ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη, 30 Σεπτεμβρίου 2014

Κλαψουρίζει η Βούλτεψη για τη δημοσκόπηση - Φέρνει τη ΝΔ 11% πίσω από τον ΣΥΡΙΖΑ


Η εταιρεία δημοσκοπήσεων Public Issue απαντά στην κυβερνητική εκπρόσωπο Σοφία Βούλτεψη με ιδιαιτέρως αιχμηρό τρόπο μέσω Twitter. Η κ. Βούλτεψη δήλωσε τη Δευτέρα ότι "αμφισβητεί πλήρως" τα ευρήματα της δημοσκόπησης της εταιρείας. 

Η τελευταία δημοσκόπηση έγινε για λογαριασμό της "Εφημερίδας των Συντακτών" και φέρνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης 11 μονάδες μπροστά από τη Νέα Δημοκρατία.

Η απάντηση της Public Issue: 

"Δίνουν" τις απεργίες, αμύνονται για απολύσεις και συντάξεις..."Θυσία" το δικαίωμα στην απεργία φέρεται αποφασισμένη να προσφέρει η κυβέρνηση, προκειμένου να αποκρούσει, όπως ισχυρίζεται, τις πιέσεις της τρόικας που ζητεί νέο νόμο για την πλήρη απελευθέρωση των απολύσεων. Με αυτή τη γραμμή προσήλθε σήμερα στη Γενεύη με την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, ζητώντας τη θετική στάση του ILO (Διεθνές Γραφείο Εργασίας), τονίζοντας πως οι αλλαγές που επήλθαν στις ομαδικές απολύσεις στις αρχές του χρόνου έχουν αποδώσει και δεν χρειάζεται νέος νόμος, ενώ αποδέχεται πως θα πρέπει να "εκσυγχρονιστεί" ο συνδικαλιστικός νόμος, η νομοθέτηση του οποίου χρονολογείται από το 1982.

Eurostat: Πρωταθλήτρια με ποσοστό 27% στην ανεργία

Τα πανευρωπαϊκά πρωτεία στην ανεργία συνεχίζει να κατέχει η Ελλάδα, αφού σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα το ποσοστό της ανεργίας στη χώρα μας φθάνει το ποσοστό 27%, σημειώνοντας ελάχιστη υποχώρηση από το 27,1% που ήταν τον Μάιο.

Ειδικότερα, ο αριθμός των ανέργων στην Ελλάδα τον Ιούνιο έφτασε τα 1,3 εκατομμύρια. Πιο αναλύτικά, το ποσοστό στους άνδρες διαμορφώθηκε στο 23,8%, στις γυναίκες στο 31,1% και στους νέους κάτω των 25 ετών στο 51,5%.

Μετά την Ελλάδα, δεύτερη ακολουθεί η Ισπανία με ποσοστό ανεργίας που αγγίζει το 24,4%, ενώ τα χαμηλότερα ποσοστά καταγράφηκαν στην Αυστρία και στη Γερμανία, με 4,7% και 4,9% αντίστοιχα.

Εξάλλου, αμετάβλητη στο 11,5% παρέμεινε η ανεργία στην ευρωζώνη τον Αύγουστο, ενώ στην ΕΕ μειώθηκε από 10,2% σε 10,1%. Δεν υπάρχουν στοιχεία για την ανεργία στην Ελλάδα το Ιούλιο και τον Αύγουστο.

Συνολικά τον Αύγουστο καταγράφονται 24,6 εκατομμύρια άνεργοι στην ΕΕ και 18,3 εκατομμύρια άνεργοι στην ευρωζώνη.

Πάει Αθήνα ο αγώνας των εργαζομένων της Coca Cola Θεσσαλονίκης

Αναβλήθηκε για τις 4 Μαΐου η δίκη των απολυμένων και απεργών της Coca Cola 3E που μηνύθηκαν από την πολυεθνική διότι επέλεξαν ως μορφή του αγώνα τους για την επαναλειτουργία του εργοστασίου παραγωγής της Θεσσαλονίκης, το μποϊκοτάζ στα αναψυκτικά (Coca Cola, Fanta, Amita, Αύρα νερό κ.λπ.) της εταιρείας.

Η πολυεθνική, σε μία ακόμη προσπάθεια να κάμψει το ηθικό των απεργών και των απολυμένων, με τη νέα της μήνυση ζητάει από συνδικαλιστές της Ομοσπονδίας

Συνδικαλιστές του Λιμενικού: Να αποσυρθούν οι πίνακες πλεονάζοντος προσωπικού

Να αποσυρθούν οι πίνακες πλεονάζοντος προσωπικού για τις περιφερειακές υπηρεσίες του Λιμενικού, που εκδόθηκαν την περασμένη εβδομάδα, ζητάνε οι συνδικαλιστές του Σώματος, αμφισβητώντας την επεξεργασία, το αδιάβλητο και τη νομιμότητα της διαδικασίας κατάρτισης των λιστών.

Συγκεκριμένα, αναφέρουν ότι όλη η διαδικασία που έγινε στη βάση "αυθαίρετων παραδοχών και δεδομένων της διοίκησης που δεν εξηγήθηκαν σε κανέναν (όπως μη τήρηση μοριοδότησης, ελαστικότητα στους χρόνους υπηρεσίας, έλεγχος δικαιολογητικών για τις εξαιρέσεις από τα αντικειμενικά κριτήρια κ.λπ.)", ενώ τονίζουν ότι δεν αποφασίστηκαν από το αρμόδιο συμβούλιο μεταθέσεων "ως μόνο και κυρίαρχο όργανο σχετικών αποφάσεων".

Παράλληλα, επισημαίνουν πως θα έπρεπε να είχε ήδη ολοκληρωθεί η διαδικασία για τη στελέχωση κατόπιν εκδήλωσης ενδιαφέροντος υπηρεσιών της παραμεθορίου (18μηνο), που βρίσκεται σε εξέλιξη και καθυστερεί αναίτια και την επανεξέταση του συνόλου των εκατοντάδων αποσπάσεων - διαθέσεων, σημειώνοντας ότι η διαδικασία των πινάκων αυτών θα πρέπει να αποφασιστεί από το συμβούλιο μεταθέσεων και να μην αφήνει την αίσθηση "για παρεμβάσεις, αδικίες και άνιση μεταχείριση μεταξύ των στελεχών του Σώματος".

Δ. Στρατούλης: Η κυβέρνηση αποδέχεται την απαίτηση τρόικας για κατάργηση απεργίας και συνδικαλισμού


«Η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, μετά την ουσιαστική κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και την αντιμετώπιση απεργιών με πολιτικές επιστρατεύσεις, δικαστικές απαγορεύσεις και καταστολή, αποδέχεται, όπως φάνηκε από την σημερινή τοποθέτηση του υπουργού Εργασίας στη σύσκεψη του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας στη Γενεύη, την θρασύτατη απαίτηση της τρόικας για την κατάργηση με νόμο των συνταγματικά κατοχυρωμένων δικαιωμάτων της απεργίας και του συνδικαλισμού», αναφέρει ο βουλευτής και υπεύθυνος της ΕΕΚΕ Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Στρατούλης, για την ομιλία του υπουργού Εργασίας στην Γενεύη σχετικά με την αλλαγή του «συνδικαλιστικού νόμου».

«Η κυβέρνηση προκειμένου να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των δανειστών της χώρας και της εγχώριας οικονομικής ολιγαρχίας συνεχίζει τον αυταρχικό κατήφορό της, που δεν έχει τέλος, βάζοντας σε διακινδύνευση πλέον και την ίδια τη δημοκρατία. Καλούμε τους εργαζόμενους και όλο το λαό να δώσουν στα νέα αντεργατικά και αντιδημοκρατικά σχέδια της κυβέρνησης την αγωνιστική, μαζική, ενωτική  απάντηση που της αρμόζει και να συμβάλλουν με τους αγώνες και την ψήφο τους στην ανατροπή της, πριν προλάβει να κατεδαφίσει ότι απέμεινε όρθιο σε αυτή την χώρα».

Συμβολικός περίπατος 1,5 χλμ ενάντια στον καρκίνοΑπό τον Φάρο της Πάτρας ως το νέο Λιμάνι

Ο Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ» Ν. Αχαΐας σας προσκαλεί να συμμετάσχετε μαζί μας στο Pink the Port, ένα συμβολικό περίπατο 1,5 χλμ ενάντια στον καρκίνο του μαστού από τον Φάρο της Πάτρας ως το νέο Λιμάνι.

Μια δράση που στοχεύει στην ευαισθητοποίηση του γενικού πληθυσμού στο ζήτημα της έγκαιρης διάγνωσης αλλά και στην απομυθοποίηση του καρκίνου του μαστού. 

Το Pink the Port θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 19 Οκτωβρίου

Δήμαρχος Πατρέων Κ. Πελετίδης: Θέλουν να περιορίσουν τις υπηρεσίες για να κάνουν μπίζνες

Από την σημερινή κινητοποίηση στην Πάτρα.


Επίθεση στον Γ. Μπουτάρη από τον Σκάι και συμπαράσταση στους εργαζόμενους που σήμερα είχαν στάση εργασίας

Άπερκαπ από τον Τάσσο Σταθόπουλο με το νέο του βιβλίο για την "Πατραϊκή Πυγμαχία"

"Πατραϊκή πυγμαχία", μια ιστορία δόξας, ενενήντα χρόνια απο τον δημοσιογράφο Τάσσο Σταθόπουλο Μέσα στις 200 σελίδες του βιβλίου ο συγγραφέας καταγράφει μικρές και μεγάλες στιγμές του αθλήματος
 Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Γιάννης Πικραμένος το βιβλίο του Τάσσου Σταθόπουλου "Πατραϊκή πυγμαχία", μια ιστορία δόξας, ενενήντα χρόνια (1925-2014). Πρόκειται για την πρώτη στα χρονικά απόπειρα καταγραφής της ιστορίας ενός συναρπαστικού όσο και ευρύτατα διαδεδομένου αθλήματος στην Πάτρα και στην Αχαΐα.

Μέσα στις 200 σελίδες του βιβλίου ο συγγραφέας καταγράφει μικρές και μεγάλες στιγμές του αθλήματος, από το ξεκίνημα του το 1925 έως σήμερα. Θρυλικές μορφές, όπως οι Βαγγέλης Μαυρόπουλος, Νίκος Οικονόμου,

ΚΕΔΕ: Όχι στον επανέλεγχο, ναι στην αξιολόγηση με όρους που δεν οδηγούν σε απολύσεις εργαζομένων

Φωτογραφία αρχείου.
 
Το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ, κατά τη σημερινή του συνεδρίαση, συζήτησε για τα φλέγοντα θέματα των επανελέγχων των από μετατροπή συμβάσεων εργασίας και έργου αορίστου χρόνου και της αξιολόγησης των δομών και του προσωπικού των Δήμων, καταλήγοντας στα ακόλουθα, ανά περίπτωση, ψηφίσματα:

Πες μου μια Γλυκιά Ιστορία - Διαγωνισμός του Glykouli.gr‏


ΠΕΣ ΜΟΥ ΜΙΑ «ΓΛΥΚΙΑ» ΙΣΤΟΡΙΑ

Διαγωνισμός Συγγραφής με αφορμή την 14η Νοεμβρίου - Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη
 
Διαγωνισμός Συγγραφής  με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη για την ευαισθητοποίηση του πληθυσμού απέναντι  σε εμάς που πάσχουμε από σακχαρώδη διαβήτη.

Το Glykouli.gr  και ο Σύλλογος  Νέων Ελλήνων Διαβητικών,  με αφορμή την 14η Νοεμβρίου  Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη, διοργανώνουν  μεγάλο online διαγωνισμό συγγραφής «γλυκών ιστοριών» από ανθρώπους με Σακχαρώδη Διαβήτη , από γονείς παιδιών με Σακχαρώδη Διαβήτη και από ανθρώπους που ζουν μαζί μας.

Βασίλης Χατζηλάμπρου – Μαρία Κανελλοπούλου: Χωρίς ΔΣ πάλι το νοσοκομείο Πατρών «ο Άγιος Ανδρέας»

Νοσοκομείο 'ΟΆγιος Ανδρέας. Πριν από λίγες ημέρες διακόπηκαν οι εργασίες αποκατάστασης του  παλαιού κτιρίου του Νοσοκομείου (στο βάθος), ελλείψει πιστώσεων.


Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνουν ότι πριν από λίγες ημέρες διακόπηκαν οι εργασίες αποκατάστασης του κτιρίου του Νοσοκομείου, ελλείψει πιστώσεων

Από σήμερα οι αιτήσεις για πρόσληψη 900 επικουρικών γιατρών

Από σήμερα οι αιτήσεις για πρόσληψη 900 επικουρικών γιατρών
Την πρόσληψη 900 επικουρικών γιατρών ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας, προκειμένου να στελεχωθούν οι δομές του Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας (ΠΕΔΥ). Οι αιτήσεις για τις 900 θέσεις  υποβάλλονται από σήμερα έως και 14 Οκτωβρίου. Επιπλέον, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου, εντός των επόμενων εβδομάδων θα υπογραφούν οι σχετικές αποφάσεις, που θα αφορούν τα κριτήρια και τον τρόπο επιλογής 1.000 οικογενειακών ιατρών έως το τέλος του έτους.

Έρχεται το "ηλεκτρονικό" Δημόσιο - Όλες οι αλλαγές

Έρχεται το ηλεκτρονικό Δημόσιο - Όλες οι αλλαγές
Τις πρωτοβουλίες για την ενίσχυση και την επέκταση της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης παρουσίασε ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο 3ο συνέδριο «e-government conference», που διεξάγεται, σήμερα, στην Αθήνα. 
 
«Η οικονομική κρίση της τελευταίας πενταετίας και τα βαθιά τραύματα που άφησε στη χώρα μας δημιουργεί καίρια ερωτήματα, που όλες οι κυβερνήσεις στο εξής θα πρέπει να απαντούν πειστικά: Πώς μπορούμε να πετύχουμε περισσότερα, με λιγότερα; Πώς μπορούμε να βελτιώσουμε τη δημόσια διοίκηση και την εξυπηρέτηση του πολίτη, χωρίς να δαπανήσουμε επιπλέον Εθνικούς πόρους; Η απάντηση βρίσκεται μέσα στην καρδιά της τεχνολογικής επανάστασης που εξελίσσεται γύρω μας», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Άστοχα τα περί κορυνών στην ΠάτραΜε αφορμή τα σχόλια και τα συνεχή δημοσιεύματα για την τοποθέτηση κορυνών κ.λπ., από τη Δημοτική Αρχή Πατρέων, διευκρινίζεται ότι δεν υπάρχει σκέψη και πολύ περισσότερο απόφαση, για την τοποθέτησή τους, σε κεντρικούς δρόμους. 

Σε σύντομο χρονικό διάστημα θα συζητηθούν στο Δημοτικό Συμβούλιο παρεμβάσεις και ρυθμίσεις για το κυκλοφοριακό και θα ανακοινωθούν στους δημότες. 

Ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης την Πέμπτη (2-10-14) στην ΠάτραΟ ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας συνεχίζοντας τις ανοικτές πολιτικές εκδηλώσεις του στο νομό για την παρουσίαση των προγραμματικών του θέσεων, διοργανώνει εκδήλωση την Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014 και ώρα 7:00 μμ στην Αγορά Αργύρη (Αγίου Ανδρέου 12) στην Πάτρα, με θέμα: «Παρουσίαση και Ανάλυση των Προγραμματικών Θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ». Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο κ. Γαβριήλ Σακελλαρίδης, μέλος της Επιτροπής Οικονομικών της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ και δημοτικός σύμβουλος Αθηναίων.
Στην εκδήλωση θα παρευρεθούν οι βουλευτές Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ Μαρία Κανελλοπούλου και Βασίλης Χατζηλάμπρου.

Συλλαλητήριο για την Υγεία αύριο 1/10/2014 στις 6 μμ στην Πλατεία Γεωργίου ΠάτραςΤην 1/10/2014 οι ομοσπονδίες της Υγείας, τα υγειονομικά σωματεία Νοσοκομείων- ΙΚΑ- ΕΟΠΥΥ- ΠΕΔΥ- ΚΨΥ, φορείς, σύλλογοι πασχόντων, υγειονομικοί φοιτητές και ΝΤ ΑΔΕΔΥ, συνδιοργανώνουν συλλαλητήριο για την Υγεία. 

Ένα συλλαλητήριο διεκδίκησης- υπεράσπισης των δημοσίων και κοινωνικών αγαθών. 

Γιατί η Υγεία είναι το αγαθό που κάθε ευνομούμενη πολιτεία οφείλει να προσφέρει και ο πολίτης να απολαμβάνει δωρεάν.

Γιατί την πολιτική που οδηγεί στην κατάρρευση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας οφείλουμε και πρέπει να την ανατρέψουμε.

Διακοπή ύδρευσης στα ΑραχωβίτικαΑπό την ΔΕΥΑΠ ανακοινώνεται ότι την Πέμπτη  2-10-14 λόγω εργασιών καθαρισμού των δεξαμενών στα Αραχωβίτικα Πατρών θα υπάρξει διακοπή  υδροδότησης του δικτύου ύδρευσης.

Συνέπεια αυτής της διακοπής είναι ότι από ώρα 8:00 το πρωί έως 14:00 θα υπάρξει  πλήρης διακοπή υδροδότησης στην  περιοχή του Δημοτικού Διαμερίσματος Αραχωβιτίκων

Από τη ΔΕΥΑΠ απευθύνεται παράκληση στους δημότες της περιοχής να περιορίσουν η κατανάλωση νερού σε όσο το δυνατόν χαμηλότερα επίπεδα.

Η ΔΕΥΑΠ επίσης τονίζει ότι από την Υπηρεσία θα καταβληθεί προσπάθεια για μείωση του χρόνου διακοπής υδροδότησης και ζητείται η κατανόηση των συμπολιτών.

Η Coca Cola λειτουργεί αντιδημοκρατικά ως «εταιρία-αφέντης»«Ολοκληρωτικές αντιλήψεις»: Η αμερικανική πολυεθνική εταιρία Coca Cola δεν έχει και πολύ καλές σχέσεις με τη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος της χώρας μας: και δεν υπονοώ  το γεγονός της εγκατάστασής της στη χώρα μας την περίοδο της στρατιωτικής δικτατορίας – η Coca Cola «επένδυσε» σε χώρες με πιο σκληρά τυραννικά καθεστώτα και ενεπλάκη ακόμη και σε δολοφονίες αθώων ανθρώπων και συνδικαλιστών (βλ. στο Διαδίκτυο το άκρως διαφωτιστικό The Coca Cola Case για τις δολοφονίες συνδικαλιστών στην Λατινική Αμερική με την άμεση υπευθυνότητα της αμερικανικής πολυεθνικής).

Εννοώ την αντίληψη για πλήρη έλεγχο της ζωής των εργαζομένων και της ισοπέδωσης των στοιχειωδών δικαιωμάτων τους: η Coca Cola  είναι ένα επιχειρηματικό μόρφωμα με ολοκληρωτικές αντιλήψεις και πρακτικές – είναι μια «εταιρία-αφέντης»!

Δ. Βίτσας: Η επιμήκυνση δεν είναι διαγραφή του χρέους αλλά πολιτική επιτήρηση«Η επιμήκυνση δεν είναι διαγραφή είναι πολιτική επιτήρηση» δήλωσε ο Δημ. Βίτσας προσθέτοντας ότι πάγια θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι η ανάγκη διαγραφής του μεγαλύτερου μέρους του χρέους.
Όπως είπε και ο Γ. Δραγασάκης στην πρόσφατη συνέντευξή του, «στρατηγικός στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι τρία πράγματα: α) διαγραφή μεγάλου μέρους του χρέους, β) εισαγωγή ρήτρα ανάπτυξης και η γ) ειδική αναπτυξιακή χρηματοδότηση. Ζήτημα συζήτησης είναι οι τεχνικές με τις οποίες θα γίνει αυτό» είπε ο Γ. Δραγασάκης στη χθεσινή του συνέντευξη.

Ανακοίνωση του Τμήματος Αθλητισμού και Φυσικής Αγωγής του ΣΥΡΙΖΑ για το θάνατο φιλάθλου του Εθνικού Πειραιά

Το Τμήμα Αθλητισμού και Φυσικής Αγωγής του ΣΥΡΙΖΑ, εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του Κ. Κατσούλη, αλλά και στην αθλητική οικογένεια του Εθνικού Πειραιά, για τον θάνατο του φιλάθλου του.

Πέρα όμως από τη θλίψη για το θάνατο, μας πλημμυρίζει και η αγανάκτηση για τη συνεχιζόμενη και χωρίς ουσιαστική αντιμετώπιση της βίας που από καιρού εις καιρό μας φέρνει αντιμέτωπους με αιματηρά περιστατικά.

Για τη βία στα γήπεδα, ευθύνονται πολλοί, αλλά όλοι μένουν ουσιαστικά στο απυρόβλητο.
Οι ευχές από τους πολιτικούς και αθλητικούς υπεύθυνους, δεν αρκούν. Απαιτούνται βούληση και μέτρα.

Ζητάμε επιτέλους να ακουστεί η φωνή όσων αγωνιούμε για το μέλλον του αθλητισμού και δηλώνουμε την αποφασιστικότητά μας για να δοθεί λύση στο πρόβλημα.

Ο αθλητισμός πρέπει να είναι εργαλείο πνευματικής και σωματικής υγείας. Αυτόν τον αθλητισμό πρέπει να οικοδομήσουμε για να μην ξαναθρηνήσουμε νεκρούς στα γήπεδα.

Απαράδεκτη προσπάθεια συγκάλυψης του οικονομικού εγκλήματος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Στίβου «Αθήνα ΄97»

Φωτογραφία αρχείου.

 

Ανακοίνωση του Τμήματος Αθλητισμού και Φυσικής Αγωγής ΣΥΡΙΖΑ

 

Το Αθλητικό τμήμα του ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει τη σκανδαλώδη προσπάθεια ξεπλύματος των ευθυνών των παραγόντων του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας για το οικονομικό έγκλημα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Στίβου «Αθήνα ΄97», που επιχειρείται μέσω βουλευτικής τροπολογίας κατά την αυριανή (σημερινή) συζήτηση νομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας.

Ευκλείδης Τσακαλώτος: Τα μνημόνια είναι καθεστώς που πρέπει να ανατραπεί

Φωτογραφία αρχείου, από ομιλία προεκλογικά τον Μάη του 2012 στην Πάτρα.Μπορεί να σταθεί μια κυβέρνηση τόσο πιστή στα μνημόνια σε μια κοινωνία και μια οικονομία τόσο εξουθενωμένη, όπως η ελληνική; Πόσο πειστική μπορεί να είναι η εξαγγελία της ότι «βγαίνουμε από το μνημόνιο» ή η τρομοκράτηση των πολιτών; Ποτέ, ίσως, οι πολιτικές εξελίξεις δεν είχαν τόσο μεγάλη εξάρτηση από την οικονομική πραγματικότητα μιας χώρας. Τι πιο φυσικό να αναζητήσουμε τις απαντήσεις σε μια συζήτηση με έναν οικονομολόγο όπως ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Ειρηνοδικείο Ναυπάκτου: Διαγραφή 93% του χρέους άνεργης δανειολήπτριαςΝέα ευνοϊκή απόφαση εξέδωσε το Ειρηνοδικείο Ναυπάκτου για άνεργη δανειολήπτρια η οποία προσέφυγε στη δικαιοσύνη, μέσω της Ευρωπαϊκής Κίνησης Πάτρας. Ειδικότερα, η δανειολήπτρια Ε.Κ., 65 ετών, έγγαμη και μητέρα ενός ενήλικου τέκνου, όφειλε σε πιστωτικό ίδρυμα το ποσό των 30.202,57 ευρώ λόγω δύο καταναλωτικών δανείων.   
                       
Τα συνολικά εισοδήματα της οικογένειας της ήταν μηδενικά καθώς ούτε αυτή αλλά ούτε και ο σύζυγός της μπορούν να συνταξιοδοτηθούν. Επίσης δεν είχε κανένα περιουσιακό στοιχείο στην κατοχή της.  

Προσκύνημα στους τάφους των εκτελεσμένων μαχητών του Εμφυλίου 1946-1949 στο Λαζαρέτο Κέρκυρας


Νίκος Γεωργ. Μπαρής, από Σκιαδά Αχαΐας, διαμένων στην Πάτρα, αποφ. 58/1946 Συνέδρων Κακουργιοδικείου Πάτρας, εκτέλεση στις 18-2-48 στο Λαζαρέτο Κέρκυρας. 

Ανάμεσα στους μάρτυρες αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης περιλαμβάνεται και Ν. Μπαρής (ψευδώνυμο Ηρακλής), που μαζί με τον επίσης δολοφονηθέντα στο Μπρακουμάδι το 1945 από τους Χίτες, αδελφό του Δημοσθένη (Μαυροδήμος), υπήρξαν οι δύο από τους "επτά" πρωταντάρτες της Πάτρας το 1943. Από το Σωματείο Συγγενών και Φίλων Εκτελεσμένων Πολιτικών Κρατουμένων Φυλακών Κερκύρας περιόδου αυτής


Την Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2014 και ώρα 10.30 το πρωί θα πραγματοποιηθεί στο νησάκι Λαζαρέτο της Κέρκυρας η ετήσια τελετή μας στη μνήμη των θυμάτων του Εμφυλίου πολέμου αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού που είναι θαμμένοι εκεί.