ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2016

Ανδρ. Ξανθός: Ετοιμάζεται η προκήρυξη 2000 θέσεων


Ο υπουργός υπογράμμισε ότι το μετά την ψήφιση του προϋπολογισμού θα γίνουν εξαντλητικές συζητήσεις με τις διοικήσεις των νοσοκομείων και με τις ΥΠΕ, ώστε να υπάρξει μια δίκαιη κατανομή των πόρων στα νοσοκομεία.


 

 


  
Μέχρι τις αρχές του Φεβρουαρίου 2017, θα γίνουν τέσσερις χιλιάδες προσλήψεις στα Νοσοκομεία, που θα κατανεμηθούν με βάση τις ανάγκες κάθε περιοχής!

 
«Θα ακολουθήσει δεύτερο πακέτο αυτές τις ημέρες, το κλείνουμε και πιστεύω ότι δεν θα έχουμε πρόβλημα με το γενικό λογιστήριο του κράτους και με το Υπουργείο Οικονομικών, θα βγει η προκήρυξη 2000 θέσεων. Πριν την κρίση είναι η πιο μαζική ενίσχυση του συστήματος υγείας από την έναρξή του».

Τα παραπάνω υποστήριξε ο Υπ. Υγείας από τηνΠΟ¨ατρα που βρέθηκε προ ημέρων. Σήμερα ενημερωνόμαστε πως επίκεινται άμεσα 2.000 προσλήψεις στην Υγεία, που θα κατανεμηθούν σύμφωνα με τις ανάγκες Υγείας καθε περιοχής.
 
Επίσης «η ανάγκη να ολοκληρωθεί η διαδικασία του 7οροφου κτιρίου του Νοσοκομείου «Ο Άγιος Ανδρέας» είναι αδιαπραγμάτευτη και θα ζητήσουμε από την κατασκευάστρια εταιρεία να τηρηθούν με ευλάβεια τα χρονοδιαγράμματα», τόνισε ο Υπουργός Υγείας.

Ο Υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, στα πλαίσια της περιοδείας του στην Δυτική Ελλάδα, συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας, και μέχρι πρότινος διοικητή της 6ης ΥΠΕ, Γιώργο Γιαννόπουλο., βρέθηκε στην Πάτρα. Πρώτος σταθμός του ήταν το Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Πατρών “Άγιος Ανδρέας”. Ύστερα από ολιγόλεπτη συνάντηση, που είχε με τον διοικητή του νοσηλευτικού ιδρύματος, στην συνέχεια συμμετείχε σε ανοιχτή συζήτηση στο αμφιθέατρο με την διοίκηση, τους επιστημονικούς και συνδικαλιστικούς φορείς, αλλά και με τους εργαζόμενους, με τον ίδιο να τονίζει:
 
“Παρά τα γνωστά προβλήματα , παρα τις δυσκολίες, παρα τα ελλείμματα τα διαχρονικά, τα οποία επιδεινώθηκαν στα χρόνια της κρισης , τα νοσοκομεία χάρη στο φιλότιμο , την υπερποσφορά του ανθρώπινου δυναμικού τους, εξακολουθούν να προσφέρουν υψηλού επιπέδου αναβαθμισμένες υπηρεσίες, πρωτοβάθμιας ,δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας περίθαλψης.Αυτή είναι μια εξαιρετική κοινωνική προσφορά και την χρειαζόμαστε , όσο ποτέ άλλοτε αυτή την δύσκολη περίοδο για την χώρα. Πρόθεσή μας είναι λοιπόν είναι αυτό το έργο να το σητρίξουμε και να το αναβαθμίσουμε. Αυτό, που δεσμευόμαστε είναι ότι στις κατανομές των πόρων, στα πλαίσια της διαμόρφωσης τους νέου προυπολογισμού του 2017, θα γίνουν οι απαραίτητες κινήσεις ενίσχυσης των νοσοκομείων , έτσι ώστε να μπορούν  να λειτουργούν με εύρυθμο τρόπο.”
 
Ο υπουργός υπογράμμισε ότι το μετά την ψήφιση του προϋπολογισμού θα γίνουν εξανλτητικές συζητήσεις με τις διοικήσεις των νοσοκομείων και με τις ΥΠΕ, ώστε να υπάρξει μια δίκαιη κατανομή των πόρων στα νοσοκομεία:
 
“Επί του παρόντος πρέπει αυτούς τους πόρους να τους διανείμουμε με τέτοιο τρόπο και να πείσουμε τους ανθρώπους του συστήματος υγείας και της τοπικές κοινωνίες, ότι η μοιρασιά δεν γίνεται με βάση τα "κολλητιλίκια" με τους Υπουργούς , με τους βουλευτές και τους υπόλοιπους παράγοντες, αλλά γίνεται με βάση τις πραγματικές ανάγκες, γιατι η κοινωνία θέλει ανακούφιση, αλλά θέλει και δικαιοσύνη σε αυτή την χώρα. Αυτό απαιτεί σχεδιασμό, και θα πρέπει να δούμε απο μηδενική βάση, γιατι ξέρουμε πάρα πολύ καλά ότι η μοιρασιά στους πόρους, στις οικοδομές, στα κτίρια , στα μηχανήματα και στο προσωπικό σε όλη την χώρα δεν έγιναν, με βάση τις ανάγκες τις κοινωνικές, υγειονομικούς δείκτες, επιδημιολογικό προφίλ περιοχών και κοινωνιών. Έγιναν με την γνωστή ανορθολογική λειτουργία ενός πελατειακού συστήματος.”
 
Όσον αφορά για τις προσλήψεις ο Υπουργός Υγείας παραδέχτηκε ότι τα κενά στο σύστημα υγείας, δεν μπορούν να καλυφθούν άμεσα και ως δια μαγείας, όμως γίνονται προσπάθειες προς αυτή την κατεύθυνση:
 
“Ευτυχώς, που υπήρχε ο θεσμός των επικουρικών, και μπορέσαμε πέρυσι και βάλαμε 1000 επικουρικούς, και αποτρέψαμε την κατάρρευση του συστήματος. Έτσι στηρίχτηκαν τα τμήματα , που ήταν σε πολύ οριακή λειτουργία. Θα ακολουθήσει δεύτερο πακέτο αυτές τις ημέρες, το κλείνουμε και πιστεύω ότι δεν θα έχουμε πρόβλημα με το γενικό λογιστήριο του κράτους και με το Υπουργείο Οικονομικών, θα βγει η προκήρυξη 2000 θέσεων. Πριν την κρίση είναι η πιο μαζική ενίσχυση του συστήματος υγείας από την έναρξή του”.
 
Ο. κ. Ξανθός ξεναγήθηκε στο πολυώροφο κτίριου του Αγίου Ανδρέα, το οποίο αναμένεται να παραδοθεί τέλος του έτους: 
 
“Θα ζητήσουμε ένα δεσμευτικό  χρονοδιάγραμμα. Υπάρχουν κάποιες εκκρεμότητες τεχνικές, που πρέπει να δρομολογηθούν για να μειώσουμε τον χρόνο ανάμεσα στην παραλαβή και στην λειτουργία του. Εμείς από την πλευρά μας θα συντονίσουμε όσο μπορούμε ως Υπουργείο αυτή την διαδικασία και στην νέα κατανομή του προυπολογισμού για το 2017, θα διασφαλίσουμε ότι αυτό το νέο αναβαθμισμένο νοσοκομείο, θα έχει μια κατανομή πόρων , που θα του επιτρέπει να λειτουργεί με όρους αξιοπρέπειας. Θα είναι μια μεγάλη ανάσα για το νοσοκομείο του Αγίου Ανδρέα , το οποίο είναι επίσης ένας σοβαρός και ισότιμος πόλος τριτοβάθμιας φροντίδας υγείας στην περιοχή.”
 
Την ίδια ημέρα ο Υπουργός μετέβη στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ρίου, όπου εκεί τον υποδέχτηκαν με πανό στην είσοδο του κτιρίου της διοίκησης συνδικαλιστές γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό. Στην συνέχεια ακολούθησε ανοικτή σύσκεψη στο αμφιθέατρο, όπου υγειονομικοί φορείς απαρίθμησαν στον κ. Ξανθό τα προβλήματα του νοσοκομείου, κυρίως αυτά της έλλειψης προσωπικού, τα οποία έχουν ως αποτέλεσμα την εξουθένωση του υπάρχοντος προσωπικού:
 
“Το πανεπιστημιακό νοσοκομείο έχει προφανώς μια ιδιαίτερη εξειδίκευση και εμπειρογνωμοσύνη εξαιτίας και της παρουσίας των πανεπιστημιακών γιατρών , υπάρχουν πολλά εξειδικευμένα τμήματα και πρέπει να βρουν τις κατάλληλες ισορροπίες στην χρηματοδότηση στο επόμενο διάστημα, έτσι ώστε να μην τίθεται διακίνδυνευση , αλλά να ενισχύεται και να βελτιώνεται το επίπεδο φροντίδας των πολιτών.”
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: