ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2016

ΗΠΑ: Νίκη των ινδιάνων Σίου κατά πετρελαϊκής εταιρίας

Δεν επιτράπηκε να περάσει κάτω από τη λίμνη Οάχε!

Τη νίκη τους ενάντια στην κατασκευή πετρελαϊκού αγωγού γιόρτασαν χιλιάδες διαδηλωτές στη Βόρεια Ντακότα μετά την απόφαση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, καθώς το Σώμα Μηχανικών του Αμερικανικού Στρατού απέρριψε αίτηση για να επιτραπεί στον Dakota Access Pipeline να περάσει κάτω από τη λίμνη Οάχε.


Η απόφαση αυτή ελήφθη έπειτα από μήνες διαδηλώσεων των ιθαγενών των Ηνωμένων Πολιτειών και ακτιβιστών, οι οποίοι καταγγέλλουν ότι ο μήκους 1.885 χλμ πετρελαιαγωγός θα καταστρέψει ιερές περιοχές των Σίου και ενδέχεται να μολύνει την πηγή από την οποία παίρνουν νερό.

Τα νέα έγιναν δεκτά με κραυγές ενθουσιασμού στη Βόρεια Ντακότα, αν και εξακολουθούν να ανησυχούν καθώς η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ, υποστηρίζει το έργο.

Σύμφωνα με ξένα πρακτορεία, στις διαδηλώσεις συμμετείχαν και εκατοντάδες βετεράνοι του αμερικανικού στρατού οι οποίοι συνέρρευσαν στη Βόρεια Ντακότα για να υποστηρίξουν τις κινητοποιήσεις.

Ο πετρελαιαγωγός, έργο της Energy Transfer Partners Ltd, έχει ολοκληρωθεί με εξαίρεση ένα κομμάτι μήκους 1,6 χλμ κάτω από τη λίμνη Οάχε.

Τον Νοέμβριο η εταιρεία μετέφερε εξοπλισμό στις όχθες του ποταμού Μιζούρι για να ξεκινήσει τις εργασίες και στη συνέχεια ζήτησε από το ομοσπονδιακό δικαστήριο να αγνοήσει το Σώμα Μηχανικών και να αποφανθεί αν η ETP μπορεί να ολοκληρώσει την κατασκευή του αγωγού. Η απόφαση του δικαστηρίου εκκρεμεί.

Το Σώμα Μηχανικών του Αμερικανικού Στρατού επεσήμανε ότι θα εξετάσει πιθανές εναλλακτικές διαδρομές για τον αγωγό, αν και όλες είναι πιθανό να διασχίζουν τον ποταμό Μιζούρι.

Από την πλευρά της η εταιρεία τόνισε ότι δεν πρόκειται να αλλάξει την πορεία του αγωγού της, ενώ χαρακτήρισε την απόφαση της αμερικανικής κυβέρνησης "πολιτική ενέργεια".

Αν και μέχρι στιγμής δεν υπάρχει αντίδραση από την πλευρά του Ντ.Τραμπ εικάζεται ότι μετά την ορκωμοσία του μπορεί να ζητήσει από τις αρχές να εγκρίνουν την κατασκευή του υπόλοιπου αγωγού.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: