ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Σάββατο 31 Μαΐου 2014

Δ. Παπαδημούλης: Συγκεντρώνουν μαξιλαράκια πάσης φύσεως για την εκλογή Προέδρου



Δ. Παπαδημούλης: "Στήνουν προεδρική πλειοψηφία πάνω στους ηττημένους"
Ο Δ. Παπαδημούλης έκανε αναφορά επίσης στις εξελίξεις στα εσωκομματικά των ΔΗΜΑΡ και ΑΝΕΛ στον απόηχο των αρνητικών εκλογικών ποσοστών.

«Ζητάμε από Καμμένο και Κουβέλη να πάρουν σαφή θέση, αν σκοπεύουν να συμπράξουν με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για τη διαμόρφωση προεδρικής πλειοψηφίας»

Να τους αποτελειώσουμε



Του ΑΝΤΩΝΗ ΝΤΑΒΑΝΕΛΛΟΥ

Η αγωνιώδης προσπάθεια των ΜΜΕ να κρύψουν αυτή την πραγματικότητα είναι καταδικασμένη σε αποτυχία. Γιατί, από την επόμενη μέρα, όλες οι κυβερνητικές «πρωτοβουλίες» συνιστούν ομολογία της κρισιμότητας της κατάστασης στην οποία έχουν οδηγηθεί οι Σαμαράς-Βενιζέλος.

Αλ. Μητρόπουλος: Επίτροπο του ΔΝΤ στα ασφαλιστικά ταμεία έβαλε η κυβέρνηση

Αλέξης Μητρόπουλος, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ.


Προετοιμάζεται να εφαρμόσει τους σκληρούς ασφαλιστικούς νόμους (ν. 3863/2010, 4093/2012 κ.ά.) στο πεδίο των συντάξεων»

Σατανερί του Θ. Σακελλαρίδη από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας!

   Μη χάσετε την......

Σατανερί 

του Θεόφραστου Σακελλαρίδη

      

Στις 10 Ιουνίου 2014, στο Ρωμαικό Ωδείο της Πάτρας στις 21:30,

στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας.
         
Σας περιμένουμε!!!!

Νέα από το «Ξεκίνημα»



Άρθρο της Σύνταξης, από το "Ξ" που κυκλοφορεί (τ.391 28/5-11/6)

Μπορεί η Αριστερά, και ιδιαίτερα ο ΣΥΡΙΖΑ, να πανηγυρίζει για τα αποτελέσματα των πρόσφατων εκλογών; Τι φταίει για την στασιμότητα των 2 τελευταίων χρόνων; Υπάρχουν δυνατότητες ν' αλλάξει αυτή η κατάσταση; Διαβάστε το σχετικό άρθρο εδώ

Συσσωρευμένος ΘΥΜΟΣ



Με έκπληξη παρακολούθησαν οι Πατρινοί τα αποτελέσματα των Δημοτικών Εκλογών. Όχι τόσο για την αναμενόμενη νίκη του κ. Πελετίδη, όσο για την έκτασή της. Ο κ. Πελετίδης συγκέντρωσε εκπληκτικά ποσοστά. Πρώτος σε αριθμό ψήφων από όλες τις εκλογές για ανάδειξη Δημάρχου. Το δεύτερο ποσοστό ψήφων (63,5%) από την κατοχή και μετά (πρώτο η μεταδιδακτορική εκλογή Άννινου 69,5%).

Έχετε σκεφτεί βρε κύριοι, τι παπα@@ές κάνατε στην προεκλογική σας…. αμπάριζα;


Έλεγε η γιαγιά Λισάβω: «Δεν γελάτε κότες, πούναι τα γουρούνια  σιούτα;» Εμ, είχε δίκιο η καψερή!!!! Ρεεε αητονύχηδες της 5άρας,  έχετε κάνει αυτοκριτική;;; Εχετε σκεφτεί τι παπα@@ές κάνατε στην προεκλογική σας …. αμπάριζα;;

Του Κίτσου η μάννα κάθονταν και μάζευε ροβίθια …ή αγγούρια! Αντε και χαιρετίσματα στην Τζέην της παράταξης, που πρότεινε να μπαίνει η…

Περισσότερα εδώ

Πρώτος ο Μανώλης Γλέζος με 427.094 σταυρούς - "Κλείδωσαν" τα ονόματα των Ελλήνων ευρωβουλευτών

Κλείδωσαν τα ονόματα των Ελλήνων Ευρωβουλευτών
Πρώτος ευρωβουλευτής εξελέγη ο Μανώλης Γλέζος με 427.094 σταυρούς κια όπως αναφέρουν οι πληροφορίες μετά από  χρόνο θα παραδώσει την έδρα που τον τίμησαν οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να αναλάβει επόμενος που είναι ο Νίκος Χουντής. Ο λογος είναι ότι η κατάσταση της υγείας του δεν του επιτρέπει πολλά αεροπορικά ταξίδια.
 
Έτσι, "κλείδωσαν" τα ονόματα των Ελλήνων Ευρωβουλευτών, που θα εκπροσωπήσουν τη Χώρα στο Ευρωκοινοβούλιο, με την όλη διαδικασία να εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί το αργότερο έως αύριο Κυριακή, 1η Ιουνίου, με την ενσωμάτωση των σταυρών και της τελευταίας εκλογικής Περιφέρειας. 
 

Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.: «Δεκανίκι της συγκυβέρνησης το Α.Σ.Ε.Π.»!

Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.: Δεκανίκι της συγκυβέρνησης το Α.Σ.Ε.Π.!
Την ημέρα, που ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Μητσοτάκης, ανακοίνωσε την υπογραφή δύο Υπουργικών Αποφάσεων, βάσει των οποίων, επανατοποθετούνται 2.760 πρώην Δημοτικοί Αστυνομικοί - στο πλαίσιο του προγράμματος "κινητικότητας"- στις νέες Υπηρεσίες τους [βλ. ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ], η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., με σχετική ανακοίνωσή της, όχι απλά κάνει λόγο για διαδικασία - παρωδία, «που απολύει 226 Δημοτικούς Αστυνομικούς και αλλάζει τη ζωή εκατοντάδων άλλων, που μετακομίζουν σε άλλους Δήμους» όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, «προβλέπει», επίσης, πως η συγκεκριμένη διαδικασία θα καταλήξει σε «φιάσκο», αφού όπως ισχυρίζεται «461 υπάλληλοι άλλαξαν θέση σε σχέση με τους προσωρινούς πίνακες, ενώ εκκρεμεί ακόμη η εξέταση των ενστάσεων που θα επιφέρει εκατοντάδες νέες ανακατατάξεις» και συνεχίζει επί του θέματος: 
 

«Γιεγιέδες» - Νεανική μουσικοκοινωνική ταυτότητα πέρα από την πολιτική Δεξιά και Αριστερά



Του ΟΜΗΡΟΥ ΤΑΧΜΑΖΙΔΗ

[ Το κείμενο ανακοινώθηκε σε συνέδριο που διοργάνωσε το Ίδρυμα Ανδρέα Λεντάκη υπό τον τίτλο: «Δρόμοι της νεολαίας στη δεκαετία του ΄60: πολιτικές δράσεις και πολιτισμικές καταβολές» και δημοσιεύθηκε στα «Πρακτικά Α΄ Συνεδρίου», Αθήνα 2006, σ. 217 -227. Δεν έτυχε να δω το κείμενο σε αυτή τη δημοσίευση, έως ότου το συνάντησα σε παραπομπή της μελέτης  του ιστορικού    Κώστα Κατσάπη: «Περί της «Πολιτικής Αγωγής» των νέων, ένα εγχείρημα για τον πολιτικό φρονηματισμό της «ανεξέλεγκτης νεολαίας» στη διάρκεια της δικτατορίας των συνταγματαρχών» (το κείμενο είναι αναρτημένο στο Διαδίκτυο). 

Το «Ποτάμι» θα εκδράμει συνεδριακά στο κάμπινγκ


Όχι αυτοί, της οικογένειας Παπανδρέου, δεν προορίζονται για το κάμπινγκ που θα περάσει το Ποτάμι! Δεν το ανέφερε ρητά ο κύριος Σταύρος που εικονίζεται στα δεξιά της φωτογραφίας, αλλά είναι ευνόητο. Θα τον συνοδεύουν με την σκέψη τους...

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο καταδίκασε την Ελλάδα για το αίσχος των κλειστών φυλακών Τρίπολης

Παράνομη κρίθηκε από το Πρωτοδικείο Αθηνών η κράτηση μεταναστών πέραν του 18μήνου. Διαμαρτύρεται για πολλοστή φορά ο ΣΥΡΙΖΑ.


Ακολούθησε η δικαστική απόφαση για παύση της επ' αόριστον κράτησης των μεταναστών, αλλά ο Δένδιας δεν άκουσε τίποτε

Στα "Ενθέματα" της Αυγής αύριο Κυριακή 1η του Ιούνη

Στα περίπτερα εντός της «Αυγής», στο μπλογκ τους (enthemata.wordpress.com), στο facebook (Enthemata Avgis) και στο twitter: @enthemata

Κείμενα των: Στρατή Μπουρνάζου, Μάνου Αυγερίδη,  Κωνσταντίνου Χατζηνικολάου, Γιάννη Ζαϊμάκη, Στέφανου Οικονόμου, Κλειώς Παπαπαντολέων, Ιωάννας Μεϊτάνη, Μatthew Goodwin, Willy Pelletier Nicolas Lebourg, Χόρχε Μορούνο, Νίκου Σαραντάκου, Βαγγέλη Καραμανωλάκη, Δώρας Κοτσακά

ΠΕΝΤΕ ΚΕΙΜΕΝΑ ΣΤΟΝ ΑΠΟΗΧΟ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΑΤΡΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΛΕΣΜΑ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΑΤΡΑΣ
ΧΡΟΝΟΣ ΙΔΡΥΣΕΩΣ 1909
ΑΝΕΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΠΑΝΑΣΥΣΤΑΘΕΝ ΑΡΙΘ. ΑΠΟΦ. ΠΡΩΤ. ΠΑΤΡΑΣ 765/53
Συναδέλφισσες - συνάδελφοι,
Σας καλούμε σε Γενική Συνέλευση την Τετάρτη 4-6-2014 και ώρα 7:00 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας (3ος όροφος) με θέμα:
«Εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής», η οποία θα διενεργήσει τις αρχαιρεσίες του Συλλόγου μας για τη νέα τριετία
Η παρουσία όλων μας είναι απαραίτητη.
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλα τα εγγεγραμμένα μέλη του σωματείου.
Από τη Διοίκηση

Εκθεση ΔΝΤ: Νέο δάνειο και επί προσθέτως παράταση στα χαράτσια, για το καλό μας!


Νέο δάνειο θα χρειαστεί σύμφωνα με το ΔΝΤ η Ελλάδα, το οποίο θα συνοδεύεται και με νέα μέτρα, μεταξύ αυτών και εκείνα που θα προορίζονται για να κλείσουν το δημοσιονομικό κενό της διετίας 2015-2016, το οποίο προσδιορίζεται πάνω από τα 5,2 δισ. ευρώ.
Σύμφωνα με πληροφορίες το Ταμείο ζητάει ακόμη την παράταση των "χαρατσιών" που επιβαρύνουν τους φορολογούμενους (όπως για παράδειγμα είναι η εισφορά αλληλεγγύης). Ο Πόουλ Τόμσεν, ως συντάκτης της έκθεσης, ανοίγει εκ νέου ζήτημα ασφαλιστικού, ενώ, όπως αναμενόταν, εγκρίνει την αποδέσμευση της δόσης των 3,5 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα.

ΚΚΕ: Ο... Δεξιός είναι αλλιώς! Ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ...

Ο... Δεξιός είναι... αλλιώς, θα έλεγε κάποιος πραφράζοντας την γνωστή ρήση εάν λάβαινε στα ελαφρά το σχόλιο της ηγεσίας του ΚΚΕ. Και τούτο διότι την προτίμησή της στη συνέχιση της διακυβέρνησης της χώρας από τον κ. Σαμαρά διατύπωσε, εμμέσως πλην σαφώς, η ηγεσία του ΚΚΕ. Στο σχόλιό της για τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού μετά την επίσκεψή του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας προχθές, το ΚΚΕ υποστήριξε πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να αλλάξει την ασκούμενη από τη Νέα Δημοκρατία πολιτική.

Άρα "η σταθερότητα την οποία εγγυάται ο Πρωθυπουργός είναι η συνέχιση και διεύρυνση της αντιλαϊκής πολιτικής κεφαλαίου και Ε.Ε. και στις συνθήκες της όποιας ανάκαμψης", τόνισε το ΚΚΕ. Και κατέληξε: "Αυτή τη σταθερότητα δεν αμφισβητεί ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ, που υπόσχεται στον ΣΕΒ διασφάλιση των συμφερόντων των βιομηχάνων και καλεί τον λαό σε 'νέα κοινωνική συμφωνία', δηλαδή σε ταξική συνεργασία και υποταγή στο κεφάλαιο".

Και ο νοών νοείτω.

"Όχι" κατ' αρχήν στην παραίτηση Κουβέλη από στελέχη και βουλευτές της ΔΗΜΑΡ

"Όχι" στην παραίτηση Κουβέλη από στελέχη και βουλευτές της ΔΗΜΑΡ
Στιγμιότυπο από την κοινή συνεδρίαση ΕΕ και ΚΟ της ΔΗΜΑΡ.

Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

Τα χαλκεία του Μαξίμου μαγειρεύουν αποστασία βουλευτών από ΑΝΕΛ και ΔΗΜΑΡ προσφέροντας οφίκια!

Το σημερινό πρωτοσέλιδο της αριστερής εφημερίδας ΑΥΓΗ, προαναγγέλλει αποστασία, παραπέμποντας στο αμαρτωλο 1965!



Στόχος τους η παραμονή στην κυβέρνηση, αγνοώντας την ετυμηγορία του λαού και συμπράττοντας για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας


«Δεκανίκια "προθύμων" να στηρίξουν τα νέα επώδυνα μέτρα, για τα οποία έχουν αναλάβει δεσμεύσεις έναντι των δανειστών, και, ενδεχομένως, να συμπράξουν στην εκλογή νέου Προέδρου της Δημοκρατίας αναζητούν εναγωνίως Σαμαράς και Βενιζέλος σε βουλευτές που έχουν εκλεγεί με κόμματα πέραν της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ.

"Πολιτική σταθερότητα" και διάλυση κομμάτων


Η εικόνα της Βουλής πολύ λίγο θυμίζει εκείνη της εκλογής της. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών, το πρώτο κόμμα έγινε δεύτερο και το τρίτο τέταρτο, το πέμπτο έχασε τη μισή του δύναμη και το έκτο έχει κατ' ουσίαν εξαφανιστεί. 

Τότε που Μ. Γλέζος και Λ. Σάντας ταπείνωναν το Γ' Ράιχ


Όταν ο Γλέζος και ο Σάντας ταπείνωναν το Γ' Ράιχ
Ο Μανώλης Γλέζος (αριστερά) με τον Πατρινό Λάκη Σάντα (δεξιά)

Η πρώτη σελίδα της αντίστασης στην κατεχόμενη από τους ναζί Αθήνα, γράφτηκε σαν σήμερα πριν από 73 χρόνια, μας υπενθυμίζει η εφημερίδα "Αυγή" με σημερινή της αναφορά. Κια παραθέτει το παρακάτω ιστορικό:

Το πρόβλημα με τις Εργατικές Κατοικίες παραλίας Ελευσίνας ταλαιπωρεί δικαιούχους από το 2009

Οι δικαιούχοι περιμένουν πάνω από 5 χρόνια για να μπουν στα σπίτια τα οποία τους ανήκουν δικαιωματικά, λέει ο Γιώργος Πάντζας.


«Λεηλατούνται και βανδαλίζονται καθημερινά» αναφέρει ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Γ. Πάντζας  προς τον Υπουργό Εργασίας

Παρέμβαση Απ. Κατσιφάρα στον πρόεδρο του ΕΛΓΑ για άμεση αποζημίωση των αγροτών



Παρέμβαση στον πρόεδρο του ΕΛΓΑ Βασίλη Έξαρχο, με την οποία ζητά την επίσπευση των διαδικασιών για την καταγραφή των ζημιών και την άμεση αποζημίωση των πληγέντων αγροτών από τη χθεσινή έντονη κακοκαιρία, έκανε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας.

Απ. Κατσιφάρας: Να μην καταργηθεί το Αστυνομικό Τμήμα Ακράτας, να ενδυναμωθεί με προσωπικό και μέσα

Να μην προχωρήσει το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη με το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. στην κατάργηση του Αστυνομικού Τμήματος Ακράτας, όπως φημολογείται το τελευταίο χρονικό διάστημα, ζητά με επιστολή του στον Υπουργό κ. Νίκο Δένδια και στον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. αντιστράτηγο κ. Δημήτριο Τσακνάκη, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας.

ΑΛΗΘΕΙΑ Newsletter 30-05-2014‏

banner
---

 

Ποδηλατάδα στους δρόμους της Πάτρας για την ενίσχυση της δομής των συσσιτίων του Δήμου Πατρέων

Φωτογραφία αρχείου, από διανομή συσσιτίου της 20-1-2013 στην πλατεία Εργ. Κατοικιών Ν. Δρόμου, από την οργάνωση Στ.Κρα.Ελι (Στάρι Κρασί Ελιά).

Οι νέες υπηρεσίες 2.670 πρώην δημοτικών αστυνομικών

Οι νέες Υπηρεσίες 2.670 πρώην Δημοτικών Αστυνομικών
Τις Υπουργικές Αποφάσεις επανατοποθέτησης Δημοτικών Αστυνομικών, που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα "κινητικότητας", υπέγραψε, σήμερα, ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Με την αξιοποίηση των πρώην Δημοτικών Αστυνομικών ενισχύονται σημαντικά σε ανθρώπινο δυναμικό νευραλγικές Υπηρεσίες της Δημόσιας Διοίκησης.

Συγκεκριμένα, 2.670 πρώην Δημοτικοί Αστυνομικοί τοποθετούνται ως ακολούθως:

«Σε μας τώρα το παν αναποδογυρίστηκε και οι νέες συνθήκες μόλις διαμορφώνονται…»(*)



(*) Λ. Τολστόι «Άννα Καρένινα»

Γράφει ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΣΑΝΤΗΣ(*)
                (συγγραφέας)

Μια παλιά παροιμία των Άγγλων λέει πως «τα γεγονότα είναι πεισματάρικα». Το αξιοσημείωτο είναι ότι πολλοί, στις μέρες μας, συνηθίζουν να τα διαστρεβλώνουν και να τα παρουσιάζουν κάτω από την επίδραση παραμορφωτικών φακών. 

Θετικό το συνολικό αποτέλεσμα της πολιτικής παρουσίας του ΣΥΡΙΖΑ εκτιμά η ΠΓ του κόμματος

Το θετικό αποτέλεσμα σε Αττική με Δούρου (μέσον) και Δήμο Αθηναίων με Σακελλαρίδη (αριστερά) βάρυνε στην κρίση του Αλ. Τσίπρα.


Προγραμματίστηκε συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής για τις 22 Ιουνίου, όπου θα τεθεί προς έγκριση η απόφαση

Tροπολογία υπέρ εταιρίας του πρώην διευθυντή της Πολ. Άν. φορτώνει με χρέη εκατομμυρίων το ΙΚΑ!

Αλ. Τσίπρας: Κοροϊδία η τυχόν επιλογή άλλου προσώπου για την Κομισιόν πέραν των επίσημων υποψηφίων

Ο Αλ. Τσίπρας αντιδρά στα σενάρια που θέλουν για την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να αναζητείται εξωκοινοβουλευτικό πρόσωπο.

Μικρέ μου Βαγγέλη, το 27 είναι μεγαλύτερο από το 8!




Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΑΝΑΝΔΡΑΝΙΣΤΑΚΗ|
                       (από avgi.gr)

«Μηδείς αγεωμέτρητος εισίτω», έγραφε στην είσοδο της σχολής του Πυθαγόρα στη Σάμο. Ο Πλάτωνας πήρε μετά από χρόνια τη φράση και την έβαλε στην είσοδο της Ακαδημίας του για να διώχνει τους άσχετους. Άμα δεν ξέρεις γεωμετρία, μάστορα, δεν μπαίνεις μέσα ούτε με το βίντσι. Ούτε φιλοσοφία, ούτε τέχνη, ούτε νόμοι. Γεωμετρία πρέπει να ξέρεις πριν απ' όλα, να γνωρίζεις μαθηματικά, να αντιλαμβάνεσαι τις σχέσεις των πραγμάτων, να ξεχωρίζεις, πρωτίστως, το μικρότερο από το μεγαλύτερο.

Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

Η διεθνής διάσταση της νίκης του ΣΥΡΙΖΑ




Η ξεκάθαρη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις ελληνικές ευρωεκλογές απασχόλησε έντονα τα διεθνή ΜΜΕ ως ένα από τα ορόσημα των ευρωεκλογών. Το άλλο ήταν, βέβαια, η ενίσχυση της Ακροδεξιάς, όχι μόνο της Λεπέν στη Γαλλία, αλλά και των ομολόγων της σε αρκετές άλλες χώρες -Αυστρία, Δανία, Σουηδία, Ουγγαρία κ.ά.- και φυσικά της Χρυσής Αυγής.

Καλή επιτυχία από τον Τάκη Γεωργακόπουλο



H Δημοτική Κίνηση "Νέα πορεία για τον Ερύμανθο" με επικεφαλής τον Τάκη Γεωργακόπουλο, εξέδωσε ανακοίνωση για τις πανελλήνιες εξετάσεις. Σε αυτή αναφέρει τα εξής:

"Οι Πανελλαδικές Εξετάσεις ξεκίνησαν. Η Αυτοδιοικητική Κίνηση ''ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΡΥΜΑΝΘΟ'' εύχεται από καρδιάς σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες του Δήμου Ερυμάνθου, καλή Επιτυχία.

Κατανοούμε ως γονείς ότι κάθε παιδί που διαγωνίζεται στις πανελλαδικές εξετάσεις, βιώνει διαφορετικά αυτή την ψυχοφθόρα διαδικασία αφού η προετοιμασία του για αυτή, ήταν ως τώρα διαφορετική και σχετίζεται με τις ανισότητες που επικρατούν στην μέση Εκπαίδευση της χώρας μας και της περιοχής μας ειδικότερα.

Η διαδικασία των πανελλαδικών εξετάσεων γεφυρώνει την σχολική ζωή με την μελλοντική επαγγελματική και κοινωνική αποκατάσταση κάθε νέου και νέας κι αυτές τις στιγμές χρειάζεται ψυχραιμία, αυτοπεποίθηση αλλά και αίσθηση πως ''τίποτα δεν πάει χαμένο''.

Πιστεύουμε κι ευχόμαστε για τα παιδιά της περιοχής μας, το αποτέλεσμα να είναι το επιθυμητό για τον καθένα χωριστά και για την οικογένειά του, γιατί τα όνειρα των παιδιών μας πάνε αντάμα με τα όνειρα των γονιών που μόχθησαν 12 χρόνια στην εκπαιδευτική τους ζωή, να τα κρατήσουν ακμαία και με διάθεση για ζωή, για δημιουργία.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!"

Πάνος Καμμένος: Όσοι δεν αντέχουν και θέλουν ας πάνε να γίνουν πατερίτσα της Νέας Δημοκρατίας

Όσοι δεν αντέχουν και θέλουν να πάνε να γίνουν πατερίτσα της Νέας Δημοκρατίας, η πόρτα είναι ανοιχτή, είπε ο Π. Καμμένος.



Απάντηση στην ανεξαρτητοποίηση του Β. Καπερνάρου από την Κ.Ο. των Ανεξάρτητων Ελλήνων

"Τετράδια" αφιερωμένα στο ΕΑΜ


Με τον ιστορικό λόγο του Άρη Βελουχιώτη στη Λαμία τον Οκτώβριο του 1944 ξεκινά το εκτεταμένο αφιέρωμα με θέμα "ΕΑΜ και δημοκρατικός πατριωτισμός. Καταβολές του ελληνικού φασισμού, από το κόμμα των Ελευθεροφρόνων και το Ελληνικό Εθνικό - Σοσιαλιστικό Κόμμα στη Χρυσή Αυγή" που φιλοξενεί το έκτακτο τεύχος των "Τετραδίων".

Κορμός του αφιερώματος, όπως σημειώνει στο εισαγωγικό του κείμενο ο Λουκάς Αξελός, αποτέλεσε η ανοιχτή εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ την 8η Νοεμβρίου 2013 στην Ανοιχτή Πόλη, με θέμα "28η Οκτωβρίου 1940 - Εθνική Αντίσταση.

Το ΕΑΜ και ο δημοκρατικός πατριωτισμός", με ομιλητές τους Μιχάλη Λιμπεράτο, Μενέλαο Χαραλαμπίδη, Προκόπη Παπαστράτη, Στέφανο Δημητρίου και Στρατή Μπουρνάζο και συντονιστή τον Σπύρο Μπενετάτο. Έτσι το αφιέρωμα των "Τετραδίων" εμπλουτίζεται, εκτός από τον λόγο του Άρη, με την επιστολή του προς τον Παναγιώτη Κανελλόπουλο, το κείμενο του Λαοκράτη Βάσση, με αφορμή την προφορική του παρέμβαση στην εκδήλωση, και το πρωτότυπο κείμενο του Ιταλού καθηγητή Σύγχρονης Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Statale του Μιλάνου Marco Cuzzi σε μετάφραση Δ. Δεληολάνη.

Εβραίοι και Αντίσταση


Κρημνιώτη Πόλυ
    (από avgi.gr)

Το δάχτυλο επί τον τύπον των ήλων μιας ιδιαίτερα ευαίσθητης περιοχής της σύγχρονης ιστορίας επιχειρεί να θέσει το Διεθνές Συνέδριο με θέμα "Αντίσταση και Εβραίοι στην Ευρώπη 1939-1945" που διοργανώνει το Εβραϊκό Μουσείο Ελλάδος, αύριο και την Παρασκευή, στην Αίθουσα του Ινστιτούτου Θερβάντες (Μητροπόλεως 23), στο πλαίσιο της έκθεσης "Συναγωνιστής. Έλληνες Εβραίοι στην Εθνική Αντίσταση" που εγκαινιάστηκε τον περασμένο Απρίλιο και του τριετούς προγράμματος συνεργασίας του Μουσείου με την Πρεσβεία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Αθήνα. 

Επιστημονικός στόχος του συνεδρίου είναι η μελέτη της Αντίστασης εναντίον της ναζιστικής εξουσίας στις διάφορες ευρωπαϊκές χώρες, υπό το πρίσμα της ένταξης ή του αποκλεισμού των διωκωμένων Εβραίων σ' αυτήν.

"Το συνέδριο έρχεται να φωτίσει μια λησμονημένη πτυχή της ιστορίας" επισημαίνει η γνωστή ιστορικός, μέλος της οργανωτικής επιτροπής, Οντέτ Βαρών-Βασάρ, προσθέτοντας ότι "στοχεύει να ανοίξει τη συζήτηση γι' αυτό το καίριο ζήτημα στην ιστοριογραφία, θέτοντας στο επίκεντρο όχι πια την εξόντωση των Εβραίων, που αφορούσε τη συντριπτική πλειονότητα, αλλά τη συμμετοχή στην αντίσταση πολλών εκατοντάδων νέων Ελλήνων Εβραίων.