ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη, 29 Οκτωβρίου 2014

Σχετικά με την… αθλητική λεηλασία ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ

 Για την ερήμωση των πανάκριβων αθλητικών εγκαταστάσεων της Παιανίας «Σπίτι του βόλεϊ» και Κλειστό Στάδιο Στίβου

Ερώτηση, προς τον Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κατέθεσαν 7 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με θέμα τη λεηλασία και την ερήμωση των πανάκριβων αθλητικών εγκαταστάσεων της Παιανίας «Σπίτι του βόλεϊ» και Κλειστό Στάδιο Στίβου. 

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης που κατέθεσαν οι Βουλευτές Γιώργος Πάντζας, Παναγιώτα Δριτσέλη, Ελένη Αυλωνίτου, Μαρία Κανελλοπούλου, Έφη Γεωργοπούλου – Σαλτάρη, Αλέξης Μητρόπουλος και Νίκος Βούτσης:

Οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τον αθλητισμό


Προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας‏

Κάρολος Παπούλιας.
"Προς τον κ. Παπούλια:

Είστε πρόεδρος της Δημοκρατίας;

Αν είχα τη δύναμη, θα προτιμούσα ως πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας όχι εσάς αλλά τον Ισλανδό πρόεδρο, τον Όλαφουρ Ράγκναρ Γκρίμσον. 
Μπορεί να καυχιόμαστε ότι εμείς γεννήσαμε τη δημοκρατία, αλλά πάει καιρός πια που δεν έχουμε συγγένεια μαζί της.

Το Υπουργείο Παιδείας κωφεύει στα αιτήματα του Δήμου Πατρέων για τις 13 προκάτ σχολικές αίθουσες Αλλεπάλληλες είναι οι οχλήσεις του Αντιδημάρχου Παιδείας και Αθλητισμού Ανδρέα Αθανασόπουλου, προς τον Υπουργό Παιδείας Ανδρέα Λοβέρδο, για τις 13 προκάτ σχολικές αίθουσες που απαιτούνται, για να λειτουργήσουν 9 σχολεία του Δήμου Πατρέων.

Ο Κ. Μπουρδούλης επισύει τον κίνδυνο πλημμύρας - Ο ποταμός Σέλεμνος και το ποτάμι της ΓυφτογιωργίαςΟ ποταμός Σέλεμνος πηγάζει από τον Παναχαϊκό, διασχίζει το Άνω Καστρίτσι και εν συνεχεία το Κάτω Καστρίτσι και εκβάλει στον Κορινθιακό κόλπο.

Η ιστορία του ποταμού Σέλεμνου, που στις όχθες του βρισκόταν η αρχαία πόλη Αργυρά, είναι γνωστή και χιλιοτραγουδισμένη (www.youtube.com/watch?v=9Yw8v9_ZjZs).

Κατά τη μυθολογία, ο Σέλεμνος ήταν βοσκός που αγάπησε κάποια κοπέλα, την Νύμφη Αργυρά. Κάποια στιγμή όταν αυτός γέρασε αυτή τον εγκατέλειψε και ο Σέλεμνος από τη στενοχώρια του πέθανε. Τότε η θεά Αφροδίτη τον έκανε ποταμό. Σύμφωνα με τον Παυσανία οι αρχαίοι Πατρείς τον είχαν θεοποιήσει και πίστευαν ότι όποιος νέος τον είχε εγκαταλείψει η κοπέλα του και λουζόταν στα νερά του ποταμού ξεχνούσε τον πόνο του.

Από σήμερα το "λιγότερο" Δημόσιο - Οι μειώσεις και τα οφέλη

Από σήμερα το λιγότερο Δημόσιο - Οι μειώσεις και τα οφέλη
Νέα, απλοποιημένα και λιτά οργανογράμματα αποκτούν από σήμερα, Τετάρτη 29 Οκτωβρίου, τα Υπουργεία, αλλάζοντας με τον τρόπο αυτό τον πυρήνα του Κράτους και της Δημόσιας Διοίκησης μετά από δεκαετίες. 
 
Η κατάρτιση των νέων οργανισμών των Υπουργείων βασίστηκε σε εκθέσεις αξιολόγησης, που συνοδεύονται από περιγράμματα αποστολής και θέσεων καθώς και από σχέδια στελέχωσης, που έχουν εγκριθεί από το Κυβερνητικό Συμβούλιο Μεταρρύθμισης (ΚΣΜ).
Οι αξιολογήσεις των δομών των Υπουργείων αποτυπώθηκαν σε εκθέσεις - πορίσματα των Επιτροπών Αξιολόγησης, οι οποίες υπεβλήθησαν στο Υ.Δ.Μ.Η.Δ., που είχε το συντονισμό και την εποπτεία, και στα αρμόδια Υπουργεία για τις απαραίτητες διαβουλεύσεις.

Όλα τα Προεδρικά Διατάγματα, τα οποία συνδέονται με το νέο νόμο επιλογής Προϊσταμένων στο Δημόσιο, δημοσιεύθηκαν από τις 28 Αυγούστου μέχρι τις 3 Σεπτεμβρίου και θα τεθούν σε ισχύ από σήμερα, 29 Οκτωβρίου μέχρι και τις 3 Νοεμβρίου.

Εκδηλώσεις Μνήμης - «Η Τουρκική εισβολή στα Πρωτοσέλιδα των Ελληνικών Εφημερίδων»

ΕΛΔΥΚ - στρατιώτης Λάμπρος Πλίτσης δραπέτης του Αττίλα.Από το Δήμο Πατρέων και την Ένωση Κυπρίων Νομού Αχαΐας, με τη συμπλήρωση 40 χρόνων από την Τουρκική εισβολή

"Λογική και μέθοδος μιας κυβέρνησης της Αριστεράς" από τον Ανδρέα Καρίτζη

"Την Πέμπτη στις 30/10 στις 7 μ.μ στο στέκι της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, Sτέkι Madriguera (δίπλα στις σκάλες της Αγίου Νικολάου) αύριο υποδεχόμαστε με μεγάλη μας χαρά τον Αντρέα Καρίτζη" αναφέρει μήνυμα των νεολαίων του ΣΥΡΙΖΑ, που καλούν τους φίλους και συντρόφους να παραβρεθούν.

Ο Αντρέας Καρίτζης είναι Δρ. Φιλοσοφίας και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο συγγραφέας θα είναι μαζί μας για την παρουσίαση του βιβλίου του με τίτλο: "Λογική και μέθοδος μιας κυβέρνησης της Αριστεράς" .

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Νήσος σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Νίκος Πουλαντζάς.

Φιλοσοφική νυκτηγορία με τον Όμηρο ΤαχμαζίδηΘΕΜΑ:

“Ο ξένος, η ξένη και ο τρίτος”

Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014
Ώρα  20.30
Καφέ  ΓΑΖΙΑ
Καρόλου Ντηλ 22
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
…για όσους δε φοβούνται τη φιλοσοφία

Πρώτο το Katerina Mosxou ~ M'ena palio Saravalo ~


Πρώτο μεταξύ τριών καινούργιων τραγουδιών που τραγουδούν νέοι καλλιτέχνες ήρθε το τραγούδι "M' ena palio saravalo" που εκτελεί η Κατερίνα Μόσχου, στο διαγωνισμό ο οποίος διεξήχθη από τον Ρ/Σ σταθμό Sfera fm. Πρόκειται για το τραγούδι του οποίου οι στίχοι είναι γραμμένοι από τον Τάκη Χρονόπουλο, ενώ η μουσική από την Κατερίνα Μόχου σε συνεργασία με τον Τάκη Χρονόπουλο. Η δημιουργία των ερασιτεχνών καλλιτεχνών, αν και έχει λίγες ημέρες που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο σημειώνει πάνω από 1100 χτυπήματα.Περισσότερα εδώ:


http://youtu.be/O8y3YyDnATg

Katerina Mosxou ~ M'ena palio Saravalo ~Πρώτο μεταξύ τριών καινούργιων τραγουδιών που τραγουδούν νέοι καλλιτέχνες ήρθε το τραγούδι "M' ena palio saravalo" που εκτελεί η Κατερίνα Μόσχου, στο διαγωνισμό ο οποίος διεξήχθη από τον Ρ/Σ σταθμό Sfera fm. Πρόκειται για το τραγούδι του οποίου οι στίχοι είναι γραμμένοι από τον Τάκη Χρονόπουλο, ενώ η μουσική από την Κατερίνα Μόχου σε συνεργασία με τον Τάκη Χρονόπουλο. 

Περισσότερα εδώ:


ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ Κ.Ε. ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ18-19 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2014

Η παρούσα συγκυρία και πως διαμορφώθηκε
Από την προηγούμενη Κεντρική Επιτροπή τον Ιούνιο και μέχρι σήμερα η ανάπτυξη του πολιτικού σχεδίου που εκπονήσαμε δημιούργησε μια νέα ώθηση στον χώρο μας, επιβεβαιώνοντας τις διευρυμένες δυνατότητες μας στη συγκυρία, αλλά και την ανάγκη για μια μεγάλη αλλαγή στη χώρα με βάση το πρόγραμμα μας.

Μήπως τελικά αυτά συμβαίνουν μόνο στο σινεμά;

Μια κριτική ματιά για την ταινία Δύο Ημέρες, Μία Νύχτα (Deux jours, une nuit). Ένα δίλλημα που θα βγάλει στη φόρα τον πραγματικό χαρακτήρα του κάθε εργαζόμενου. Αλληλεγγύη και φαινόμενα κοινωνικού αυτοματισμού. Deux jours, une nuit. Ή αλλιώς η Marion Cotillard έχει ένα δύσκολο δρόμο μπροστά της και μία πολύ στενή διορία. Έχει μόλις ένα σαββατοκύριακο για να συναντήσει τους συνάδελφους της και να τους ζητήσει να απαρνηθούν τον μπόνους μισθό τους, ώστε αυτή να μείνει στη δουλειά. Μήπως τελικά αυτά συμβαίνουν μόνο στο σινεμά;


Κυριακή, 26 Οκτωβρίου 2014

Τους 40 έφτασαν οι άστεγοι της Πάτρας!

Μικρό παιδί άστεγο μπροστά στου ΖΑΡΑ στην Πάτρα.

Η Απελευθέρωση του 1944 και η κυρίαρχη ιδεολογία

Γραμματόσημο που κυκλοφορούσε στις ελεύθερες περιοχές Αλεξανδρούπολης που κυριαρχούσε ο ΕΛΑΣ κατά την ναζιστική Κατοχή!

Του ΜΙΧΑΛΗ ΛΥΜΠΕΡΑΤΟΥ 
(από τις Αναγνώσεις της ΑΥΓΗΣ)
 
Το βαρύ πυροβολικό στο οπλοστάσιο της εργώδους προσπάθειας, χθες, και σήμερα, να διαστρεβλωθεί, κατασυκοφαντηθεί και να «κατασκευαστεί» η μνήμη των ανθρώπων, ώστε να νομιμοποιηθεί το μεταπολεμικό ελληνικό πολιτικό καθεστώς, ήταν η καταγγελία και η τιμωρία της Αριστεράς για την υποτιθέμενη εμπλοκή της σε «εμφύλιους πολέμους», ιδίως, στην περίοδο της Απελευθέρωσης από τη γερμανική Κατοχή. 

Με 35,5% αυτοδύναμος ο ΣΥΡΙΖΑ, προηγείται 8,5% σε νέα δημοσκόπηση της Public Issue
Σημαντικό προβάδισμα που διατηρεί ο ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας επιβεβαιώνει η Ερευνα Πολιτικής Συγκυρίας Οκτωβρίου της Public Issue για την «Εφημερίδα των Συντακτών», καταγράφοντας τη διαφορά μεταξύ των δύο κομμάτων στις 8,5 ποσοστιαίες μονάδες (35,5% – 27%).

Φανταστείτε να βγει ο ΣΥΡΙΖΑ τι βροχή θα ρίξει!


Αλλάζει το κλίμα η κυβέρνηση με τη ρύθμιση των 100 δόσεων, που την κλωσσάγανε ενάμιση χρόνο και τη σπρώξανε άρον άρον μόλις την ανακοίνωσε ο Τσίπρας στη Θεσσαλονίκη.

Μια καλή λύση θα είναι να κάνουνε και εκλογές σε 100 δόσεις.

Η "άλλη" απελευθέρωση


Tου KΩΣΤΑ ΧΡΥΣΟΓΟΝΟΥ(*)

Η ιστορική μνήμη των ανθρώπινων κοινωνιών είναι επιλεκτική. Στα βιβλία της σχολικής Ιστορίας τα παιδιά μας μαθαίνουν ότι η Θεσσαλονίκη απελευθερώθηκε στις 26 Οκτωβρίου 1912 και μόνο αυτή η επέτειος αποτελεί αντικείμενο κρατικού (και θρησκευτικού) εορτασμού. Στην τωρινή Πλατεία Δημοκρατίας της πόλης (πρώην Πλατεία Μεταξά, γνωστότερη ως Βαρδάρης), εξάλλου, ορθώνεται επιβλητικό, από τα χρόνια της δικτατορίας της 4ης Αυγούστου, το άγαλμα του τότε διαδόχου και μετέπειτα βασιλιά Κωνσταντίνου, διοικητή του ελληνικού στρατεύματος που εισήλθε σ' αυτή τον Οκτώβριο του 1912.

Ο συναδελφικός χαιρετισμός της Μαρίας Κανελλοπούλου, που αποτέλεσε γρίφο για τους ωτακουστές

Δεύτερος από αριστερά ο και ηθοποιός Λάμπρος Λαμπρόπουλος. Στο μέσουν η Μαρία Κανελλοπούλου.


Βλέπυροι και περαστικοί από το σημείο της πλατείας Ταμπαχάνων, όπου και το τούβλινο εύρημα, έμειναν απορούντες

Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας με την βουλευτή Μαρία Κανελλοπούλου επισκέφτηκε τα Ταμπάχανα

Η Μαρία Κανελλοπούλου ακούει με προσοχή τις παρατηρήσεις για το έργο της μίνι  στο τμήμα Ταμπαχάνων, από τον μηχανικό Ανδρέα Σουρούνη.


Εξέφρασε την διαμαρτυρία του για τον πολιτικάντικο τρόπο με τον οποίο ξεκίνησαν οι εργολαβίες του έργου, με συνέπεια να βρίσκονται στον αέρα

Σάββατο, 25 Οκτωβρίου 2014

Είσοδος στο χειμώνα - Πρώτα χιόνια στο Χελμό

"Βούλιαξε" η δυτική Αθήνα, πάνω από 500 κλήσεις λόγω της έντονης βροχόπτωσης
Στιγμιότυπο από τα... βαφτιστήρια του Πειραιά.
 
"Βούλιαξε" η δυτική Αθήνα, πάνω από 500 κλήσεις λόγω της έντονης βροχόπτωσης

Π. Κουρουμπλής: Ας προβληματιστούν οι ελληνικές αρχές από το Συνταγματικό Δικαστήριο της Ιταλίας


Π. Κουρουμπλής: Ας προβληματιστούν οι ελληνικές αρχές από το Συνταγματικό Δικαστήριο της Ιταλίας
Ιστορική χαρακτηρίζει ο Παναγιώτης Κουρουμπλής την θετική απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Ιταλίας σχετικά με το αίτημα πολιτών της χώρας για τη διεκδίκηση αποζημιώσεων από το γερμανικό κράτος για εγκλήματα που πραγματοποιήθηκαν κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, καλώντας και τις αρμόδιες αρχές στην Ελλάδα να ξεπεράσουν τους όποιους δισταγμούς.

Όπως επισημαίνει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, «Η ιστορική αυτή απόφαση, που ουσιαστικά ανατρέπει αυτή του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης, με το σκεπτικό ότι το επιχείρημα της ετεροδικίας δεν μπορεί να χρησιμοποιείται σε περίπτωση εγκλημάτων πολέμου, οφείλει να προβληματίσει τις αρμόδιες αρχές και στην Ελλάδα. Η γενναία αυτή απόφαση πρέπει να συμβάλει στην υπέρβαση των όποιων δισταγμών και επιφυλάξεων εκδηλώνονται ακόμη και σήμερα από θεσμούς της ελληνικής πολιτείας».

Μαρία Κανελλοπούλου Τροπολογία για ΠολιτισμόΟμιλία της Μαρίας Κανελλοπούλου, Βουλευτή Αχαΐας και Συντονίστριας της ΕΕΚΕ Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ, στην Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων στις 23-10-2014, σχετικά με τροπολογία που αφορά στον Οργανισμό του Υπουργείου Πολιτισμού.

Κανελλοπούλου: Η Κυβέρνηση οφείλει να πάρει επιτέλους στα σοβαρά την υπόθεση διεκδίκησης των αποζημιώσεων

Μετά το Ολοκαύτωμα των Καλαβρύτων. (Φωτογραφία αρχείου).


Δήλωση σχετικά με την πρόσφατη απόφαση του Ιταλικού Συνταγματικού Δικαστηρίου, που δεν αναγνωρίζει δικαίωμα ετεροδικίας για τα εγκλήματα της Γερμανίας


Σχετικά με την απόφαση του Ιταλικού Συνταγματικού Δικαστηρίου με την οποία αναγνωρίζεται η διεκδίκηση γερμανικών πολεμικών αποζημιώσεων από Ιταλούς πολίτες, η Βουλευτής Αχαΐας Μαρία Κανελλοπούλου προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

Ανοίγει ο δρόμος για τις Γερμανικές οφειλές; (επανορθώσεις και αναγκαστικό δάνειο)Του συγγραφέα  ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΥ

Την Πέμπτη 23-10-2014 το απόγευμα,  κατά τη διάρκεια  εκπομπής της αυτοδιαχειριζόμενης  ΕΡΑ Πάτρας (5 – 6 μ.μ.) που αναμεταδιδόταν σε πανελλαδικό δίκτυο, συνέβη κάτι εξόχως σημαντικό.  Βγήκε ζωντανά στην τηλεφωνική γραμμή ο Χαρίλαος Ερμείδης και με συγκινημένη φωνή ανακοίνωσε ότι ο αγώνας για τις γερμανικές αποζημιώσεις κατήγαγε την πρώτη του μεγάλη νίκη.

Να πούμε πρώτα ότι ο Ερμείδης είναι Πρόεδρος της Ένωσης Θυμάτων Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος και μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής του Εθνικού συμβουλίου για την διεκδίκηση των Γερμανικών οφειλών προς την Ελλάδα. Και ότι πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου είναι ο Μανώλης Γλέζος.

Παρασκευή, 24 Οκτωβρίου 2014

Συνάντηση δημάρχων Λεμεσού και Πατρέων

Στην συνάντηση ήταν παρόντες ο Πολιτιστικός Λειτουργός του Δήμου Λεμεσού, Κλέωνας Αλεξάνδρου, ο Αντιδήμαρχος Πατρέων Παναγιώτης Μελάς, ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Καρναβάλι Πάτρας Νίκος Χρυσοβιτσάνος, ο Προέδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Πάτρας Βασίλης Θωμόπουλος και ο Εκπρόσωπος της Δημοτικής Αρχής Πάτρας, Ανδρέας Αντωνόπουλος.

Απαράδεκτη καθυστέρηση στο θέμα της κάλυψης των στεγαστικών αναγκών σχολείων με προκάτ αίθουσεςΜε θέμα την άμεση ανάγκη κάλυψης των στεγαστικών αναγκών σχολείων του Δήμου Πατρέων με 13 προκάτ αίθουσες, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού Ανδρέας Αθανασόπουλος, απέστειλε νέα επιστολή στον Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου Γιώργο Διδασκάλου, επαναλαμβάνοντας το αίτημα που κατατέθηκε και προφορικά την περασμένη Παρασκευή στον Διευθυντή της Αποκεντρωμένης Διονύση Παναγιωτόπουλο.

Στην επιστολή του ο κ. Αθανασόπουλος αναφέρει τα εξής:

Ολοκληρώθηκε σήμερα στην Αγορά Αργύρη το Συνέδριο για την Χαρτογραφία των Πατρών

Προ της έναρξης των ομιλιών η ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων του Δήμου Πατρέων εκτέλεσε δημιουργίες της που εντυπωσίασαν.Χαιρετισμός του δημάρχου Κ. Πελετίδη και ομιλία της μηχανικού Ελ. Αλεξοπούλου που μαζί με τον Στέλιο Σταματίου εκπόνησαν το λεύκωμα "Χαρτών Μνήμες 1831-1943"

Συντρόφισσα Γιάννα              (από avgi.gr) |


Τελικώς είχε ένα δίκιο εκείνος ο Γάλλος που αποφάνθηκε ότι η πολιτική είναι -γαλλιστί για λόγους σεμνότητας- grande putain. Ιδιαίτερα για όσους έχουν συνηθίσει να σκοτώνουν τη μάνα τους και εν συνεχεία να ζητούν επιδόματα ως ορφανοί. Διότι κοιτάξτε τι γίνεται τώρα με τη Γιάννα Αγγελοπούλου. Τρεις παράδες την έχουν κάνει.

Πέμπτη, 23 Οκτωβρίου 2014

Πλήρη επικράτηση Πατούλη (ΝΔ) στις εκλογές για την ΚΕΔΕ - Εκτός φορέα το ΚΚΕ με μόλις 11 ψήφους

Γιώργος Πατούλης (ΝΔ) δήμαρχος Αμαρουσίου και επικεφαλής του Κινήματος «Ανατροπή στην Αυτοδιοίκηση».

47 ψήφους και 3 έδρες έλαβε η Ριζοσπαστική Αυτοδιοικητική Πρωτοβουλία (Δημήτρης Μπίρμπας) του ΣΥΡΙΖΑ

Κατάινεν σε Παπαδημούλη: Στον αέρα η προστασία της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς


Κατάινεν σε Παπαδημούλη: Στον αέρα η προστασία της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς, μετά τον Δεκέμβριο
Δημ. Παπαδημούλης: Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Γίρκι Κατάϊνεν αποκάλυψε ότι οι ρυθμίσεις για αναστολή των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας δεν θα παραταθούν μετά το τέλος του 2014.

Οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ υπόψη του Φίσερ

Τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε ο Τσίπρας στον Φίσερ
Στιγμιότυπο από την συνάντηση.
Οι προγραμματικές και εναλλακτικές προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ  που αφορούν στο δημόσιο χρέος, την ανθρωπιστική κρίση που βιώνει η χώρα μας καθώς και η  ευρωπαϊκή κρίση βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του προέδρου της Αυστρίας, Χάινς Φίσερ με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.

Στη συνάντηση, η οποία είχε εθιμοτυπικό χαρακτήρα, οι δύο πλευρές αντάλλαξαν απόψεις γύρω από την ελληνική και ευρωπαϊκή κρίση. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε την ευκαιρία να αναπτύξει τις προγραμματικές και εναλλακτικές προτάσεις του κόμματος που αφορούν στο δημόσιο χρέος, την ανθρωπιστική κρίση που βιώνει η χώρα, αλλά και την πολυδιάστατη, ενεργητική, φιλειρηνική εξωτερική πολιτική που οφείλει να ακολουθεί η Ελλάδα.


Ενώπιον εισαγγελέα Βούλτεψη, Κόκκαλης και Μαρτίνος

Την κυβερνητική εκπρόσωπο Σοφία Βούλτεψη και τους επιχειρηματίες Ανδρέα Μαρτίνο και Σωκράτη Κόκκαλη καλεί τις επόμενες ημέρες ως μάρτυρες ο εισαγγελέας Παν. Παναγιωτοπουλος στο πλαίσιο της έρευνας περί "χρηματισμού" βουλευτών προκειμένου να επιτευχθεί η εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας.

Οι δυο επιχειρηματίες καλούνται, επειδή σε δεξίωση για το γάμο των παιδιών τους, φέρεται να ειπώθηκαν, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Kontra News, τα περί "κουμπαρά" για δωροδοκία βουλευτών.

Ζ. Κωνσταντοπούλου: Ας δώσει καλύτερα στη δημοσιότητα τα έξοδα Ελληνικής Προεδρίας για μπουφέδες το ΠΑΣΟΚ

Για δείπνα, γεύματα και λοιπές εκδηλώσεις, αντί να συκοφαντεί

«Το ΠΑΣΟΚ επιχειρεί να επιβάλει καθεστώς αδιαφάνειας στα οικονομικά της Βουλής και φίμωσης του κοινοβουλευτικού λόγου, αφού πρώτα ευτέλισε κάθε έννοια λογοδοσίας, ανάληψης ευθυνών και πολιτικού διαλόγου», απαντά η Ζωή Κωνσταντοπούλου στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτη Ρήγα και Κώστα Τριαντάφυλλο, οι οποίοι ζήτησαν την παραπομπή της στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής ισχυριζόμενοι ότι η τους συκοφαντεί. Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει ότι έχει καταθέσει εδώ και δύο μήνες μήνυση στον Π. Ρήγα και τον Κ. Τριαντάφυλλο.

Η δήλωση της Ζ. Κωνσταντοπούλου έχει ως εξής: «Με ενδιαφέρον πληροφορήθηκα από τα ΜΜΕ την τελευταία επινόηση των εκπροσώπων του ΠΑΣΟΚ Π. Ρήγα και Κ. Τριαντάφυλλου, που προσπαθούν να αντιστρέψουν την πραγματικότητα, αλλά και να αποτρέψουν τον κοινοβουλευτικό έλεγχο και τη λογοδοσία για ζητήματα που άπτονται της αρχής της διαφάνειας στη διαχείριση του δημόσιου χρήματος.

Pulse: 5 μονάδες το προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ


Προβάδισμα 5 ποσοστιαίων μονάδων του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Ν.Δ. καταγράφει δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse που δημοσιεύει σήμερα Πέμπτη η εφημερίδα "Ποντίκι".

Αναλυτικότερα, στη μέτρηση της πρόθεσης ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό της τάξης του 27%. Η Νέα Δημοκρατία ακολουθεί με 22%, ενώ στην 3η θέση βρίσκεται η Χρυσή Αυγή με 7%.

Τα ποσοστά των υπόλοιπων κομμάτων έχουν ως εξής: Στην τέταρτη θέση βρίσκεται το ΠΑΣΟΚ με 6,5%. Ακολουθεί πέμπτο το Ποτάμι με 6%, ενώ το ΚΚΕ συγκεντρώνει 5,5%. Το ποσοστό των Ανεξάρτητων Ελλήνων κινείται στο -οριακό- 3%, ενώ εκτός Βουλής μένουν ΔΗΜ.ΑΡ. (1,5%) και ΛΑΟΣ (1%).

Οι αναποφάσιστοι ανέρχονται στο 9,5%, ενώ λευκό - αποχή επιλέγει το 7% των ερωτηθέντων της έρευνας.