ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή, 29 Απριλίου 2016

Το Istologio και ο διαχειριστής του σας εύχεται
Καλή Ανάσταση

και Ευτυχισμένο Πάσχα
_________________________________
Από την ερχόμενη εβδομάδα, πάλι μαζίΣτην Σύνοδο Κορυφής τίθεται το αίτημα του Αλ. Τσίπρα


Στις 9 Μαΐου το Eurogroup - Δικλείδα ασφαλείας το αίτημα του Αλ. Τσίπρα για Σύνοδο Κορυφής
Χαμόγελα από τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, καθώς στον μαραθώνιο συζητήσεων και διαπραγματεύσεων διανύει τα τελευταία χιλιόμετρα!


 

9 Μαΐου κληρώνει
στο Eurogroup

ΔΕΔΟΜΕΝΟΥ ΟΤΙ Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΑΠΑΙΤΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΧΡΟΝΟ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΕΩΝ, Ο ΓΕΡΟΥΝ ΝΤΑΙΣΕΛΜΠΛΟΥΜ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΖΕΤΑΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΤΟΥ ΑΠΕ-ΜΠΕ ΣΕ ΣΥΓΚΛΗΣΗ EUROGROUP ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΑΥΤΗ Ή ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΣ ΝΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΕΙΣ

Στεγαστικά δάνεια: Προστασία για το 94% του συνόλου


Υπ. Οικονομίας: Δίχτυ προστασίας για το 94% του συνόλου των στεγαστικών δανείων


Ιδρύεται και τίθεται σε λειτουργία Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους
Συμφωνία για το ενδιάμεσο καθεστώς προστασίας των «κόκκινων» δανείων, η οποία καλύπτει το 94% του συνόλου στεγαστικών δανείων πρώτης κατοικίας, έχει επιτευχθεί με τους θεσμούς, όπως αναφέρουν πηγές του υπουργείου Οικονομίας.

Παρέμβαση Λιου στην Ευρώπη για περικοπή χρέους

 

Η Ευρώπη να τηρήσει τις δεσμεύσεις της, να θέσει το χρέος της Ελλάδας, τονίζει ο Λιού.

Μιλά για τη σημασία  σε βιώσιμη πορεία, όπως  τόνισε ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών.

Κατρούγκαλος: Δεν πρόκειται να ενεργοποιηθεί «κόφτης»


Γ. Κατρούγκαλος: Δεν θα ενεργοποιηθεί "κόφτης" - Θα επιτευχθούν οι στόχοι

Οι δημοσιονομικοί στόχοι θα επιτευχθούν στο ακέραιο", δηλώνει στην «Αγορά»

 
"Κανένας 'κόφτης' δεν θα ενεργοποιηθεί, γιατί οι δημοσιονομικοί στόχοι θα επιτευχθούν στο ακέραιο", δηλώνει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Αγορά ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος.

Κ. Μητσοτάκης: Σαρωτικό κίνημα, να φύγει η κυβέρνηση

Κυρ. Μητσοτάκης: "Σαρωτικό κίνημα για να φύγει η κυβέρνηση"
Ζήτησε παραίτηση Τσίπρα και έδειξε άλλες πολιτικές δυνάμεις * Ο πρόεδρος της Ν.Δ. προχώρησε σε ανοίγματα "σε νέες δυνάμεις"... * Μετά από πρόσκληση της κυβέρνησης, η Ν.Δ. ψέλλισε ότι οι απαιτήσεις του ΔΝΤ είναι "μη αποδεκτές"

Αγαπησιάρικη εμφάνιση του Αντ. Σαμαρά από την Πύλο

Επανεμφάνιση Αντ. Σαμαρά με σχόλιο για την διαπραγμάτευση
Στην Πύλο βρίσκεται και φέτος αυτές τις ημέρες του Πάσχα ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος επισκέφτηκε τα έργα που πραγματοποιούνται στο Κάστρο και στον Ιερό Ναό Μεταμόρφωσης.

Σε δηλώσεις του και απαντώντας σε ερώτηση αν είναι αισιόδοξος για την πορεία της χώρας, απάντησε ως εξής:

«Υπάρχουν διάφορα περίεργα φρένα που δεν μας αφήνουν να απογειωθούμε. Είχαν πει κάποτε ότι θα έρθει το Πάσχα και η απογείωση, αν θυμάστε. Την απογείωση ακόμα την περιμένουμε. Είναι δύσκολο να κάνεις αυτές τις υποσχέσεις όταν δεν τηρείς τα βασικά που πρέπει να τηρήσεις, που είναι πρώτα απ' όλα ν' αγαπάς την ανάπτυξη. Αυτοί αγαπάνε περισσότερο το κόμμα και λιγότερο την ανάπτυξη».

Υπέρ της Ελλάδα για το προσφυγικό τάχθηκε και ο Βέμπερ


 

Κριτική στην απροθυμία αρκετών κρατών-μελών της ΕΕ να τηρήσουν τις δεσμεύσεις που ανέλαβαν απέναντι στην Ελλάδα, υπογράφοντας τη συμφωνία για το προσφυγικό, άσκησε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) Μάνφρεντ Βέμπερ.

Δεν μπορούν να εγκριθούν εκ των προτέρων μέτρα


Στο Εκοφίν του Άμστερνταμ επιτελέσαμε σημαντική πρόοδο

«Στην Ελλάδα δεν μπορούν να εγκριθούν μέτρα τα οποία θα μπορούσαν να μην μπουν σε ισχύ» δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Λα Στάμπα».

Ξανθός: Η αξιολόγηση θα κλείσει με αξιόπιστο το σχέδιο


Ανδρ. Ξανθός: Αξιόπιστο το σχέδιο της κυβέρνησης - Η αξιολόγηση θα κλείσει

 

Αισιόδοξοι για θετική έκβαση των συνομιλιών με τους θεσμούς, εμφανίστηκαν σήμερα με δηλώσεις τους από τα Χανιά, τόσο ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός όσο και ο αναπληρωτής υπουργός Παύλος Πολάκης.

Κομισιόν: Συμφωνία στο πνεύμα του Ιουλίου 2015


 
Στα ζητήματα που αφορούν στον προληπτικό μηχανισμό και τα μέτρα για το χρέος θα συνεχιστούν οι συνομιλίες μεταξύ θεσμών και ελληνικών αρχών ως το Eurogroup της 9ης Μαΐου, σύμφωνα με όσα δήλωσε από τις Βρυξέλλες η Ανίκα Μπράιτχαρτ, εκπρόσωπος του επιτρόπου οικονομίας, Πιερ Μοσκοβισί.

Eurostat: 24,4% η ανεργία στην Ελλάδα για τον Ιανουάριο


Στο 24,4% διαμορφώθηκε το ποσοστό ανεργίας στην Ελλάδα τον Ιανουάριο του 2016, έναντι 24,3% το Δεκέμβριο του 2015 και από 25,7% τον Ιανουάριο του 2015, σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας (Eurostat), τα οποία δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Η επιστροφή του Σωκράτη... στο 2016Η 20ή Μαΐου, ημέρα γέννησης του Έλληνα φιλοσόφου καθιερώνεται από το υπουργείο Εσωτερικών ως Παγκόσμια Ημέρα Ελληνοφωνίας και Ελληνικού Πολιτισμού

Την καθιέρωση της 20ής Μαΐου ως «Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνοφωνίας και Ελληνικού Πολιτισμού» με στόχο την «ανάδειξη της διαχρονικής παρουσίας και εξέλιξης της ελληνικής γλώσσας ως καθοριστικού στοιχείου της εθνικής ταυτότητας και του Ελληνικού Πολιτισμού στην πανανθρώπινη διάστασή του» προβλέπει σχέδιο νόμου του υπουργείου Εσωτερικών που βρίσκεται σε δημόσια διαβούλευση.

Η 20ή Μαΐου είναι η ημέρα γέννησης του Σωκράτη, φιλοσόφου που, όπως σημειώνεται στην αιτιολογική έκθεση, «έθεσε την Ελλάδα σε εξέχουσα θέση διεθνώς και υμνήθηκε ως πρωτεργάτης της σκέψης, της διανόησης, της υποδειγματικής παρουσίας στα κοινά».

Η καθιέρωση της «Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνοφωνίας και Ελληνικού Πολιτισμού» γίνεται υπό το πρίσμα της συμπίεσης των «μικρών» γλωσσών στο πλαίσιο της παγκοσμιοποίησης και αποσκοπεί στη διατήρηση της ελληνικής γλώσσας «ζωντανής και διακριτής» και στη λήψη πρωτοβουλιών για «τη συνεχή και την αδιάλειπτη διάδοσή της σε κάθε δυνατή περίσταση», ενέργειες που χαρακτηρίζονται «εθνικό χρέος έναντι της ιστορίας μας και των μελλοντικών γενεών».

Εκτός από ημέρα γέννησης του Σωκράτη η 20ή Μαΐου είναι και η ημερομηνία έναρξης της 1ης Οικουμενικής Συνόδου της Νίκαιας που «λειτούργησε κομβικά για την ελληνορθόδοξη παράδοση και τη μεταγενέστερη πολιτιστική επιρροή της ανά τον κόσμο», ενώ βρίσκεται ανάμεσα στην 19η Μαΐου, ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων και την 21η Μαΐου, επέτειο της Μάχης της Κρήτης, δημιουργώντας «ένα τρίπτυχο που συνδέει τη γλώσσα και τον πολιτισμό με το ιστορικό γίγνεσθαι, καθώς και τη διαχρονική και διατοπική παρουσία του ελληνισμού».

Παράλληλα, με την καθιέρωση της «Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνοφωνίας και Ελληνικού Πολιτισμού» από τη Βουλή των Ελλήνων και την αναγνώρισή της από τον ΟΗΕ και την UNESCO «επιχειρείται να αναγνωρισθεί δικαιωματικά η θεμελιακή θέση της ελληνικής γλώσσας και του ελληνικού πολιτισμού στο παγκόσμιο γίγνεσθαι».

Π. Πολάκης: Ο Γιαννόπουλος δεν ανταποκρίθηκε


Π. Πολάκης: Ο Γιαννόπουλος δεν ανταποκρίθηκε στην κάθαρση παρακρατικών μηχανισμών
Σε δηλώσεις του από τα Χανιά, ο Π. Πολάκης  ανέφερε ότι ο Θ. Γιαννόπουλος δεν ανταποκρίθηκε στο πολιτικό σχέδιο που έχει η κυβέρνηση.

 

Δεν προώθησε την κάθαρση παρακρατικών μηχανισμών στο χώρο της Υγείας -
 

 «Δεν ζητήσαμε από τον κ. Γιαννόπουλο να παραιτηθεί από το σπίτι του και την περιουσία του πατέρα του, αλλά από μια θέση στην οποία ορίστηκε με πολιτικό τρόπο»

Συνάντηση μεθ' οίνου, ζύθου και νηστήσιμων εδεσμάτων

Δηλώσεις Πελετίδης κατά την έξοδο από την παραλιακή ψαροταβέρνα του ΟΠΑΘΑ.


Μεταξύ δημοτικής Αρχής Πατρέων και δημοσιογράφων του πατραϊκού δημοτικού ρεπορτάζ, σε παραλιακή ταβέρνα

Τιμητικές πλακέτες στις οικογένειες Νίκου Λεγάτου και Θόδωρου Μουγκογιάννη


Ο καθιερωμένος ποδοσφαιρικός αγώνας Παλαιμάχων μεταξύ Ανω και Κάτω πόλης Πάτρας, έγινε στις 12 το μεσημέρι στο γήπεδο της Παναχαϊκής, ενώ ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, απένειμε τιμητικές πλακέτες στις οικογένειες του Νίκου Λεγάτου και του Θόδωρου Μουγκογιάννη που έφυγαν πρόσφατα από τη ζωή, για την προσφορά τους στο ποδόσφαιρο της Πάτρας. 

ΔΕΙΤΕ ΚΙ ΑΛΛΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Επίθεση γνωστού τραμπούκου κατά βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ

Πήρε θέση ο Μηταφίδης για τα σημερινά επεισόδια  στην κεντρική αγορά (ΒΙΝΤΕΟ)
Είναι η κουλτούρα αυτών των ανθρώπων. Είναι γνωστοί» ανέφερε ο Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, μιλώντας στον Alpha.

Ο Τριαντ. Μηταφίδης μιλά στον Alpha για τα σημερινά επεισόδια στην κεντρική αγορά

Πασχαλινές ευχές από τον Κώστα Σπαρτινό


ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ: Δεν υπάρχει θέμα ταμειακών διαθέσιμων!


Το φορολογικό σύστημα αναδιαρθρώνεται ώστε να γίνει περισσότερο αναδιανεμητικό υπέρ των χαμηλότερων και των μεσαίων κοινωνικών στρωμάτων.


Ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και των ανταποκριτών ξένου Τύπου από την κυβερνητικό εκπρόσωπο Όλγα Γεροβασίλη

Προστασία για το 90% των συνταξιούχων, μέχρι 1300 ευρώ


Πασχαλινό μήνυμα Περιφερειάρχη Δ.Ε. Απ. ΚατσιφάραΣτις 24 Μαΐου ο διαγωνισμός για την αναβάθμιση της σιδηροδρομικής γραμμής στο τμήμα Πάτρα – Κάτω Αχαΐα -  
Σε ετοιμότητα το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας ενόψει της αντιπυρικής περιόδου

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας στο μήνυμά του για τις Άγιες Ημέρες του Πάσχα αναφέρει:

Τζάμπα περιμένουν αποκαθήλωση Τσίπρα, του Τάκη Τζελάτη


Ο Δήμαρχος Πατρέων στην Περιφορά ΕπιταφίωνΟ Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, την Μ. Παρασκευή, θα ακολουθήσει την περιφορά του Επιταφίου του Ι.Ν. Κοίμησης της Θεοτόκου στην Παραλία Πατρών, στις 8.45 μ.μ.

