ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

Οι άνθρωποι των Γραμμάτων και των Τεχνών στηρίζουν τους εργαζόμενους της ΕΡΤ

12-6-2013, πλ. Γεωργίου Πάτρας. Από την συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το κλείσιμο της ΕΡΤ. Φωτογραφία αρχείου.


Δεν είναι μόνον το γαλλικό κανάλι ART, που από το Στρασβούργο εξέπεμψε χθες το κεντρικό του Δελτίο Ειδήσεων στην ελληνική γλώσσα, ως ένδειξη συμπαράστασης στους αγωνιζομένους Έλληνες που βρίσκονται στο πλευρό των εργαζομένων της ΕΡΤ, υπερασπιζόμενοι την ελευθεροτυπία και το Σύνταγμα.

Πνευματικοί άνθρωποι της χώρας, ορθώνοντας ανάστημα αντάξιο των δύστηνων καιρών, υπογράφουν κείμενο υποστήριξης για την ΕΡΤ και την πρωτοφανή δοκιμασία που περνούν οι χιλιάδες εργαζόμενοι της.

Το κείμενο έχουν υπογράψει πολλοί σημαντικοί πνευματικοί άνθρωποι (λογοτέχνες, εικαστικοί, κ.α.) ανάμεσα στους οποίους είναι ο Πατρινός συγγραφέας Κώστας Λογαράς, η Κρητική συγγραφέας Ρέα Γαλανάκη, η Κλεοπάτρα Δίγκα του Εικαστικού Εργατηρίου του Δήμου Πατρέων, κ.α.

Το κείμενο όπως το αλίευσα από την ιστοσελίδα του Art22, είναι το παρακάτω και μπορούν να υπογράψουν κι άλλοι μέσα από τη σελίδα του Art22 στο Facebook.

 Για τη διάσωση του Πολιτισμού μας
Από την διαμαρτυρία των εργαζομένων.

«Εμείς οι Έλληνες δημιουργοί σε όλους τους τομείς του πολιτισμού και των τεχνών, θεωρούμε ότι η αυθαίρετη, και βαθύτατα βίαιη, κατεδάφιση του κρατικού ραδιοφώνου και της τηλεόρασης συνιστά κατεδάφιση θεμελιωδών δικαιωμάτων του Έλληνα πολίτη. Δικαιωμάτων που αφορούν στην ενημέρωση, στην παιδεία, στον πολιτισμό αυτής της χώρας σε κάθε του πλευρά.

Το κυριότερο, δικαιωμάτων που αφορούν στη διάσωση του πολιτισμού μας απέναντι στην αγοραία κουλτούρα· εκείνη που τείνει να ισοπεδώσει θεμελιώδεις πολιτισμικές συμπεριφορές, όπως η ανάγνωση της λογοτεχνίας, η ακρόαση της μουσικής, το θέατρο, ο κινηματογράφος κ.λπ. 

Με αυτή την έννοια, εμείς οι Έλληνες δημιουργοί, στεκόμαστε –και θα στεκόμαστε– ενεργοί συμπαραστάτες στο πλευρό των συντελεστών εκείνων του κρατικού ραδιοφώνου και της τηλεόρασης που επιμένουν στη διατήρηση αυτού του μοναδικού οχυρού για τον πολιτισμό στη χώρα μας.

Κώστας Ακρίβος, Βασίλης Βασιλικός, Αγγέλα Γαβρίλη, Ρέα Γαλανάκη, Σπύρος Γιανναράς, Έφη Γιαννοπούλου,  Νίκος Δαββέτας, Βασίλειος Δρόλιας, Κλεοπάτρα Δίγκα, Λίλη Εξαρχοπούλου, Aλέξης Ζήρας, Μάνος Κοντολέων, Κώστια Κοντολέων, Γιώργος Κορδομενίδης, Μαρία Κουγιουμτζή, Δάνης Κουμασίδης, Κώστας Λογαράς, Αργυρώ Μαντόγλου, Διονύσης Μαρίνος, Άρης Μαραγκόπουλος, Flora Mirabilis, George Le Nonce, Έλενα Νούσια, Σοφία Νικολαΐδου, Δημήτρης Νόλλας, Chryssa Whilhelm-Ntemiri, Φοίβος Οικονομίδης, Χριστίνα Οικονομίδου, Μαρία Λαμπαδαρίδου-Πόθου, Niemands Rose, Nίκος Πριόβολος, Βασίλης Ρούβαλης, Αριστοτέλης Σαΐνης, Αλεξάνδρα Σαμουήλ, Μαίρη Σπανού, Βάσια Τζανακάρη, Μάκης Τσίτας, Μαρία Φακίνου, Έλενα Χουζούρη.

Η συλλογή υπογραφών συνεχίζεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια: