ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη, 31 Μαρτίου 2015

Ο Μ. Γλέζος απαντά "κατάλληλα" στο αντριλίκι Σαμαρά

"Πληρωμένη" απάντηση από τον Μανώλη Γλέζο στα "αντριλίκια" του Α. Σαμαρά χθeς στη Βουλή. Με ανάρτησή του στο blog, «Κίνηση Ενεργοί Πολίτες», ο Μανώλης Γλέζος αναφέρθηκε σε ένα περιστατικό από την διάρκεια του εμφυλίου πολέμου.

«Στη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου είχε συλληφθεί μια ομάδα αγωνιστών και αγωνιστριών.

Όλοι οι άντρες υπέγραψαν δήλωση αποκήρυξης της ιδεολογίας, εκτός από έναν, τον Πορφύρη Κονίδη, δικηγόρο και συγγραφέα.

Στο στρατοδικείο όπου παραπέμφθηκαν, όσοι δεν υποχώρησαν, διότι αδίκημα ήταν η ιδεολογία, η Κρέουσα (τότε) και μετά Κρέουσα Κονίδη, δικηγόρος, όταν συναντήθηκαν, είπε στον Πορφύρη Κονίδη:

"Συγχαρητήρια φέρθηκες σαν γυναίκα"».

Πρόταση εξεταστικής για τα αμαρτωλά Μνημόνια!


Πρόταση εξεταστικής για τα Μνημόνια, από το σύνολο των βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ
Η πρόταση κατατέθηκε στην Πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου από τον Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστο Μαντά. «Θα διερευνήσει την υπαγωγή της Ελλάδας στο καθεστώς των μνημονίων και της επιτήρησης καθώς και κάθε άλλο ζήτημα που σχετίζεται με την εφαρμογή των μνημονίων» ανέφερε ο δεύτερος.


Από βουλευτές του
ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ


Π. Λαφαζάνης: Εξαιρετικά τα οφέλη της διέλευσης ρωσικού αερίου από ελληνικό έδαφος


Π. Λαφαζάνης: Εξαιρετικά τα οφέλη της διέλευσης ρωσικού αερίου από ελληνικό έδαφος
Ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Σε συνέντευξη Τύπου παρουσίασε τα αποτελέσματα των διήμερων επαφών του στη Μόσχα, ενώ διευκρίνισε ότι η τελική απόφαση θα ληφθεί σε συλλογικό, κυβερνητικό επίπεδο

Αλ. Τσίπρας: Σχέδιο έκτακτης ανάγκης για την Υγεία

Σύμφωνα με όσα ανέφερε το μεσημέρι της Τρίτης 31 Μαρτίου ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός στην επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα ανακοινώσει την ερχόμενη Πέμπτη 2 Απριλίου από το υπουργείο Υγείας ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης, το οποίο θα αφορά μεταξύ άλλων την ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού στις μονάδες Υγείας όλης της χώρας, καθώς και των δομών της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας όλης της χώρας.
Ο Ανδρέας Ξανθός, μάλιστα, ανέφερε επίσης ότι "θα χρειαστεί αναπροσαρμογή του προϋπολογισμού για την Υγεία, η οποία θα εξαρτηθεί από τα περιθώρια της δημοσιονομικής σταθερότητας".

avgi.gr

Από την Παρασκευή η καταβολή δώρου Πάσχα και επιδομάτων


Από τις 3 Απριλίου ξεκινά η καταβολή από τον ΟΑΕΔ του Δώρου Πάσχα για το 2015 στους επιδοτούμενους ανέργους και στις δικαιούχους της ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας.

Την ίδια μέρα, θα καταβληθούν τα επιδόματα ανεργίας, τα επιδόματα μακροχρονίως ανέργων και τα βοηθήματα ανεργίας αυτοτελώς και ανεξαρτήτως απασχολουμένων.

Τα επιδόματα αυτά κανονικά καταβάλλονται από τις 3 Απριλίου έως και τις 19 Απριλίου. Οι πιστώσεις θα γίνουν από τη διοίκηση του Οργανισμού στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων.

ΟΙΕΛΕ: Καταγγελία για πάνω από 40 ιδιωτικά σχολεία που λειτουργούν παράνομα


Παράνομα λειτουργούν πάνω από σαράντα ιδιωτικά σχολεία στη χώρα μας, όπως καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας, η οποία ζητεί την άμεση παρέμβαση των αρμοδίων υπουργείων για "να παραπεμφθούν οι παραβάτες στη δικαιοσύνη".

"Την ώρα που οι πολίτες και οι επιχειρήσεις στενάζουν από την υπερφορολόγηση, είναι εξαιρετικά προκλητικό κάποιοι επιτήδειοι με πολιτικές «πλάτες» να προβαίνουν σε εξόφθαλμη εξαπάτηση θεσμών και καταπάτηση νόμων και η Πολιτεία να παρακολουθεί απαθής", σημειώνει σε ανακοίνωσή της η ΟΙΕΛΕ και συνεχίζει:

Μέχρι τις 27 Απριλίου οι βεβαιώσεις αποδοχών

Παράταση έως και τις 27 Απριλίου για την χωρίς πρόστιμο ηλεκτρονική υποβολή των αρχικών αρχείων των βεβαιώσεων αποδοχών ή συντάξεων και της βεβαίωσης των αμοιβών από επιχειρηματική δραστηριότητα το φορολογικό έτος 2014 αποφάσισε η Γενική Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαΐδου. Σημειώνεται ότι η αρχική προθεσμία έληγε τέλος Μαρτίου.

Όπως διευκρινίζεται στην ανακοίνωση της ΓΓΔΕ, οι υπόχρεοι θα έχουν τη δυνατότητα υποβολής τροποποιητικών αρχείων μέχρι και την 31.12.2015.

Η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων καλεί τους εμπλεκόμενους φορείς – επιχειρήσεις να υποβάλουν το σχετικό αρχείο των βεβαιώσεων όσο το δυνατόν συντομότερα προκειμένου η ροή της υποβολής των δηλώσεων από τους φορολογούμενους να ολοκληρωθεί ομαλά.

Τον ψάχνει ο Εισαγγελέας τον Στ. Παπασταύρου πρώην σύμβουλο του Αντ. Σαμαρά

Στο μικροσκόπιο της δικαιοσύνης μπαίνουν οι αποκαλύψεις για τον πρώην συνεργάτη του Αντώνη Σαμαρά, Σταύρο Παπασταύρου, ο οποίος "κοσμεί" τη λίστα Λαγκάρντ. Προκαταρκτική εξέταση για το αν ο Στ. Παπασταύρου έχει διαπράξει το αδίκημα της ψευδορκίας στη διάρκεια της κατάθεσής του στην Προκαταρκτική Επιτροπή της Βουλής για τη λίστα Λαγκάρντ έχει διατάξει ο οικονομικός εισαγγελέας, Γαληνός Μπρης, σύμφωνα με ρεπορτάζ του "Βήματος".

Υπενθυμίζεται πως χθες η ιταλική εφημερίδα "La Stampa" αποκάλυψε ότι ο Στ. Παπασταύρου δεν διέθετε έναν, αλλά δύο λογαριασμούς στην τράπεζα HSBC.

Ο Σταύρος Παπασταύρου ισχυρίζεται ότι τα χρήματα δεν ήταν δικά του αλλά επιχειρηματία από το Ισραήλ, ο οποίος επίσης έχει κατάθεση στη λίστα. Το ίδιο και για την ιδιοκτησία της υπεράκτιας Sabri ltd με έδρα τα Virgin Islands, όπου εμφανιζόταν ως δικαιούχος της κατάθεσης.

Σε εμφάνισή του στον οικονομικό εισαγγελέα Παναγιώτη Αθανασίου είχε πει ότι λειτουργούσε ως attorney πληρεξούσιος του επιχειρηματία.

Το ρεπορτάζ του "Βήματος" αναφέρει ότι η έρευνα είναι σε εξέλιξη.

Ο Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος είναι τόσο κοντά μας!

Αίγιο: Βρήκαν χειροβομβίδες πίσω από το νέο σιδηροδρομικό σταθμό! Ήταν θαμμένες από το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο
Στην ασφαλή απομάκρυνση περίπου 20 χειροβομβίδων που ήταν θαμμένες από την εποχή του Β' Παγκοσμίου Πολέμου σε απαλλοτριωμένο ακίνητο κοντά στον νέο σιδηροδρομικό σταθμό Αιγίου, βόρεια της οδού Κορίνθου προχώρησε η κατασκευάστρια εταιρεία ΜΕΤΚΑ σήμερα το πρωί.

Όπως τονίζουν αποκλειστικές πληροφορίες του filodimos.gr, ο ιδιοκτήτης του απαλλοτριωθέντος ακινήτου είχε ενημερώσει την εταιρεία πως γνώριζε ότι υπήρχαν 'χωμένες' εκεί οι χειροβομβίδες και έτσι σήμερα, με τη συνδρομή ειδικών πυροτεχνουργών του Στρατού και των αστυνομικών αρχών, έγινε η εκσκαφή τους με την προβλεπόμενη διαδικασία.

Οι χειροβομβίδες είχαν διαβρωθεί με τα χρόνια και είχαν θαφτεί από άγνωστους πριν από 70 περίπου χρόνια. Είναι αξιοσημείωτη η άμεση ανταπόκριση της κατασκευάστριας εταιρείας στην επισήμανση του δημότη που έδωσε την πληροφορία, καθώς έσπευσε άμεσα να προχωρήσει στις απαιτούμενες ενέργειες για την ασφάλεια του έργου, των εργατών και φυσικά των πολιτών που σε σύντομο χρονικό διάστημα θα κατακλύσουν το σημείο.

ΠΗΓΗ:filodimos.gr

Μετατρέψατε μία ιστορική παράταξη σε φοιτητική !

Αλ. Τσίπρας: Μην καρτεράτε να λυγίσουμε. Μην καρτεράτε να αποτύχουμε, διότι ακόμα και αν εμείς αποτύχουμε, δεν θα είστε εσείς οι οποίοι θα καταφέρετε να ξανάρθετε στην επιφάνεια.Τριτολογία του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή στη συζήτηση σύμφωνα με το Αρθρο 142 Α του Κανονισμού της Βουλής

Δευτερολογία του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη χθεσινή συζήτηση στη ΒουλήΣύμφωνα με το Αρθρο 142 Α του Κανονισμού της Βουλής

 Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, άκουσα με ιδιαίτερη προσοχή τις ομιλίες των Αρχηγών των κομμάτων, ιδιαίτερα του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, ο οποίος διερωτήθηκε αρχικά για ποιο λόγο εν μέσω της σκληρής διαπραγμάτευσης φέραμε αυτή τη συζήτηση στη Βουλή. 

Είναι ο ίδιος άνθρωπος που μέχρι προχθές μας κατηγορούσε ότι δεν τολμάμε να φέρουμε τη συζήτηση στη Βουλή για τις εξελίξεις στη διαπραγματευτική διαδικασία και για την επέκταση της δανειακής σύμβασης. Είναι γεγονός βέβαια ότι έχει απόλυτο δίκιο. Εξομολογητικά μας είπε ότι ο ίδιος δεν θα επέλεγε ποτέ να φέρει συζήτηση στη Βουλή. 

Ολόκληρη η χθεσινή ομιλία του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στη Βουλή


Είναι μνημόνιο ο νόμος για τις 100 δόσεις που μέσα σε λιγότερο από μια εβδομάδα έχει φέρει 100 εκ. ευρώ στα δημόσια ταμεία και έχει δώσει την δυνατότητα σε χιλιάδες πολίτες και επιχειρήσεις να δουν φως στο τούνελ των χρεών που συσσώρευσαν με την πολιτική της ΝΔ, ρώτησε την αντιπολίτευση ο Πρωθυπουργός.

 

Ας μας πει λοιπόν ο κος Σαμαράς και ο κος Θεοδωράκης: Είναι Μνημόνιο ο νόμος για την ανθρωπιστική κρίση που δίνει μια ανάσα σε χιλιάδες ανθρώπους που έχασαν τα πάντα την πενταετία της κρίσης;

«Προβλήματα της Δημοκρατίας σήμερα», ημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ στην μνήμη του Σταύρου Κωνσταντακόπουλου
Ημερίδα πραγματοποιεί  την Παρασκευή 3-4-2015, ώρα 5 μμ, το Τμήμα Πολιτισμού ΣΥΡΙΖΑ, με θέμα «Προβλήματα της Δημοκρατίας σήμερα».  Η ημερίδα είναι αφιερωμένη στη μνήμη του καθηγητή του Παντείου Πανεπιστημίου Σταύρου Κωνσταντακόπουλου, που τόσο αναπάντεχα και πρόωρα χάθηκε.

Το πρόγραμμα της ημερίδας είναι το παρακάτω:

Τρικλοποδιά ο Κεγκέρογλου για ανθρωπιστική κρίση

Ερώτηση Κεγκέρογλου για τα 2 δις € στήριξη για την ανθρωπιστική κρίση
Ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων, κατέθεσε στους Υπουργούς Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη και Εργασίας, Παναγιώτη Σκουρλέτη, κατέθεσε ο Βουλευτής Ηρακλείου του ΠΑ.ΣΟ.Κ., Βασίλης Κεγκέρογλου, με την οποία ζητά περισσότερη ενημέρωση για το θέμα της διασφάλισης πρόσθετης χρηματοδότησης δύο δις Ευρώ, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η ανθρωπιστική κρίση. 

Η ερώτηση του κ. Κεγκέρογλου κατατέθηκε, γιατί - σύμφωνα με τον Βουλευτή - σχετικές με τη χρηματοδότηση ανακοινώσεις δεν αναφέρονται σε συγκεκριμένα Ταμεία, Προγράμματα κ.λπ. «και παρ' ότι πέρασε αρκετό διάστημα από τότε δεν υπάρχει καμία ανακοίνωση ή έγγραφο των αρμόδιων Υπουργείων που να δίνει περισσότερη ενημέρωση» όπως επισημαίνει.

Δημ. Μάρδας: «Βλέπω συμφωνία αύριο με τους δανειστές»

Δημήτρης Μάρδας: Βλέπω ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΑΥΡΙΟ με τους δανειστές
Όπως εκτίμησε ο Υπουργός και με βάση τις πληροφορίες που έχει, οι δανειστές δεν πρόκειται να κωλυσιεργήσουν στις διαπραγματεύσεις.
 
 
Μετατίθεται χρονικά λίγο παραπέρα, η εφαρμογή του νόμου που θα αντικαταστήσει τον ΕΝΦΙΑ,  για τον επόμενο ή τον μεθεπόμενο μήνα

Στο εδώλιο "μπουμπούκι" πρώην νομάρχης της Ν.Δ.

Σε νέες δικαστικές περιπέτειες εμπλέκεται ο πρώην Νομάρχης και πρώην βουλευτής Ευρυτανίας της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Κοντογεώργος, για τη γνωστή υπόθεση της «ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ Α.Ε.».

227 εκ. Ευρώ για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων κατά τη νέα Προγραμματική Περίοδο

227 εκ. Ευρώ για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων κατά τη νέα Προγραμματική Περίοδο
Με 227 εκατ. Ευρώ θα στηριχθεί η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων τη νέα Προγραμματική Περίοδο 2014-2020, μέσω του αντίστοιχου Περιφερειακού Προγράμματος, συμβάλλοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο στην «αύξηση της ελκυστικότητάς της, μέσω της στρατηγικής της ευφυούς εξειδίκευσης», αλλά και στην «εξασφάλιση της βιωσιμότητάς της μέσω κοινωνικής ένταξης, περιβαλλοντικής προστασίας και διατήρησης των ιδιαιτεροτήτων και των νησιωτικών χαρακτηριστικών της». 

Επέμβαση της Περιφέρειας Αττικής σε ανθυγιεινή εστία


 Άμεση ήταν η επέμβαση των Υπηρεσιών της Περιφέρειας Αττικής, ύστερα από ρεπορτάζ που προβλήθηκε τη Δευτέρα το βράδυ σε κεντρικό δελτίο ειδήσεων τηλεοπτικού σταθμού, αναφορικά με την ύπαρξη ανθυγιεινής εστίας σε κτήριο που βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας και στο οποίο  διαβούν και μικρά παιδιά.

Πανελλαδικές Εξετάσεις 2015: Ο αριθμός των εισακτέων [Η κατανομή]

Πανελλαδικές Εξετάσεις 2015: Ο αριθμός των εισακτέων [Η κατανομή]
Από το Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώθηκε, πριν λίγα λεπτά, ο αριθμός εισακτέων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση για το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016. 

Ο γενικός αριθμός εισακτέων ανέρχεται σε 68.345 θέσεις και αναλυτικά:

- 44.200 θέσεις στα Πανεπιστήμια και στις Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες.
- 24.145 θέσεις στα ΤΕΙ, Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. και Α.Σ.Τ.Ε. 

ΠΔΕ: Πάνω από 634 εκατ. ευρώ για 543 αναπτυξιακά έργαΤα ενέκρινε το Περιφερειακό Συμβούλιο για το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και το Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα της Δυτικής Ελλάδας

Συνολικά 543 έργα προϋπολογισμού πάνω από 634 εκατομμύρια ευρώ συμπεριλαμβάνονται στο Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα «Ολοκληρωμένη Παρέμβαση στις πυρόπληκτες περιοχές της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας – Ηλεία» και στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για το έτος 2015, που εγκρίθηκαν κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Πλημμελής υδροδότηση έως και πλήρης διακοπή νερού, αλλά και παρεμπόδιση κυκλοφορίας ΙΧΑπό την ΔΕΥΑΠάτρας ανακοινώνονται τα εξής:

«Αύριο Τετάρτη 1η Απριλίου 2015 και από ώρα 8.00 το πρωί έως 17.00 το απόγευμα, λόγω εργασιών στο δίκτυο μεταφοράς νερού στην περιοχή Βούντενης θα υπάρχει πλημμελής υδροδότηση έως και πλήρης διακοπή νερού στις περιοχές: Βούντενης και Συχαινών (περιοχή Τριγκέικα).

Η «Σοσιαλιστική Προοπτική» αναγνωρίσθηκε ως κόμμα

Κλιμάκιο της Σοσιαλιστικής Προοπτικής με επικεφαλής τον επίκουρο καθηγητή στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης Γρηγόρη Ζαρωτιάδη, κατέθεσε στον Άρειο Πάγο το πρωί της Δευτέρας χθες 30 Μαρτίου το φάκελο με τα απαιτούμενα έγγραφα για την επίσημη αναγνώριση της κίνησης ως πολιτικό φορέα της Ελληνικής Δημοκρατίας. 

Συναυλία στον Ιερό Ναό Φανερωμένης


Μνημόσυνο Π. Κομματά με διαμαρτυρία για την αγνόηση εφέτος της μνήμης των εκτελεσμένων στο Γηροκομειό

Ο Πέτρος Κομματάς ομιλητής σε τελετή μνήμης για τους 125 εκτελεσμένους του Εμφυλίου στο Γηροκομειό. (Φωτογραφία αρχείου).Ο αντιδήμαρχος Χρ. Κορδάς που εκπροσωπούσε το δήμαρχο Πατρέων διαβεβαίωσε πως δεν σημαίνει ότι υπάρχει πρόθεση κατάργησης της τελετής

Συλλογή τροφίμων και Φαρμάκων στο ΓηροκομειόΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟΥ
«Η Παναγία Γηροκομίτισσα»

ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ

Κάλεσμα Αλληλεγγύης

Γ. Σταθάκης: Στο ΣΕΣ 2014-2020 η νότια χάραξη

"Ταφόπλακα" στη Νότια Χάραξη της Πατρών-Πύργου βάζει ο Γ. Σταθάκης – Τι είπε σήμερα στη Βουλή  Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Νίκου Νικολόπουλου
Ο Υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης.
 
Ο Υπουργός Οικονομίας Γ. Σταθάκης, απαντώντας χθες σε ερώτηση του Αχαιού βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου, ουσιαστικά παρέπεμψε για το ΣΕΣ τη νότια χάραξη αφού όπου τόνισε θα αυξήσει το κόστος του έργου κατά περίπου 100 εκ. ευρώ και ταυτόχρονα θα δημιουργήσει νέες σημαντικές καθυστερήσεις στην κατασκευή του δρόμου. Και τούτο γιατί θα χρειαστεί να γίνουν νέες περιβαλλοντικές μελέτες και απαλλοτριώσεις οικοπέδων. Τέλος δεσμεύτηκε ότι το έργο θα επαναπροκηρυχθεί το έργο όταν ενταχθεί στο ΣΕΣ 2014-2020.

Κάλεσμα από το σύλλογο Γηροκομειού και ενεργούς πολίτες Ανατολικού Διαμερίσματος για συλλογή τροφίμων

Ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Γηροκομειού «Παναγία Γηροκομίτισσα» και οι Ενεργοί Πολίτες  του Ανατολικού Διαμερίσματος, θα πραγματοποιήσουν συλλογή τροφίμων και φαρμάκων, στην πλατεία Κυδωνιάτη, (κάτω από τις στροφές Γηροκομειού) το ερχόμενο Σάββατο 4 Απριλίου από τις 10.30 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι. Καλούν τους πολίτες να ανταποκριθούν δίνοντας παρών αλληλεγγύης.

La Stampa: Το όνομα Σταύρου Παπασταύρου συμπεριλαμβανόταν στη λίστα Φαλτσιανί


La Stampa: Το δεξί χέρι του Σαμαρά και η θαμμένη φοροδιαφυγή

 

Το δεξί χέρι του Σαμαρά και η θαμμένη φοροδιαφυγή, όπως την αποκαλύπτει η ιταλική εφημερίδα

Μέρκελ: Η Ελλάδα έχει ευελιξία να καθορίσει τις μεταρρυθμίσεις

Μέρκελ: Η Ελλάδα έχει ευελιξία να καθορίσει τις μεταρρυθμίσεις
Αλλαγή ρότας από Άνκελα Μέρκελ;

Με μάστερ θα ισοδυναμεί το πτυχίο των Πολυτεχνικών Σχολών


Με μάστερ θα ισοδυναμεί το πτυχίο των Πολυτεχνικών Σχολών
Φωτογραφία αρχείου.

Με μάστερ θα ισοδυναμούν τα πτυχία που χορηγούν τα Πολυτεχνεία, οι Πολυτεχνικές και Γεωπονικές Σχολές ύστερα από ενιαίες και αδιάσπαστες πενταετείς σπουδές, εφόσον περάσει διάταξη που μελετά το υπουργείο Παιδείας. Η διάταξη πρόκειται να συμπεριληφθεί σε πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία, σύμφωνα με την εφημερίδα "Τα Νέα".

Για το θέμα αυτό ο υπουργός Παιδείας, Αριστείδης Μπαλτάς, συναντήθηκε προ ημερών με την αντιπρόεδρο του ΤΕΕ και πρώην αντιπρύτανη του Ε.Μ. Πολυτεχνείου, Τώνια Μοροπούλου, η οποία επανέφερε το αίτημα των Πολυτεχνείων της χώρας, να θεσμοθετηθούν αδιάσπαστες πενταετείς σπουδές που θα οδηγούν σε μάστερ πλάι στις διασπασμένες (σε τρία χρόνια για πτυχίο και 1-2 ακόμη για μάστερ) που παρέχουν αγγλοσαξονικές Σχολές Μηχανικών.

Γ. Ρωμανιάς: Εντός του 2015, η ηλεκτρονική συμβατότητα των ασφαλιστικών ταμείων


Γ. Ρωμανιάς: Εντός του 2015, η ηλεκτρονική συμβατότητα των ασφαλιστικών ταμείων (Video)
Από τη συζήτηση στον ΑΝΤ1.

Ο γεν. γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων Γ. Ρωμανιάς δήλωσε ότι θα μπει τέλος στην ταλαιπωρία των πολιτών που έχουν διαδοχική ασφάλιση και προανήγγειλε ότι μέσα στο 2015 θα ολοκληρωθεί η ηλεκτρονική συμβατότητα στα ασφαλιστικά ταμεία. Τέλος υποστήριξε στο ΠρωινόΑΝΤ1, ότι "συμφέροντα" δεν επέτρεπαν να γίνει κάτι τέτοιο τα προηγούμενα χρόνια. Δεν υπάρχει θέμα μείωσης στις συντάξεις επανέλαβε και ο Γ. Ρωμανιάς, ενώ πρόσθεσε ότι είναι έτοιμο το νομοσχέδιο που θα καταργεί τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος στις επικουρικές συντάξεις.

ΟΜΥΛΕ κατά Δραγασάκη για τον ΟΛΠ


ΟΜΥΛΕ κατά Δραγασάκη για τον ΟΛΠ και απάντηση για αυξημένη παρουσία του Δημοσίου
Λιμάνι Πειραιά.

Συνεργάτες του Γ. Δραγασάκη απαντούν για αυξημένη παρουσία του Δημοσίου

Μοσκοβισί: Δύσκολες αλλά σε καλό κλίμα οι διαπραγματεύσεις

Οι συζητήσεις μεταξύ των εκπροσώπων των δανειστών και της Ελλάδας δεν είναι εύκολες, αλλά γίνονται σε 'καλό κλίμα', δήλωσε ενώπιον του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου ο Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί.

Όπως ανέφερε ο κ. Μοσκοβισί, "αναζητούμε μια συμφωνία που θα λαμβάνει υπόψη τις προτεραιότητες της οικονομίας και τις επιθυμίες του ελληνικού λαού, αλλά και που θα σέβεται τις υποχρεώσεις της Ελλάδας έναντι των εταίρων".

Τέλος, σημείωσε ότι "το χρονικό διάστημα που απομένει είναι μετρημένο, υπάρχουν προθεσμίες που πλησιάζουμε, εργαζόμαστε σε καλό πνεύμα, και δεν είναι απλά τα πράγματα, δεν είναι εύκολο, οι ομάδες εργάζονται μέρα και νύχτα και Σαββατοκύριακα, έχουν κινητοποιηθεί όλοι".

Μαξίμου για τις διαρροές: Περισσότερες, πιο αναλυτικές και χωρίς αντιλαϊκά μέτρα, οι μεταρρυθμίσεις

Μαξίμου για τις διαρροές: Περισσότερες, πιο αναλυτικές και χωρίς αντιλαϊκά μέτρα, οι μεταρρυθμίσεις
Φωτογραφία αρχείου.

ΣΥΡΙΖΑ για Παπασταύρου: Η ΝΔ σφυρίζει αδιάφορα!


"Η ΝΔ συνεχίζει να σφυρίζει αδιάφορα", σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τις αποκαλύψεις της "La Stampa" για τον στενό συνεργάτη του Αντ. Σαμαρά, Σταύρο Παπασταύρου, ο οποίος, σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα, συμπεριλαμβανόταν στο ελληνικό σκέλος της λίστας Φαλτσιανί, γνωστή στην Ελλάδα ως λίστα Λαγκάρντ.

Συγκεκριμένα, το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του αναφέρει: "Ακόμα και τώρα που ο στενός συνεργάτης του κ. Σαμαρά, Σταύρος Παπασταύρου γίνεται θέμα και στα διεθνή ΜΜΕ (με τελευταίο δημοσίευμα αυτό στην Ιταλική La Stampa) για τη συμμετοχή του ονόματός του στη λίστα Λαγκάρντ, η ΝΔ συνεχίζει να σφυρίζει αδιάφορα" και συνεχίζει:

"Στο ίδιο δημοσίευμα, μάλιστα, αποκαλύπτεται ότι ο κ. Παπασταύρου είναι τελικά ο πληρεξούσιος του υπό διερεύνηση λογαριασμού και ότι υπήρξε παρέμβαση για να μπει η υπόθεση στο αρχείο, αφήνοντας παντελώς έκθετους τη ΝΔ και προσωπικά τον κ. Σαμαρά".

"Όταν μια κυβέρνηση όπως αυτή του κ. Σαμαρά είχε υπουργό τον κ. Χαρδούβελη και στέλεχός της τον κ. Παπασταύρου πώς είναι δυνατό να καταπολεμήσει τη φοροδιαφυγή και τη διαφθορά;", διερωτάται ο ΣΥΡΙΖΑ, και καταλήγει:

"Τα ψέματα τελείωσαν για όλους όσοι νόμιζαν ότι θα απολαμβάνουν ενός καθεστώτος πλήρους ασυλίας όπου οι ισχυροί μένουν ατιμώρητοι και οι φτωχοί πληρώνουν το μάρμαρο".

Π. Λαφαζάνης: Χωρίς υποτέλειες και συμπλέγματα η νέα ενεργειακή πολιτική

Η νέα ελληνική κυβέρνηση φιλοδοξεί να ακολουθήσει μια νέα ενεργειακή πολιτική, που θα ανταποκρίνεται στα ελληνικά εθνικά συμφέροντα "χωρίς υποτέλειες και χωρίς δορυφορικές σχέσεις και συμπλέγματα", τόνισε ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Π. Λαφαζάνης, κατά τη συνάντησή του με τον υπ. Ενέργειας της Ρωσίας Αλεξάντρ Νόβακ και τον επικεφαλής της Gazprom Αλεξέι Μίλλερ.

Ταϊλάνδη: Ανοιχτές απειλές της χούντας προς δημοσιογράφους


Τον έντονο προβληματισμό του σχετικά με δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι ο επικεφαλής της στρατιωτικής χούντας της Ταϊλάνδης απείλησε πως θα εκτελούνται οι δημοσιογράφοι οι οποίοι "δεν μεταδίδουν την αλήθεια" εξέφρασε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τοπικού Τύπου, ο στρατηγός Πραγιούτ Τσαν Ότσα, ο οποίος κατέλαβε την εξουσία με στρατιωτικό πραξικόπημα τον περασμένο Μάιο, δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι "πιθανόν απλώς θα εκτελεί" τους δημοσιογράφους εκείνους που "δεν μεταδίδουν την αλήθεια".

Τον περασμένο μήνα, ο Πραγιούτ είχε διαμηνύσει δημοσίως ότι έχει την εξουσία να κλείνει μέσα ενημέρωσης. "Φυσικά μάς προβληματίζουν τα δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία ο στρατηγός Πραγιούτ είπε ότι θα μπορούσε να 'εκτελεί' δημοσιογράφους που δεν μεταδίδουν την 'αλήθεια'", σημείωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ.

"Ελπίζουμε ειλικρινά ότι δεν διατύπωσε στα σοβαρά αυτή την απειλή... Δηλώσεις σαν αυτή, ακόμα και αν δεν γίνονται στα σοβαρά, συμβάλλουν στη δημιουργία ατμόσφαιρας όπου… οι ελευθερίες καταστέλλονται" πρόσθεσε ο εκπρόσωπος της αμερικανικής διπλωματίας.

Μπανγκλαντές: Δολοφονήθηκε κι άλλος μπλόγκερ, αντίθετος στον θρησκευτικό φονταμενταλισμό

Και δεύτερος μπλόγκερ δολοφονήθηκε με μαχαίρι σήμερα στην Ντάκα του Μπανγκλαντές, ανακοίνωσε η αστυνομία. Πρόκειται για την δεύτερη δολοφονία ανεξάρτητου μπλόγκερ σε διάστημα λίγων εβδομάδων στη χώρα, μετά την επίθεση με ματσέτες κατά του αμερικανού Αβίτζιτ Ρόι.

Δευτέρα, 30 Μαρτίου 2015

Αλ. Τσίπρας: Στηρίζει η αντιπολίτευση την εθνική διαπραγμάτευση; ή...


Αλ. Τσίπρας: Θα στηρίξει η αντιπολίτευση την εθνική διαπραγμάτευση ή θα παραμείνει φερέφωνο των εταίρων;
Αλέξης Τσίπρας: Από την πρώτη μέρα δηλώσαμε ότι η χώρα σταματάει να είναι μνημονιακή αποικία. Στόχος της κυβέρνησης είναι να γνωρίζουν οι πολίτες όλα όσα γίνονται στη διαπραγμάτευση με διαφανείς και ανοικτές διαδικασίες.

...θα παραμείνει
φερέφωνο
των εταίρων;

Στη γραμμή ανατροπής του κυβερνητικού σχεδιασμού και η πλειοψηφία του Περιφερειακού Συμβουλίου Δ. Ελλάδας!

2-9-2014. Φωτογραφία αρχείου από την επίσκεψη κλιμακίου της Αντίστασης Πολιτών Δυτ. Ελλάδας και της ΡΑΠ στο έργο της μίνι περιμετρικής, που ακόμη καρκινοβατεί και οι πολίτες στο βάθος της συνοικίας Εβραιομνημάτων Πάτρας, απ' όπου και το στιγμιότυπο, κυριολεκτικά πνίγονται στη λάσπη, χωρίς το έργο να έχει σημειώσει την παραμικρή πρόοδο. Τώρα μάλιστα, εδώ και δύο μήνες στη συμβολή των οδών Γερανείων και Πρεβεδούρου η διέλευση έχει γίνει απροσπέλαστη, λόγω νέας ανασκαφής του εργολάβου!  Αντίσταση Πολιτών Δυτ. Ελλάδας: Η συμβασιοποίηση της… συμβασιοποίησης και το μέλλον της νέας προγραμματικής περιόδου

Τι γίνεται στον Ελληνικό Οργανισμό Ανακύκλωσης;
Φωτογραφία αρχείου.


Προς τον Υπουργό ΠΑΠΕΝ Παν. Λαφαζάνη και  τον Υπουργό Ο.Υ.Ν.Τ. Γιώργο Σταθάκη‏ 

ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΕΩΝΣάββατο 4 Απρίλη - Ημέρα δράσης

Για την ΑΜΕΣΗ παραχώρηση στον Πατραϊκό λαό
της Λιμενικής ζώνης

  • Πολύμορφες εκδηλώσεις από 10.30 το πρωί, με επίκεντρο το Μώλο της Αγίου Νικολάου
  • Χορευτικά του Δήμου, Συλλόγων και φορέων
  • Πορεία στο βόρειο τμήμα του λιμανιού
  • Ποδηλατικές διαδρομές

Δεν έχει σημασία που ο κωδικός δεν περιείχε χρήματα για κατασκευή του δρόμου, ο Κατσιφάρας ζητά πανστρατιά!


Και τότε πανστρατιά από Σαμαρά, Βενιζέλο, Τσούκαλη. Στο ζευγολατιό για επανά, ξανά επανά ξεκίνημα του έργου της Ολυμπίας Οδού, που για το τμήμα Πάτρα - Τσακώνα ξέχασαν να βάλουν χρήματα στον κωδικό!Για να κατασκευαστεί το σύνολο της Ολυμπίας Οδού τώρα λέει ο Περιφερειάρχης Δυτ. Ελλάδας, θυμίζοντας Πελετίδη!

In Case I Don't Die - A Greek whisper to Europe - «Σε περίπτωση που δεν πεθάνω...»

 


Ένας ελληνικός ψίθυρος προς την Ευρώπη...

Οι μικροί εξουσιαστές είναι τροχοπέδηΠρωί- Πρωί Δευτέρας –χθες- συμπολίτης πήγε στην Α΄ ΔΟΥ  Πατρών να πάρει φορολογική ενημερότητα, στον 1ο όροφο. Η υπάλληλος ευγενικά του ζήτησε να πάρει βεβαίωση από το τμήμα  εισοδήματος ώστε να μπορεί να την εκδώσει.

Επισήμανση: ο συμπολίτης -επαγγελματίας στις 30- 1-2015, είχε καταθέσει στην εν λόγω υπηρεσία  -εισόδημα- όλα τα   απαραίτητα δικαιολογητικά και έλαβε,  τότε, φορολογική ενημερότητα.

Ο Ιούλιος Συνοδινός νέος Γεν. Γραμμ. Αθλητισμού

Ο Ιούλιος Συνοδινός νέος Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού
Δημοσιεύθηκε, σήμερα, στο ΦΕΚ (τεύχος ΥΟΔΔ), με Αρ. Φύλλου 183, ο διορισμός του στελέχους του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Ιούλιου Συναδινού, ως Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού.

Ένα σύντομο βιογραφικό

- Ο Ιούλιος Συναδινός γεννήθηκε στην Αθήνα το 1962.
- Είναι εκπαιδευτικός, ενώ υπήρξε αθλητής του στίβου.
- Σπούδασε στο Κρατικό Ινστιτούτο Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού Λένιν της Μόσχας και αποφοίτησε με master Παιδαγωγικής και ειδικότητα προπονητή κλασσικού αθλητισμού (1983-1988).

Γ. Ρωμανιάς: Συντάξεις το 2015 και το 2016 και το 2017

Γ. Ρωμανιάς: Διασφαλισμένες οι συντάξεις μέχρι και το 2017
Ο γ.γ. Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Γιώργος Ρωμανιάς, υπήρξε πλήρως καθησυχαστικός στο θέμα της ομαλής καταβολής των συντάξεων στους δικαιούχους, μιλώντας, σήμερα το μεσημέρι, στον ΣΚΑΪ.

«Οι συντάξεις είναι πλήρως διασφαλισμένες για ολόκληρο το '15, το '16 και το '17» τόνισε, χαρακτηριστικά, ο κ. Ρωμανιάς, για να προσθέσει, πως από κει πέρα θα διασφαλιστεί και η καταβολή των επόμενων ετών, βάσει και των αναδιαρθρώσεων που θα γίνουν στο ασφαλιστικό σύστημα της Χώρας, «οι οποίες θα αρχίσουν από τον Σεπτέμβριο του 2015» όπως συμπλήρωσε.

Στις εργασίες του Euro50 Group η Λούκα Τ. Κατσέλη

Στις εργασίες του Euro50 Group η Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΕΤΕ Λούκα Τ. Κατσέλη
Η Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εθνικής Τράπεζας Ελλάδος, κα. Λούκα Τ. Κατσέλη, θα μετέβη σήμερα, στην Φρανκφούρτη, για θα συμμετάσχει στις εργασίες του Euro50 Group με θέμα: «Monetary Policy in Times of Turbulence». 

Οι φετινές εργασίες του Euro50 Group επικεντρώνονται σε ζητήματα νομισματικής πολιτικής, ιδίως της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, στο πλαίσιο της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης. 

Παρέμβαση ΚΕΔΕ στην απόφαση του ΣτΕ για παραλίες

Λιμενική ζώνη Πάτρας.

Δώρο Πάσχα: Ποιοι το δικαιούνται - Πώς υπολογίζεται

Χρήματα για το δώρο συνταξιούχων που έστειλε αεροπορικώς με την Μαρία Συράκη να τα συνοδεύει από το αεροδρόμιο Βενιζέλος μέχρι το αεροδρόμιο Σαμαράς!


Οι συνταξιούχοι παίρνουν δώρο από το Σαμαρά και το Βενιζέλο εφόσον αποφασίσουν να συγκρουστούν με την αείμνηστη Τρόικα!