εφαρμογής της δήλωσης, περίπου 1.740 μετανάστες διέσχιζαν καθημερινά το Αιγαίο πέλαγος με προορισμό τα ελληνικά νησιά. Αντιθέτως, από την 1η Μαΐου 2016 ο μέσος ημερήσιος αριθμός αφίξεων μειώθηκε σε 47”.

Επιπλέον, δείτε στο συνημμένο αναλυτικό σημείωμα για τον αριθμό των προσφύγων στις δομές φιλοξενίας ανά την Ελλάδα.