Η αντιπολίτευση

με τους βαρώνους


ΜΑΛΙΣΤΑ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕ ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΑΤΗΓΓΕΙΛΕ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΤΗΣ ΝΔ ΟΤΙ ΜΕ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΡΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΤΟΠΙΟ "ΞΕΠΛΗΡΩΝΕΙ ΓΡΑΜΜΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΔΙΑΠΛΟΚΗ"


«Η διαπλοκή τελειώνει, θα αντέξουμε να υλοποιήσουμε την εντολή που τρεις φορές μας έδωσε ο ελληνικός λαός» διεμήνυσε ο πρωθυπουργός κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα τόσο στην αντιπολίτευση όσο και στους βαρώνους των media.

«Ο καιρός της υπομονής της κυβέρνησης στην αντιπολίτευση για την απαραίτητη συναίνεση για τη σύσταση του ΕΣΡ έλαβε τέλος. Η άρνηση τους αποτελεί «θεσμική εκτροπή». Η συναίνεση δεν είναι προαιρετική αλλά επιβάλλεται από το Σύνταγμα της χώρας. Προφανής ο στόχος να βραχυκυκλώσουν την προσπάθεια της κυβέρνησης τόνισε ο πρωθυπουργός.

Μάλιστα ο πρωθυπουργός προχώρησε ένα βήμα παραπάνω κατήγγειλε τον αρχηγό της ΝΔ ότι με την στάση του στις αλλαγές που έχει δρομολογήσει η κυβέρνηση για το τηλεοπτικό τοπίο "ξεπληρώνει γράμματια στην διαπλοκή".

"Ψηφίζουμε διάταξη που θα ορίζει ότι ο αριθμός που θα δοθεί για τις άδειες είναι 4. Θα αποφύγουμε τις κακοδαιμονίες του παρελθόντος. Το διαγωνισμό για τις άδειες θα εκτελέσει η εκλεγμένη κυβέρνηση της χώρας τηρώντας ότι το Σύνταγμα ορίζει" υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Οι συμφωνίες δεν μπορεί να είναι αλά καρτ

O Αλ. Τσίπρας αναφέρθηκε εκτενώς στο προσφυγικό ζήτημα δηλώνοντας ότι η χώρα μας ως την ερχόμενη εβδομάδα θα έχει υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της για τη δημιουργία των κέντρων υποδοχής. "Περιμένουμε από τους εταίρους μας να κάνουν το ίδιο, διότι οι συμφωνίες δεν μπορεί να είναι "αλά καρτ",  δεσμεύουν όλους το ίδιο" πρόσθεσε.

Η χώρα μας παρά τις οικονομικές δυσκολίες μετατρέπεται σε αυτό που όφειλε πάντα να είναι εξαιτίας της γεωγραφικής της θέσης, σε μια χώρα γέφυρα μεταξύ Δύσης και Ανατολής. Επικαλέστηκε την αλλαγή στην εξωτερική πολιτική της χώρας η οποία επιτελείται με σταθερά βήματα και προσδιορίζεται από "το δόγμα της ενεργητικής πολυδιάστατης και φιλειρηνικής εξωτερικής πολιτικής". 

Χαρακτηριστικό είναι ότι πλέον δεν περιορίζεται στην στάση αναμονής βοήθειας από την Ευρώπη, αλλά αναδεικνύεται σε χώρα κόμβο για τις εξελίξεις στην κρίσιμη και εύθραυστη περιοχή της ανατολικής Μεσογείου.

Αναφερόμενος στις σχέσεις με την Παλαιστίνη, την επίσκεψη στο Ιράν για την οποία τόνισε ότι έγιναν σημαντικά βήματα για την εμβάθυνση των σχέσεων των δύο χωρών.

Ενώ όπως τόνισε ο πρωθυπουργός στρατηγικός στόχος της χώρας είναι η επίτευξη λύσης στο Κυπριακό ζήτημα στη βάση των αποφάσεων του ΟΗΕ ενώ επανέλαβε ότι η κυβέρνηση παλεύει για μια δίκαιη λύση που θα ξεκινάει από την απομάκρυνση των στρατευμάτων κατοχής στη νήσο.

Αναφερόμενος τέλος στη διαπραγμάτευση, ο Αλ. Τσίπρας επισήμανε ότι η κυβέρνηση επιδιώκει την έγκαιρη ολοκλήρωση της πρώτη αξιολόγηση και κάλεσε όλους τους εμπλεκόμενους να συνεισφέρουν εποικοδομητικά σε αυτό το στόχο, χωρίς κωλυσιεργίες και τακτικισμούς από την πλευρά των δανειστών.

Διαβάστε την ομιλία του πρωθυπουργού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Πολύδωρας: Με το "ν/σ Παππά", τέλος οι "νταβατζήδες"...