Επίσης θα παραστεί και στους Επιταφίους των δύο Δημοτικών Κοιμητηρίων:

Νίκος Γκάτσος - ΜΑΝΑ ΜΟΥ, ΜΑΝΑ - Χρύσανθος

 
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ , ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΛΑ
Η ΚΑΘΟΔΟΣ ΘΕΛΕΙ ΨΥΗ - Η ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΦΡΟΝΗΜΑ
ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΣ
 Ντίνος Βγενόπουλος

Νίκος Γκάτσος - ΜΑΝΑ ΜΟΥ ΜΑΝΑ - Χρύσανθος


 
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ , ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΛΑ
Η ΚΑΘΟΔΟΣ ΘΕΛΕΙ ΨΥΧΗ - Η ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΦΡΟΝΗΜΑ
ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΣ
Ντίνος Βγενόπουλος 

Σοβαρότατο διάγγελμα Πελετίδη, στηρίζουμε, αλλά...Με τον Σύριο Δήμαρχο Ανδραβίδας – Κυλλήνης Ναμπίλ Ιωσήφ Μοράντ, ο οποίος  ενημέρωσε για την κατάσταση που επικρατεί το Δήμαρχο Πατρέων.«...Οι χώροι φιλοξενίας προσφύγων πρέπει να λειτουργούν με ευθύνη αποκλειστικά του κράτους, του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής» για να μη χάνουμε και ψήφους!

Ανάξιες σχολιασμού οι καταγγελίες Δράκου για τη Φλόγα


Στη φωτογραφία η Νόρα Δράκου που έχει συμμετάσχει τρεις φορές σε παγκόσμιο καταλαμβάνοντας την 8η θέση, σε πανευρωπαϊκά, λαμβάνοντας την 4η και 5η θέση, αλλά και σε Ολυμπιάδα (Λονδίνο), όπου κατατάχθηκε 13η σε ηλικία μόλις 19 ετών. Διακρίσεις ουκ ολίγες... Αλλά μάλλον μη αρκετές κατά τον επιλογέα του Δημάρχου! 


Κατά τον σύμβουλο του Δημάρχου Πατρέων, αλλά και «μικρόψυχα τα όσα αναφέρονται σε ανυπόγραφο δημοσίευμα είτε με την μορφή ρεπορτάζ είτε με την μορφή δηλώσεων του παραπάνω γονέα» λέει ο Τάκης Πετρόπουλος

Καλημέρα από τον ΚΥΡ, στους φίλους του Istologiou


Πέμπτη, 28 Απριλίου 2016

Α. Τσίπρας: Οι συμμαχίες μας πιο ισχυρές από κάθε φορά


Α. Τσίπρας: Η χώρα και οι συμμαχίες της είναι πολύ πιο ισχυρές από κάθε άλλη φορά
Ο πρωθυπουργός έλαβε πρόσκληση συμμετοχής στη δεύτερη συνάντηση των αρχηγών κυβερνήσεων προοδευτικών κρατών που θα πραγματοποιηθεί στη Ρώμη και την αποδέχτηκε.


«Είναι βαθιά
νυχτωμένοι»


ΜΗΝΥΜΑ ΑΛΕΞΗ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΟΝΕΙΡΕΥΟΝΤΑΙ ΜΙΑ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΤΟΥ 2015 - «ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΘΕΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ» ΛΕΕΙ ΜΕ ΝΟΗΜΑ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ!

Συμφωνία και άνοιγμα της συζήτησης για το χρέος!


Φωτογραφία αρχείου.


«Όλοι οι θεσμοί θα συνεχίσουν να εργάζονται από τις έδρες τους με τις Αρχές και τα κράτη μέλη για τα τελικά στοιχεία ενός συνολικού πακέτου πολιτικής»

(Βίντεο) Κομισιόν: Αρκούν τα μέτρα της συμφωνίαςΚομισιόν: Επαρκούν τα μέτρα της συμφωνίας του Ιουλίου (Video)
«Η εργασία συνεχίζεται σε όλα τα επίπεδα και από τις έδρες των θεσμών. Η Επιτροπή συνεχίζει να εργάζεται με πίστη και προσήλωση έτσι ώστε να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση το συντομότερο δυνατό» υπογράμμισε η Μίνα Αντρέεβα, αναπληρώτρια εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκή Επιτροπής.«Αυτά έχουν τώρα συμφωνηθεί και η Επιτροπή συνεργάζεται με αφοσίωση, ενώ επεξεργάζεται ένα αποτελεσματικό μηχανισμό που δεν θα εμποδίσει άσκοπα την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας»