ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Σάββατο, 30 Νοεμβρίου 2013

Ηθική κατρακύλα του υπουργού Γεωργιάδη, που μαίνεται κατά των γιατρών και τους αποκαλεί εκβιαστές

Από την χθεσινή κινητοποίηση των γιατρών στην Αθήνα.

Αποδεικνύοντάς ότι η ηθική κατρακύλα του Άδωνι Γεωργιάδη δεν έχει τέλος, ο υπουργός αποκάλεσε εκβιαστές τους γιατρούς, μόνον και μόνον διότι επιμένουν στο μοναδικό όπλο της απεργίας που τους έχει απομείνειγια να αντισταθούν στην διάλυση της Υγείας και της παράδοσης της αγοράς φαρμάκων στο μονοπώλιο, στην ΤΕVA, της οποίας ποσοστό μετοχών κατέχει ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, ο Εβραίος μεγαλοτοτογλύφος Σόρος.

Η φοβερή λέξη Τσίπρας του επελαύνοντος ΣΥΡΙΖΑ καθεύδει τα στελέχη της ΝΔ στην Αχαΐα

Αλέξης Τσίπρας. Και το άκουσμα του ονόματός του σκορπά άφατη θλίψη στα στελέχη της ΝΔ.


Σκέψεις με αφορμή το ερώτημα «Γιατί αλήθεια θυμώνει ο λαός;»

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΗΜ. ΜΟΣΧΟΥ

Με τίτλο: «Γιατί αλήθεια θυμώνει ο λαός;» που έχει αναρτηθεί στο Thebest, ο Θρασύβουλος Μαυρομμάτης, επώνυμο στέλεχος της ΝΔ στην Αχαΐα και με σοβαρότητα αναγνωρισμένη, προσπαθεί να χτυπήσει το καμπανάκι του κινδύνου για την κυβερνητική παράταξη.

Παρασκευή, 29 Νοεμβρίου 2013

Δημοσθένης "προς Αθηναίους" πριν 2300 χρόνια«...Οι ελληνικές πόλεις νοσούν... Οι πολιτευόμενοι και διαχειριστές των κοινών δωροδοκούνται και εξαγοράζονται. Κι όσο για τη μεγάλη Μάζα των πολιτών, είτε δεν αντιλαμβάνονται τα όσα διαπράττουν οι κυβερνώντες, είτε τα αντιλαμβάνονται αλλά δεν αντιδρούν, βυθισμένοι όπως είναι στη ραστώνη και την άνεση της καθημερινότητας...

Από τούτη την αρρώστια έχουν προσβληθεί παντού οι πάντες - απλώς, ο καθένας τρέφει την ψευδαίσθηση ότι η συμφορά δεν θα χτυπήσει τη δική του πόρτα, αλλά θα διασφαλίσει τα δικά του συμφέροντα εκμεταλλευόμενος τους κινδύνους των άλλων....

Κι ενώ κανονικά όλες οι συζητήσεις γίνονται πριν απ' τα όποια γεγονότα, εσείς διαβουλεύεστε πάντα κατόπιν εορτής. Αφήσατε όλον αυτό τον καιρό να κυλήσει με συνεχείς αναβολές, μετάθεση των ελπίδων σας σε άλλους, αλληλοκατηγορίες και καταγγελίες. Αυτά συνεχίζετε να κάνετε και σήμερα... 

Greenpeace Greece: Ο μικρός τυμπανιστής‏

Βήμα, βήμα ο σχεδιασμός εξόντωσης της Ι. Μονής Μεταμορφώσεως Ναυπάκτου

Με την πέννα του Γ. Πορφύρη


Το 1972 ο τότε Ιεροκήρυκας της Μητροπόλεως Ναυπάκτου Αρχ. Σπυρίδων Λογοθέτης οραματίζεται την ίδρυση νέου Mοναστηριού κοντά τη Ναύπακτο,  και την αναβίωση του ανδρικού μοναχισμού στην ευρύτερη περιοχή, που είχε ιερή παράδοση και ιστορία στο μοναχισμό. Κατόπιν σχετικών ενεργειών, το 1976 η Νομαρχία Αιτωλ/νίας, παραχωρεί 13 στρ. για το σκοπό αυτό. Ταυτόχρονα εκδίδεται και η ιστορική άδεια 1696/76 ανέγερσης της Ιεράς Μονής και ιερού ναού στην περιοχή της πρώην Κοινότητας Σκάλας, σε απόσταση μόλις 4 χιλιόμετρα από την Ναύπακτο. 
  

Η απεργία του ΕΟΠΥΥ είναι υπόθεση εκατομμυρίων ασφαλισμένων. Να αντισταθούμε στη διάλυση της υγείας

Μαύρες σημαίες μεσίστιες, κρέμονται στο ΙΚΑ Άνω Πόλης Πάτρας, ενώ η απεργία των γιατρών συνεχίζεται. Το πρόβλημα των κατοίκων, που δημιουργεί ο Άδωνις Γεωργιάδης, μεγαλώνει. Χιλιάδες ασφαλισμένων στερούνται το αυτονόητο δικαίωμα της Υγείας. 

Σύσκεψη παρωδία από τον Αγγελάκα σήμερα με τους φορείς για το λιμάνι των Πατρινών!

Χωρίς καμία αξία η υπογραφή του διευθύνοντος συμβούλου Πλατυκώστα, για προσωρινή παραχώρηση του παλαιού λιμανιού Πάτρας!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

Αρχείου φωτογραφία από τις 17-1-2012. Είναι η στιγμή που αρχίζει η αποξήλωση των κιγκλιδωμάτων.


Δικαιωθήκαμε απόλυτα στην πρόβλεψη της χθεσινής ανακοίνωσης  μας!

Ο κ. Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, κινήθηκε σε προδιαγεγραμμένα πλαίσια. Χωρίς καν να τον απασχολήσει το συμφέρον της πόλης που τον φιλοξενεί, χωρίς να σκεφτεί το διαχρονικό αίτημα της, χωρίς να σκεφτεί τους αγώνες της, χωρίς να σκεφτεί ούτε τις δεσμεύσεις ούτε τις υπογραφές των πολιτικών του προϊσταμένων.

ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας: Και τώρα σειρά παίρνει ο Β΄ βαθμός Τοπικής ΑυτοδιοίκησηςΟ Γ. Λύχρος, επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Αντίσταση Πολιτών».

Μετά την εντυπωσιακή και ελπιδοφόρα έναρξη της προεκλογικής μάχης στον Δήμο Πατρέων μέσα από τη Ριζοσπαστική Αυτοδιοικητική Πρόταση «Πάτρα, Ανθρώπινη Πόλη», σειρά παίρνει

Δήμος Πατρέων 1 Δεκεμβρίου 2013: Δράσεις με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS


Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS, ο Δήμος Πατρέων και ειδικότερα, η Αντιδημαρχία Υποστήριξης του Δημότη, Εθελοντισμού, Ισότητας Φύλων και Ένταξης Μεταναστών, η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής, Υγείας και Πρόνοιας, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και η Δημοτική Μουσική του Δήμου, σε συνεργασία με άλλους φορείς, ΜΚΟ, Συλλόγους και Ομάδες της Πάτρας, διοργανώνουν μια σειρά δράσεων στην Πάτρα στέλνοντας το δικό τους μήνυμα κατά του HIV/AIDS.

ΑΛΗΘΕΙΑ Newsletter 29-11-2013

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κληρίδης: Γιατί σταμάτησα τη δίωξη που άρχισε ο Ρίκκος…

Διευκρινίσεις για το θέμα της άσκησης ποινικών διώξεων εναντίον εμπλεκομένων στην ρωσικών συμφερόντων εταιρεία "Providencia"δίνει με γραπτή ανακοίνωση ο Γενικός Εισαγγελέας

ΧΡΟΝΟΣ: αρχείο ηχογραφήσεων περιοδικού ΝΗΣΟΣ‏

Ετσι θα έχτιζαν την Ακρόπολη! Και οι απόγονοί τους σήμερα δείτε πως κατασκευάζουν τις χωματερές (photo)‏

Οι Ικτίνος και Καλλικράτης την Ακρόπολη! Οι απόγονοί τους τι;

ΒΡΟΧΟΠΤΩΣΕΙΣ ΜΟΝΙΜΗ ΡΥΠΑΝΣΗ ΤΟΥ ΕΥΒΟΪΚΟΥ ΚΟΛΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΥΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΥ‏


ΡΥΠΑΝΣΗ ΑΠΟ ΒΡΟΧΟΠΤΩΣΕΙΣ: Το φαινόμενα άρχισε από το 2009 εμφανίζουμε όμως  αυτές του 2013. Δείτε σχετικά Άρθρα με  εικόνες του περιβαλλοντικού εγκλήματος της λανθασμένης χωροθέτησης.

Κατασχέσεις σπιτιών: Εκδήλωση του Κινήματος ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ στην Καλλιθέα – Σάββατο 14-12-2013, ώρα 6Αύριο Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013, στις 6 μμ, θα γίνει στην Αίθουσα Εκδηλώσεων στο Δημαρχείο  Καλλιθέας, ανοιχτή εκδήλωση με θέμα: ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΣΠΙΤΙΩΝ- ΥΠΕΡΧΡΕΩΜΕΝΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ - ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ;

Η δημιουργία της Ακρόπολης σε λίγα λεπτά κι ας έκανε χρόνια ο Περικλής!

ΔΕΙΤΕ το εξαιρετικό βίντεο.

Ε, μετά και από αυτό που θα δείτε, δεν μπορεί, "όλοι είμαστε Βενιζέλος"

Ήταν η 23η του Ιουνίου, του φωτεινού έτους βασιλείας του κυρίου Beni του ψεύτη, το 2011, όταν εκ των χειλέων του ακούστηκε η παρακάτω παπαρολογία. Μετά την μείωση των αντικειμενικών αξιών για να την υπαγωγή στο φόρο ακίνητης περιουσίας, δεν χρειάζεται να γίνει άλλη παρέμβαση και κυρίως δεν χρειάζεται να γίνει άλλη παρέμβαση μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ. Δεν θα πληρώνουμε χαράτσι δηλαδή! 

Δεν φαντάζουμε να πληρώνει κανείς σας χαράτσι;Αφού το είπε ο Beni, ε;

Μείζον θέμα ασφάλειας πτήσεων μετά τη διακοπή λειτουργίας της κεραίας της ΕΡΤ στην Κέρκυρα

Εμπόδιο θανατηφόρο αποτελεί η μη φωτεινή σήμανση της κεραίας.

Ως την Δευτέρα συνεχίζουν την απεργίας οι γιατροί απαντώντας στον υπουργό Υγείας

Και το ΙΚΑ (ΕΟΠΥΥ) Άνω πόλης Πάτρας (φωτογραφία) σε λίγο κλείνει. Η μισή πόλη στέλνεται στους ιδιώτες γιατρούς, που ήδη ζητούν από 10 έως 20 ευρώ για κάθε επίσκεψη!

«Ενώπιον της Κεντρικής επιτροπής του φωτεινού του μέλλοντος θε να υψώσω και ετούτο το μετάλλιο τιμής»!

Έξω από το δικαστήριο. Φωτογραφία του lesvosmews.net


Αντίδραση του Στρ. Μπαλάσκα που καταδικάστηκε γιατί χαρακτήρισε νεοναζί διευθυντή σχολείου – Παρών ο Πατρινός Γ. Καρβουνιάρης, Γ.Γ. της ΕΣΗΕΠΗΝ

Το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Μυτιλήνης καταδίκασε με ποινή φυλάκισης 6 μηνών τον δημοσιογράφο Στρ. Μπαλάσκα για εξύβριση ενώ απέρριψε τις κατηγορίες για συκοφαντική δυσφήμιση δια του Τύπου. 

Πέμπτη, 28 Νοεμβρίου 2013

Φωτιά οι καταθέσεις των μαρτύρων για την εγκληματική δράση των φασιστών της ΧΑ

Έξω από την Ευελπίδων. Φωτογραφία αρχείου.

Αύριο το απόγευμα η κηδεία Ανδριόπουλου

Η κηδεία του Ανδρέα Ανδριόπουλου θα τελεστεί στον Μητροπολιτικό ιερό ναό της Ευαγγελιστρίας αύριο Παρασκευή 29/11/2013 στις 3 το απόγευμα. Η ταφή της σορού του θα γίνει στο κοιμητήριο του Α΄ Νεκροταφείου Πατρών.

Ο εκλιπών «έφυγε» από την ζωή σε ηλικία 86 ετών και υπήρξε δημιουργός και πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτιστικών Καλλιτεχνικών Εκδηλώσεων, τον οποίο είχε ιδρύσει από το 1981 και είχε σοβαρή παρουσία στην πολιτιστική ζωή της Πάτρας.

Μάλιστα όταν με την αποχώρηση του Θάνου Μικρούτσικου περιέπεσε το Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας, που γίνονταν με επιτυχία κάθε καλοκαίρι με την υποστήριξη του Δήμου Πατρέων και την διεύθυνση του συνθέτη, ο μόνος καλλλιτεχνικός οργανισμός που έδινε πολιτιστική ζωή στην Πάτρα ήταν αυτός που είχε ιδρύσει ο αείμνηστος. Με πρόσκληση του Οργανισμού είχε περάσει από τα σανίδια του Ρωμαϊκού Θεάτρου, κάθε καλοκαίρι, η αφρόκρεμα των δημιουργών της Τέχνης. Μεγάλα ονόματα της Λυρικής Σκηνής και ηθοποιοί του θεάτρου και της μικρής οθόνης. Γνωρίζοντας τα παραπάνω, η είδηση του θανάτου του Ανδρέα Ανδριόπουλου σκόρπισε τη θλίψη στην τοπική κοινωνία.

Πρέπει να αποφασίσουνε τι λένε, θα μειώσουνε, τις τιμές σε 6.000 φάρμακα, σε 12.000 φάρμακα ή σε 100 φάρμακα;

Τσιπραλέξ από την Κουμουνδούρου για τον πονοκέφαλο του Άδωνι.

Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών – Ανοικτή επιστολή

Το παλιό λιμάνι της Πάτρας, στο βόρειο μέρος της πόλης, το οποίο Πάγκαλος και Βενιζέλος είχαν υποσχεθεί να παραδώσουν στον Δήμο Πατρέων μετά την λειτουργία  του νέου λιμένα στο νότιο μέρος της Πάτρας. (Φωτογραφία αρχείου).

Κ. Μητσοτάκης: «Από εδώ θα προκύψουν οι απολύσεις των 2013 και 2014»‏


Ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης...

Ούτε γι' αστείο...Μαθαίνουμε ότι η τρόικα -ελπίζουμε μόνον αυτή- έριξε στο τραπέζι την "ιδέα" να συσχετίζεται η καταβολή ή μη σύνταξης με το αν ο δικαιούχος έχει εισόδημα και από άλλη πηγή. Πρόκειται για

Τέρμα η σύνταξη για όσους έχουν άλλα εισοδήματα!

Μετά τις κάθετες και οριζόντιες μειώσεις σε κύριες, επικουρικές συντάξεις και εφάπαξ, κυβέρνηση και Τρόικα προχωρούν ένα βήμα παραπέρα θέτοντας θέμα εισοδηματικών κριτηρίων στην καταβολή τους! Οι μελλοντικές γενιές με αυτά τα μέτρα θα παίρνουν ένα βοήθημα - φιλοδώρημα, ενώ συντάξεις το πιθανότερο είναι να παίρουν μόνο όσοι έχουν χρήματα να δίνουν στις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες.

ΑΚΗΔΕΜΟΝΕΥΤΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ

Απόστολος Βανταράκης.


Του ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΒΑΝΤΑΡΑΚΗ
      Ανεξάρτητου Δημοτικού
        Συμβούλου Πατρέων

Η πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ για την ίδρυση μιας ανεξάρτητης, πολυσυλλεκτικής δημοτικής παράταξης εκδηλώνεται σε μια περίοδο που η κοινωνία μας βιώνει τις συνέπειες αφενός μιας ακραίας οικονομικής κρίσης,αφετέρου της εφαρμογής του νέου αυτοδιοικητικού πλαισίου, του «Καλλικράτη». Επιπλέον, οι δημότες της Πάτρας υφίστανται τις συνέπειες από  την αποτυχία ενός «υποτιθέμενου» ανεξάρτητου δημοτικού σχήματος το οποίο εμπιστεύτηκαν, προσπαθώντας να ξεφύγουν από τα δεσμά των κομματικών μηχανισμών που χρόνια έλεγχαν την πόλη μας.

ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας: Συνιστούμε ψυχραιμία και υιοθέτηση αντιπαράθεσης χωρίς διαστρέβλωση της πραγματικότητας

Από την ιδρυτική συνέλευση της δημοτικής κίνησης «Ριζοσπαστική Αυτοδιοικητική Πρόταση - Πάτρα Ανθρώπινη Πόλη» στις 25-11-2013.


Απάντηση στις δηλώσεις του Κ. Χριστόπουλου της «Νέας Πόλης» (ΝΔ)

Από τον ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας, σε απάντηση των δηλώσεων του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης της ΝΔ «Νέας Πόλης» Κ. Χριστόπουλου (Πανικός Κ. Χριστόπουλου, κυβερνητικού υποψηφίου...) στη δημοσιότητα το παρακάτω σχόλιο-απάντηση:

Πάτρα: 70 χρόνια από το Μπλόκο ΠροσφυγικώνΑντιφασιστικό Φεστιβάλ κινηματογράφου από 5 έως 7 Δεκεμβρίου 2013 διοργανώνει ο Παμμικρασιατικός Σύνδεσμος Πατρών για τα 70 χρόνια από το μπλόκο των Προσφυγικών.

Σήμερα Πέμπτη 05/12/13, Ώρα 20:00,
«Το Μπλόκο της Κοκκινιάς»

Αύριο Παρασκευή 06/12/13, Ώρα 20:00, 

«Η μάχη του Στάλινγκραντ» Μέρος Α΄ (ούτε βήμα πίσω)

Μεθαύριο Σάββατο 07/12/13, Ώρα 20:00, 

«Η μάχη του Στάλινγκραντ» Μέρος Β΄ (Η νίκη)