ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη, 28 Φεβρουαρίου 2013

Έσπασαν τις πόρτες του Συνεδρίου νέοι του ΠΑΣΟΚ και ξεκίνησαν τις διαδικασίες μόνοι τους

Beni ο... σεξουλιάρης. Αυτοί σκοτώνονταν κι αυτός μιλούσε για... τον έρωτα και το σύγχρονο θέμα, από το 1949, του παιδομαζώματος για να αντιπαρατεθεί στον ΣΥΡΙΖΑ


Ο Ευ. Βενιζέλος μίλησε για το… παιδομάζωμα και για τον έρωτα!  «Δεν σας απασχολεί ο έρωτας;» ρώτησε!
Ακαρπες απέβησαν όλες οι συνεννοήσεις για κοινή εκλογή οργάνων από ολόκληρο το Συνέδριο της Νεολαίας του ΠΑΣΟΚ και έτσι η εκλογή γραμματέα μετατίθεται για την ερχόμενη εβδομάδα. Ο τρόπος που εξελίχθηκε το συνέδριο της Νεολαίας του Κόμματος μία ημέρα πριν από το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ έχει βαρύνει πολύ την ατμόσφαιρα. Νωρίτερα το μεσημέρι και ενώ ήταν σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις, μεταξύ των αντιμαχομένων μερών, νεολαίοι έσπασαν τις πόρτες και μπήκαν στην αίθουσα του συνεδρίου ξεκινώντας τις διαδικασίες μόνοι τους.

Η ομάδα Πανταζή που βρισκόταν στο ΣΕΦ, εξέλεξε το βράδυ της Πέμπτης απόψε, τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου της Νεολαίας παρότι 650 από τους 1300 συνέδρους δεν συμμετείχαν στη διαδικασία.
   
Η Ιπποκράτους από το πρωί της Πέμπτης σήμερα βρισκόταν σε κατευναστικές διαπραγματεύσεις με τις ομάδες που συγκρούονταν και κάποια στιγμή έγινε συμβιβασμός στην εκλογή του γραμματέα από το Εθνικό Συμβούλιο Νεολαίας  και όχι από το συνέδριο.    

Μέχρι χθες το βράδυ, που ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Ευ. Βενιζέλου εκφώνησε την κεντρική ομιλία στο συνέδριο της νεολαίας, μιλώντας για το παιδωμάζωμα και τον έρωτα, υπήρχε η εντύπωση ότι η πλευρά του υποψήφιου γραμματέα Π. Χριστίδη και η πλευρά του Α. Σπυρόπουλου, είχαν συμφωνήσει να εκλεγεί ο νέος γραμματέας από το  Εθνικό Συμβούλιο της νεολαίας,  μετά το συνέδριο του κόμματος. 

Δηλαδή να τηρηθεί το καταστατικό της νεολαίας το οποίο ζητείται ξαφνικά να αλλάξει.
Η συμφωνία αυτή επικυρώθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες σε συνάντηση που είχε ο απερχόμενος γραμματέας της νεολαίας Κ. Πανταζής με τον κ. Βενιζέλο. 

Σήμερα το πρωί, όμως, ο κ. Πανταζής μαζί με όλη την ομάδα που στηρίζει την υποψηφιότητα Χριστίδη, απαίτησαν να εκλεγεί ο γραμματέας είτε από το συνέδριο της νεολαίας σήμερα το βράδυ είτε να εκλεγεί με επείγουσα διαδικασία το Εθνικό Συμβούλιο νεολαίας και να εκλέξει γραμματέα αύριο το πρωί, προτού ξεκινήσει το συνέδριο του κόμματος.
    
Μίλησε για τον… έρωτα και το παιδομάζωμα

 «Αυτοί που σας ακούν, ζητούν ολοένα και περισσότερες ποσότητες αλήθειας, έτοιμοι δυστυχώς πολλές φορές να επιλέξουν το εύκολο ψέμα», είπε στους νέους του κόμματος σήμερα ο Ευ. Βενιζέλος, που είχε στραμμένο το βλέμμα προς τον ΣΥΡΙΖΑ. 

«Η μάχη της αλήθειας και η μάχη της ειλικρίνειας, που περιλαμβάνει και την εσωτερική μάχη της αυτοκριτικής για όσα έγιναν και για όσα παρελήφθησαν -θα τα πούμε αυτά στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ - είναι μια μάχη δύσκολη. Είναι μια μάχη πολιτικής ηθικής και ταυτόχρονα πολιτικής στρατηγικής», πρόσθεσε.

Το συνέδριο της νεολαίας, παρά την ένταση που επικράτησε τις προηγούμενες ημέρες, ξεκίνησε σε ένα κλίμα κατ’ επίφαση εορταστικό και ο Ευ. Βενιζέλος χειροκροτήθηκε. 

Εγινε όμως πραγματικός χαλασμός στην αίθουσα όταν προέτρεψε το ακροατήριο του να ασχοληθεί με τον έρωτα: «Σας απασχολεί η πολιτική, η δημοκρατία, το πρόβλημα της ανεργίας, το παραγωγικό μοντέλο της χώρας. Δεν σας απασχολεί ο έρωτας; Ο τρόπος με τον οποίο διαμορφώνονται οι σχέσεις σας;», διερωτήθηκε.   

Ο κ. Βενιζέλος, επισήμανε στη νεολαία ότι «η δική σας γενιά είναι μια αδικημένη γενιά. Αλλά δε θ’ αφήσουμε, δε θ’ αφήσετε εσείς οι ίδιοι, να γίνει η δική σας γενιά μια χαμένη γενιά». Αντίθετα, είπε, από τις αποφάσεις του συνεδρίου θα προκύψει ο δρόμος μέσα απ’ τον οποίο η νέα γενιά θα κερδίσει τη μάχη της  Ιστορίας και του   μέλλοντός της. 

«Δε θα εγκαταλείψουμε το πεδίο του εθελοντισμού, της αλληλεγγύης και της καθημερινής προσφοράς στους ναζιστές, τους φασίστες και τους εχθρού της δημοκρατίας, σ’ αυτούς που οργανώνουν όχι το κρυφό σχολειό, αλλά το παιδομάζωμα στο όνομα των ιδεών του αυταρχισμού και στ’ όνομα της νοσταλγίας αυτού που κατέστρεψε την Ευρώπη στα μέσα του 20ού αιώνα».  

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μίλησε για τους δύσκολους ευρωπαϊκούς συσχετισμούς για να καταλήξει στις ιταλικές εκλογές. «Ρώτησα την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ πώς ερμηνεύει και αντιλαμβάνεται τις εξελίξεις στην Ιταλία. Ως προοδευτικές ή ως συντηρητικές; Είναι κάτι που θα ταρακουνήσει τη συντηρητική Ευρώπη της κυρίας Μέρκελ ή είναι κάτι που τελικά θα κάνει ακόμη πιο ισχυρές, επίμονες και πειστικές τις αγορές; 

 Εμείς ξέρουμε ποιες είναι οι αδελφικές ομόλογες δυνάμεις μας στην Ιταλία. Θα χαιρόμασταν με μια καθαρή νίκη της Κεντροαριστεράς, του Μπερσάνι και με το σχηματισμό μιας προοδευτικής κυβέρνησης. Τα άλλα ελληνικά πολιτικά κόμματα και πρωτίστως ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος λέει διάφορα ακατάληπτα επί του θέματος;

Αύριο η έναρξη του Συνεδρίου

Με την ομιλία του Ευάγγελου Βενιζέλου ξεκινά αύριο Παρασκευή το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ. Οι σύνεδροι αναμένεται ότι θα είναι περίπου 4.050 και υπάρχει ικανοποίηση από την πλευρά του κόμματος για την συμμετοχή.
 
Η Ιπποκράτους σχολιάζοντας την απουσία των Γιώργου Παπανδρέου και Κώστα Σημίτη από την έναρξη του συνεδρίου, κάνει λόγο για τεράστιο λάθος και από τους δύο άνδρες. Ο κ. Παπανδρέου ενημέρωσε ότι θα παραβρεθεί το Σάββατο στο συνέδριο ενώ ο κ. Σημίτης απάντησε αρνητικά στην ειδική επιστολή πρόσκληση που του έστειλε ο κ. Βενιζέλος.

Όλα τα κόμματα θα στείλουν αντιπροσώπους εκτός των Ανεξάρτητων Ελλήνων καθώς όπως ενημέρωσαν οι βουλευτές θα είναι εκτός Αθηνών. Από την πλευρά της ΝΔ θα παραβρεθεί ο Μανώλης Κεφαλογιάννης, από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Δημήτρης Βίτσας, από τη ΔΗΜΑΡ ο Σπύρος Λυκούδης, από το ΚΚΕ ο Γιάννης Γκιόκας, από τον ΛΑΟΣ ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης και από τους Οικολόγους ο Μιχάλης Τρεμόπουλος.

Ο Ευ. Βενιζέλος στην ομιλία του, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να δώσει το στίγμα του για τη φυσιογνωμία του ΠΑΣΟΚ και για την κεντροαριστερά, ενώ αναμένεται να μιλήσει για την τακτική που θα ακολουθήσει το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση.

Την Τρίτη 5 Μάρτη η επόμενη συνάντηση Επισφαλώς Εργαζομένων και ΑνέργωνΤο επόμενο μάζεμα της συνέλευσης Επισφαλώς Εργαζομένων και Ανέργων του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Αχαΐας, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 5 Μάρτη και ώρα 19:00 στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Αχαΐας.

Η ναυπηγική βιομηχανία της χώρας κατέβασε ρολά και η ΕΕ βάζει λουκέτο στον Σκαραμαγκά

Φωτογραφία αρχείου.

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ζητάει από τα Ναυπηγεία να επιστρέψουν 310 εκ. ευρώ ως παράνομη ενίσχυση
Την επιστροφή "παράνομωνκρατικών ενισχύσεων, ύψους 310 εκατ. ευρώ στο ελληνικό κράτος, ζητεί με απόφασή του, την Πέμπτη, το Δικαστήριο Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων (ΔΕΚ) από τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά (Ελληνικά Ναυπηγεία).
Στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε το ΔΕΚ, υπενθυμίζει ότι από το 1992 το ελληνικό κράτος χορήγησε στην Ελληνικά Ναυπηγεία (ΕΝ) διάφορες ενισχύσεις. Σημειώνει, δε, ότι κατ' εφαρμογή μιας οδηγίας σχετικής με τις ενισχύσεις για τις ναυπηγικές εργασίες, η Κομισιόν έχει εγκρίνει ενισχύσεις ύψους 343 εκατ. ευρώ.
Επιπλέον, η ανακοίνωση του ΔΕΚ υπενθυμίζει ότι με απόφασή του το 2006, η Επιτροπή υποχρέωνε την Ελλάδα να ανακτήσει από την EN, εντός προθεσμίας τεσσάρων μηνών, ενισχύσεις οι οποίες κρίθηκαν ασύμβατες προς την κοινή αγορά, ύψους 310 εκατ. ευρώ.
Η Ελλάδα όφειλε να κοινοποιήσει στην Επιτροπή, εντός δύο μηνών, το προς ανάκτηση ποσό, λεπτομερή περιγραφή των ληφθέντων μέτρων, καθώς και έγγραφα που να αποδεικνύουν ότι ζητήθηκε από τον αποδέκτη να επιστρέψει τις ενισχύσεις.
Τον Ιούνιο του 2012, το ΔΕΚ έκρινε ότι η Ελλάδα δεν εκτέλεσε τη συγκεκριμένη απόφαση της Επιτροπής.
Η ΕΝ άσκησε προσφυγή κατά της εν λόγω απόφασης της Επιτροπής ενώπιον του Γενικού Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το οποίο, με απόφαση που εξέδωσε το 2012, απέρριψε το σύνολο των προβληθέντων λόγων και επιχειρημάτων.
Η ΕΝ προσέβαλε την απόφαση του 2006, υποστηρίζοντας ενώπιον του ΔΕΚ ότι το Γενικό Δικαστήριο υπέπεσε σε νομική πλάνη, καθόσον έκρινε μεν ότι από τα επίδικα μέτρα ενισχύθηκε η δραστηριότητα της παραγωγής μη στρατιωτικού υλικού, χωρίς ωστόσο να προβεί σε κατά περίπτωση εξέτασή τους προκειμένου να διαπιστώσει αν το κάθε μέτρο υπερέβαινε αυτό που ήταν αναγκαίο για την ομαλή άσκηση της στρατιωτικής δραστηριότητας του ναυπηγείου.
Κατά την ΕΝ, το ναυπηγείο είναι επιχείρηση μικτής φύσης και οι μη στρατιωτικές δραστηριότητες είναι αναγκαίες για τη βιωσιμότητα της δραστηριότητας παραγωγής στρατιωτικού υλικού, η οποία είναι η προεξάρχουσα δραστηριότητα. Κατά συνέπεια, η πλήρης παύση της μη στρατιωτικής δραστηριότητας θα έθετε σε κίνδυνο τη συνέχιση της παραγωγής στρατιωτικού υλικού.
Με τη σημερινή απόφασή του, το ΔΕΚ υπενθυμίζει ότι η Συνθήκη επιτρέπει στα κράτη μέλη να λαμβάνουν τα μέτρα που θεωρούν αναγκαία για την προστασία ουσιωδών συμφερόντων της ασφάλειάς τους τα οποία συναρτώνται με την παραγωγή ή εμπορία όπλωνπυρομαχικών καιπολεμικού υλικού.
Τα μέτρα αυτά δεν πρέπει πάντως να αλλοιώνουν τους όρους του ανταγωνισμού σε σχέση με προϊόντα που δεν προορίζονται για στρατιωτικούς ειδικά σκοπούς. Πράγματι, στη Συνθήκη γίνεται αυστηρή διάκριση μεταξύ της παραγωγής ή της εμπορίας πολεμικού υλικού και κάθε άλλης οικονομικής δραστηριότητας, ακόμη και στην περίπτωση που η ίδια επιχείρηση ασκεί τόσο στρατιωτικές όσο και μη στρατιωτικές δραστηριότητες.
Ως εκ τούτου, το ΔΕΚ διαπιστώνει ότι ορθώς το Γενικό Δικαστήριο απέρριψε την επιχειρηματολογία που προέβαλε η ΕΝ και ότι ορθώς επιβεβαίωσε ότι η ειδική διαδικασία που προβλέπεται στη Συνθήκη έχει εφαρμογή μόνον επί εκείνων των ενισχύσεων που αφορούν τη δραστηριότητα για στρατιωτικούς σκοπούς.
Εξάλλου, ο επιμερισμός των δραστηριοτήτων του ναυπηγείου σε στρατιωτικές και μη στρατιωτικές (αντιστοίχως 75% και 25%), στον οποίο είχε καταλήξει η Επιτροπή, έγινε δεκτός από τις ελληνικές αρχές και, εν πάση περιπτώσει, οι σχετικές εκτιμήσεις του Γενικού Δικαστηρίου, στο μέτρο που αφορούν τα πραγματικά περιστατικά, δεν υπόκεινται στον αναιρετικό έλεγχο του Δικαστηρίου.
Τέλος, το ΔΕΚ τονίζει ότι ορθώς το Γενικό Δικαστήριο διαπίστωσε ότι, στο πλαίσιο της διεξαχθείσας από την Επιτροπή διοικητικής διαδικασίας, η EN δεν είχε δικαιώματα άμυνας (όπως έχουν τα κράτη μέλη), αλλά αποκλειστικώς και μόνο το δικαίωμα να μετάσχει στη διαδικασία αυτή (όπερ και συνέβη εν προκειμένω).
Για όλους αυτούς τους λόγους, το ΔΕΚ απορρίπτει την αίτηση αναίρεσης της ΕΝ και επιβεβαιώνει, ως εκ τούτου, ότι η απόφαση της Επιτροπής ήταν έγκυρη.