ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

Υποψήφιος με την ΡΑΠ- Πάτρα, Ανθρώπινη Πόλη ο Βασίλης Λουλέλης



Στη δημοτική παράταξη ΡΑΠ – Πάτρα, Ανθρώπινη Πόλη με υποψήφιο Δήμαρχο τον Κώστα Σπαρτινό, συμμετέχει ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος ο γνωστός καταξιωμένος γιατρός μικροβιολόγος Βασίλης Λουλέλης.
Η συμμετοχή του Βασίλη Λουλέλη προέκυψε μετά την πρόσκληση του υποψηφίου δημάρχου Κώστα Σπαρτινού για κοινή συμπόρευση και άλλων αγωνιστών της αριστεράς για την διεκδίκηση του δήμου της Πάτρας.
Η ΡΑΠ – Πάτρα, Ανθρώπινη Πόλη και ο υποψήφιος δήμαρχος Κώστας Σπαρτινός θεωρούν σημαντική τη συστράτευση τέτοιων αγωνιστών στην κοινή υπόθεση της ανατροπής στο δήμο.

Υποψήφιοι με τη ΡΑΠ οι Απόστολος Βανταράκης και Χρήστος Γκόλφης

Από αριστερά, Χρ. Γκόλφης - Κ. Σπαρτινός - Απ. Βανταράκης.

Ο Πρόεδρος των Αιτ/νων Αχαΐας κ. ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΟΡΦΥΡΗΣ υποψήφιος με την Αναγέννηση και Δημιουργία

Αριστερά ο Γιάννης Πορφύρης.


Γεννήθηκε στις 24.9.1952 στον Κάτω Πλάτανο Ναυπακτίας. Σπούδασε Μαθηματικά, στο Πανεπιστήμιο Πάτρας, Δημοσιογραφία στο Ελληνικό παράρτημα του Πανεπιστημίου Κύπρου, τελείωσε την  Σχολή Τηλεπικοινωνιών ΟΤΕ στην Καλλιθέα και έλαβε τον τίτλο του ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ του ΕΚΕΠΙΣ στην ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ αφού περάτωσε την διετή φοίτηση επιτυχώς.

Κατέχει επίσης έξ (6) πτυχία Μέσων και Ανωτέρων Σχολών [Videoconference, CBTS, Στρατιωτικής Τοπογραφίας, Τηλεκπαίδευσης, Ερευνητικής Ψυχολογίας και   Multimedia. Εργάστηκε στον Ο.Τ.Ε από το 1971, μέχρι το 2005, οπότε και συνταξιοδοτήθηκε. Παράλληλα είναι αναλυτής προγρ/τιστής Η/Υ, εργάστηκε και ως ωρομίσθιος καθηγητής στα Τ.Ε.Ι Πατρών καθώς και στις Σχολές Ο.Τ.Ε σε θέματα Η/Υ, ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ & INTERNET.

Β. Χατζηλάμπρου: Η ανατροπή και στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας είναι ένα σημαντικό πολιτικό μήνυμα



Οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι της «Αντίστασης Πολιτών Δυτικής Ελλάδας» του Β. Χατζηλάμπρου

 «Το ψηφοδέλτιο της Αντίστασης Πολιτών Δυτικής Ελλάδας αποτελείται από αγωνιζόμενους και ενεργούς πολίτες, ανθρώπους της δουλειάς, νέους, επιστήμονες, ανθρώπους δραστήριους στους κοινωνικούς χώρους, ανθρώπους ενεργούς στη ζωή. Είναι ένας συνδυασμός που εκφράζει τη δυνατότητα της πολιτικής ανατροπής που είναι αναγκαία και στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ώστε να σταματήσει η καταστροφή και να πάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας, να αλλάξουμε σελίδα για τον τόπο μας» όπως σημείωσε κατά την παρουσίαση η εκπρόσωπος Τύπου της παράταξης Κατερίνα Παγουλάτου.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ της ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ - ΧΡΟΝΙΚΟ



Επιμέλεια: Δημήτρης Κατσορίδας

 1. Η καθιέρωση της εργατικής πρωτομαγιάς

Η ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ είναι η μοναδική επέτειος, η οποία είναι αποδεκτή από όλους τους εργαζόμενους όλων των χωρών, χρωμάτων και φυλών. Είναι μέρα παγκόσμιας διαμαρτυρίας ενάντια στην εκμετάλλευση των ανθρώπων, ενάντια σε όσους εμποδίζουν τους εργαζόμενους και όλη την κοινωνία να ζήσουν μια καλύτερη ζωή.

Πολλοί προσπάθησαν να παραχαράξουν το νόημα της εργατικής Πρωτο­μα­γιάς και να την μετατρέψουν σε μέρα λουλουδιών, ενώ άλλοι κατάφεραν να την μετατρέψουν σε τυποποιημένη εκδήλωση και αργία. Όλοι εκείνοι, όμως, που απομυζούν τον ιδρώτα των εργαζομένων, αγωνιούν για το μέγεθος την μαχητικότητα και κυρίως την ενότητα των εργατικών συγκεντρώσεων κάθε Πρωτομαγιά.

Δευτέρα 28 Απριλίου 2014

Κυριακή 27 Απριλίου 2014

«Οι δαυλοί και στάχτες» του Μπαλτάκου που ακόμη καίγουν τον αυτάδελφο Σαμαρά

Καιγόμενο δαυλό χαρακτήρισε τον εαυτό του προ ημερών ο Μπαλτάκος, αλλά οι φλόγες τσουρουφλίζουν πρωτίστως τον αυτάδελφό του Σαμαρά, που ακόμη αρνείται να συζητήσει την επερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Λ. Λαζόπουλος: Το "Ποτάμι" προσέφερε ύπνον ελαφρύ στους αγκομαχούντες της διαπλοκής


Λ. Λαζόπουλος: Το "Ποτάμι" προσέφερε ύπνον ελαφρύ στους αγκομαχούντες της διαπλοκής
Προσφάτως, από την εκπομπή του, ο Λάκης Λαζόπουλος είχε πει ότι το Ποτάμι «πηγάζει από το ΠΑΣΟΚ και εκβάλει στη Ν.Δ.».

Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ στις Ευρωεκλογές καταγράφει η ΑLCO


Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ στις Ευρωεκλογές καταγράφει η ΑLCO
Δημοσκοπική ανατροπή με τον ΣΥΡΙΖΑ να περνάει μπροστά στις ευρωεκλογές, καταγράφει νέα έρευνα της ALCO, ενώ στην προηγούμενη δημοσκόπησή της προβάδισμα διατηρούσε η Ν.Δ.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που διενεργήθηκε για την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 22,3% έναντι 21,8% της Ν.Δ. για τις ευρωεκλογές, ενώ σε ερώτηση για τις εθνικές εκλογές προηγείται η Ν.Δ. με 0,7%.

Τετελεσμένα και κάλπη



Εργώδης είναι η νομοθετική προσπάθεια αυτή την περίοδο. Με τη fast track διαδικασία δεν ερωτώνται και, αν χρειαστεί, εκβιάζονται οι κυβερνητικοί βουλευτές. Στόχος της κυβέρνησης, να ικανοποιήσει πριν από τις εκλογές τις ανειλημμένες δεσμεύσεις της έναντι της τρόικας και να λάβει ως αντιπαροχή ψίχουλα επικοινωνιακής υποστήριξης από τη Μέρκελ.

Χ. Βερναρδάκης – VPRC: Από 3 έως 15 μονάδες η διαφορά του ΣΥΡΙΖΑ από τη ΝΔ (βίντεο)




Εκτιμήσεις για τα αποτελέσματα των εκλογών έδωσε μιλώντας στην εκπομπή "Απαγορευμένος Λαβύρινθος" της ΕΤ3 και τον Αλέξανδρο Τριανταφυλλίδη, ο Χριστόφορος Βερναρδάκης, επιστημονικός σύμβουλος της VPRC. 

Σάββατο 19 Απριλίου 2014

Το Istologio σας εύχεται Χρόνια Πολλά Καλό Πάσχα

Σκίτσο του Τάσου Αναστασίου από avgi.gr


To ISTOLOGIO G. MOSXOU και ο διαχειριστής του, διακόπτει από σήμερα για λίγο και  εύχεται Καλή Ανάσταση κι ευτυχισμένο Πάσχα σε σας και σε όλους τους επισκέπτες του. Να περάστε ξέγνοιαστα το εορταστικό τριήμερο, μακριά από σκοτούρες των μνημονίων μέχρι να έρθουν οι κρίσιμες μέρες 18 και 25 Μαΐου, που ευελπιστούμε να αποτελέσουν ορόσημο στη νεότερη Ιστορία της χώρας, με την απομάκρυνση της κυβέρνησης των δουλοπρεπών κομμάτων που κυβερνούν την χώρα. Κι από τις επόμενες ημέρες, μετά το Πάσχα, πάλι μαζί.

Παρασκευή 18 Απριλίου 2014

"Ως σύγχρονος Προμηθέας"‏ 24έως 30 Απριλίου στη Χίο




- Έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Ως Σύγχρονος Προμηθέας» με πορτρέτα                  του Τσε Γκεβάρα
-Κινηματογραφική προβολή της τριλογίας της Αλίντας Δημητρίου με θέμα
τις γυναίκες στην Αντίσταση, τον Εμφύλιο και τη δικτατορία
          -Έκθεση έργων μαθητών για την Εργατική Πρωτομαγιά
                                            
                                             Πότε: 24-30 Απριλίου 2014
Πού: Πολιτιστικός Χώρος Αμάντου 26, Χίος
                                                 Είσοδος Ελεύθερη

Αλ. Τσίπρας: Το τελευταίο που θα ήθελε η Ευρώπη είναι η ελληνική πτώχευση!

Ο Αλέξης είναι αποφασισμένος να θέσει δίλημμα στους δανειστές, από την στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ αναλάβει κυβέρνηση.

Μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ"Κοινωνική Συμφωνία", "Κοινωνία Πρώτα", "Αριστερή Προοπτική" και προσωπικότητες





Υποστήριξη της εκλογικής προσπάθειας του ΣΥΡΙΖΑ, με ή χωρίς συμμετοχή στα ψηφοδέλτια, ανακοίνωσαν χθες οι πολιτικές κινήσεις "Κοινωνική Συμφωνία" της Λ. Κατσέλη, "Κοινωνία Πρώτα" του Οδ. Βουδούρη, "Αριστερή Πρωτοβουλία" των Ανδ. Νεφελούδη - Στ. Μπαγεώργου, καθώς και ο οικονομολόγος Γ. Βαρουφάκης. 

Πέμπτη 17 Απριλίου 2014

ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ.: Επιβάλλεται η ανάδειξη της αρχαίας Ιεράς Οδού και ο χαρακτηρισμός της ως αρχαιολογικού χώρου

Αθλιότητες του υπουργού Τζαβάρα (φωτογραφία) της ΝΔ.


18 Απριλίου 2014:
Η Ελλάδα γιορτάζει  την Παγκόσμια Ημέρα Πολιτιστικής Κληρονομιάς με την κατάχωση της αρχαίας Ιεράς Οδού, του ιστορικότερου δρόμου της Ευρώπης!!!

«Πολλές φορές, ακολουθώντας την Ιερά Οδό από το Δαφνί προς τη θάλασσα, νόμισα πως τρελαίνομαι. (...) Δεν έπρεπε να κυλάμε με αμάξια στην Ιερά οδό, όπως σ' έναν αυτοκινητόδρομο τούτο είναι μια ιεροσυλία. Έπρεπε να βαδίζουμε, να βαδίζουμε, όπως οι άνθρωποι των αλλοτινών καιρών, και ν' αφήνουμε όλο μας το είναι να πλημμυρίζει από φως. Δεν βρίσκεται κανείς εδώ σ' έναν από τους μεγάλους δρόμους της χριστιανοσύνης. Αυτό τον δρόμο τον χάραξαν πόδια παγανιστικά, πόδια ευλαβικά, πορευόμενα προς τη μύηση, προς την Ελευσίνα...».

(Χένρι Μίλερ, Φιλολογικές διαδρομές στην Ελλάδα 1939, ΠΑΤΑΚΗΣ)

Απάντηση Κουρή - Βανταράκη στη Δημοτική Αρχή Πατρέων για καταψήφιση της πρότασης περί Camping

Σε απάντηση της ανακοίνωσης της Δημοτικής Αρχής για την καταψήφιση από την Αντιπολίτευση της πρότασης για το Camping, δηλώνουμε ότι  ο κος Δημαράς και η Δημοτική Αρχή συνεχίζει την κατασυκοφάντηση των υπόλοιπων πολιτικών δυνάμεων του δημοτικού συμβουλίου και υιοθετώντας συμπεριφορές άκρατου λαϊκισμού, κυρίως  τον τελευταίο μήνα, προσπαθεί να αποδείξει ότι είναι ένας δήμαρχος και μια δημοτική αρχή που έχει κάνει έργο. 

Στις προθήκες και πάλι, σε Β΄ έκδοση «Η Πάτρα στην Κατοχή και στην Αντίσταση» που είχε εξαντληθεί

Πολεμικό αεροσκάφος "Χαρικέιν" της RAF ανεφοδιαζόμενο στο αεροδρόμιο Αράξου. Σεπτέμβρης 1944.

Eκδηλώσεις με αφορμή την εισβολή των Γερμανών το ’41, την επιβολή της Χούντας και την Εργατική Πρωτομαγιά


independent.gr  - πολιτιστικό περιοδικό (και όχι μόνο) "εδώ όλα τα λουλούδια ανθίζουν..." Αρχιεπισκόπου Μακαρίου 10α ΤΚ 26441 - Πάτρα τηλ./φαξ 2610426779 http://www.independent..gr/

Το πρώτο σποτ του ΣΥΡΙΖΑ για τις Ευρωεκλογές

Πασχαλινές ευχές Γιάννη Λύχρου

Η Άνοιξη Γιορτάζει. Η Ζωή γιορτάζει

Ελπίδες να γιορτάσει και η Κοινωνία

Ευχές για Υγεία, Χαρά, Αισιοδοξία και Δύναμη
              
 Καίτη Μαυράκη, Γιάννης Λύχρος

Tο 2014 θα είναι η πρώτη χρονιά μετά το 1904 που φαλαινοθηρικά δεν θα σκοτώσουν φάλαινες!

Greenpeace Eλλάδα

 Λίγο πριν ξεκινήσουν οι διακοπές του Πάσχα, έχουμε ένα απίστευτο νέο που δεν γίνεται να μην το μοιραστούμε μαζί σου: 

Καλό Πάσχα από τους Γιατρούς του Κόσμου


Εννέα βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για τις χρηματοδοτήσεις ανεξάρτητων δημιουργών από την ΕΡΤ



Κοινοβουλευτική ερώτηση προς τους  Υπουργούς Οικονομικών, Πολιτισμού κατέθεσαν σήμερα οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Π. Κουρουμπλής, Μ. Κανελλοπούλου, Τ. Κουράκης, Ε. Γεωργοπούλου, Τ. Βαμβακά, Γ. Πάντζας, Π. Δριτσέλη, Θ. Φωτίου, N. Βούτσης  με θέμα την καθυστέρηση στην αποπληρωμή των χρηματοδοτήσεων των ανεξάρτητων δημιουργών από την ΕΡΤ.

Τετάρτη 16 Απριλίου 2014

Οι 95 πρώτοι υποψήφιοι με την ΡΑΠ – Πάτρα, Ανθρώπινη Πόλη για τις εκλογές στο Δήμο Πατρέων

Κώστας Σπαρτινός, υποψήφιος δήμαρχος Πατρέων. Στιγμιότυπο από την παρουσίαση των υποψηφίων.

Εορτάστηκε η μνήμη των «Έξι» θυμάτων στη συμβολή των οδών Βότση και Όθωνος Αμαλίας

Στιγμιότυπο από το τρισάγιο υπέρ των "Έξι" θυμάτων της τρομοκρατίας στην οδό Βότση στην Πάτρα, το 1991.


«Πλατεία Τρομοκρατίας» ονομάζεται από φέτος, με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πατρέων

«Οι πολίτες της Δυτικής Ελλάδας πλέον γνωρίζουν, σας έχουν μάθει» κύριε Χρυσοχοΐδη

Στα θρανία της Επιμόρφωσης ενόψει ανάλυψης της διεύθυνσης στην Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας.


Δήλωση Β. Χατζηλάμπρου για τις εξαγγελίες σχετικά με τη δημοπράτηση της Ολυμπίας Οδού, που γίνονται χωρίς διευκρινίσεις

Με δήλωσή του ο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιος περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Βασίλης Χατζηλάμπρου, αναφερόμενος στις εξαγγελίες Χρυσοχοΐδη για τη νέα δημοπράτηση της Ολυμπίας Οδού, θέτει ερωτήματα που αφορούν την αξιοπιστία των όσων κατ’ επανάληψη έχουν διακηρυχθεί, όπως, «για το με ποια χάραξη θα δημοπρατηθεί το έργο στο τμήμα από την Πάτρα μέχρι τον Καϊάφα αλλά και για το πώς θα κατασκευαστεί το τμήμα που διέρχεται από τον Καϊάφα» και επισημαίνει: «Καμία αναφορά δεν έγινε από τον υπουργό για το πόσοι και ποιοι θα είναι οι σταθμοί διοδίων που ο παραχωρησιούχος θα έχει το δικαίωμα να εγκαταστήσει στο δίκτυο».

Αναλυτικότερα ο Βασίλης Χατζηλάμπρου αναφέρει:

Προεκλογικός... εμφύλιος στη ΝΔ

Βαλλόμενος από Καραμανλικούς και Μητσοτακικούς, που υπερασπίζονται τις διαχρονικές θέσεις και εμβλήματα της ΝΔ, ο Αντ. Σαμαράς προετοιμάζει το έδαφος για την μεγάλη παράταξη της Δεξιάς, όπως την εισηγούνται οι ακροδεξιοί και προερχόμενοι από την ΠΟΛΑΝ φίλοι του, Μπαλτάκος κ.α., που πιστεύουν ότι ήρθε η ώρα για απόρριψη του τίτλου της ΝΔ και συμπόρευση του κόμματος με την εθνική παράταξη των ΑΝΕΛΛ., της ΧΑ.

Οι "άγιοι" κατοχικοί δήμαρχοι...

Του ΚΛΕΑΡΧΟΥ ΤΣΑΟΥΣΙΔΗ
           (Αντιστασιακού)

Το κατέβασμα από τον τοίχο, έξω από την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης, των φωτογραφιών των δύο κατοχικών δημάρχων προκάλεσε σωρεία επαινετικών σχολίων από ΜΜΕ πάσης φύσεως, αλλά και αντιδράσεις γνωστών απολογητών της politically correct-εθνικόφρονος ιστορίας.

Τρίτη 15 Απριλίου 2014

ΣΥΡΙΖΑ: Επιβεβαιωνόμαστε για τους παρωχημένους σχεδιασμούς διαχείρισης των απορριμμάτων

Νέα αντιπαράθεση του ΣΥΡΙΖΑ με την κυβέρνηση για τον τρόπο διαχείρισης των απορριμμάτων.

Θ. Πάγκαλος: Το ΠΑΣΟΚ "μας τελείωσε" και η ΔΗΜΑΡ πεθαίνει

Πάγκαλος αγωνιών για το μέλλον του ΠΑΣΟΚ.

Δημ. Παπαδημούλης: Πάμε για μεγάλη νίκη στις 25 Μαΐου, που θα επιταχύνει τις εσωτερικές εξελίξεις

Ο Δημ. Παπαδημούλης βάζει πλώρη για Ευρωβουλή. Ήταν συλλογική απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ είπε. Το γεγονός ότι Χουντής και Παπαδημούλης τα τελευταία δέκα χρόνια, μόνοι τους, έκαναν αρκετά πράγματα και παρουσίασαν πλούσιο «φύλλο αγώνα», είναι ένα πλεονέκτημα.

Μνήμη Χρ. Γ. Φραγκίδη, Αμμόχωστος 1950-Πάτρα 2012



Ο Σύνδεσμος Αχαΐας Κύπρου «ΑΧΑΙΩΝ ΑΚΤΗ», στο πλαίσιο των εκδηλώσεων και των  τιμητικών παρουσιάσεων προσωπικοτήτων, που ορμώμενοι από τη Μεγαλόνησο διέμεναν στην πόλη της Πάτρας, οργανώνει εκδήλωση μνήμης, για τον διακεκριμένο ιατρό Χρίστο Γ. Φραγκίδη.

Ο Χρίστος Γ. Φραγκίδης, γεννήθηκε στην Αμμόχωστο και μετά την τουρκική εισβολή, επέλεξε να διαμείνει στην Πάτρα. Υπηρέτησε το λειτούργημα του ιατρού, αποτελώντας φωτεινό παράδειγμα ήθους και ανιδιοτελούς προσφοράς προς τον συνάνθρωπο.

Για την προσωπικότητά του θα μιλήσουν ο δικηγόρος και συγγραφέας Χρήστος Α. Μούλιας, η φιλόλογος Φωτεινή Σ. Τζουανοπούλου και η ιατρός, δ/ντρια τμήματος Καραμανδανείου νοσοκομείου παίδων και πρώην Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών, Κατερίνα Γατοπούλου.Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 24 Απριλίου 2014 και ώρα 20.00, στην αίθουσα συνεδρίων της «Αγοράς Αργύρη» (Αγίου Ανδρέου & Αράτου).