Κυριακή 16 Ιουνίου 2013

Σοκαριστικό ΒΙΝΤΕΟ: Υδροφόρα παρασύρει διαδηλωτή στο πάρκο Γκεζί

Σκηνές φρίκης στην πλατεία Ταξίμ.



Επέμβαση της Αστυνομίας για χάρη της σημερινής συγκέντρωση του κυβερνώντος κόμματος
Χθες αργά το βράδυ στην Κωνσταντινούπολη  η αστυνομία διέλυσε με ιδιαίτερα βίαιο τρόπο  την κατάληψη στο πάρκο Γκεζί ενώ εργάτες άρχισαν αμέσως να το καθαρίζουν. Πληροφορίες κάνουν λόγο για πολλούς τραυματίες. Εικόνες  σοκαριστικές κάνουν τον γύρω του κόσμου. Ιδιαίτερα ο Τουρκος διαδηλωτής που βρέθηκε κάτω από υδροφόρα της Αστυνομίας και γλύτωσε χάρη στην επέμβαση των διαδηλωτών.

 Το βίντεο που αναρτήθηκε στο Youtube

Δεν πέρασαν παρά μερικές ώρες από το τελεσίγραφο του Τούρκου πρωθυπουργού, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προς τους διαδηλωτές και η τουρκική Αστυνομία εισέβαλε στο πάρκο Γκεζί ρίχνοντας δακρυγόνα και νερό για να απομακρύνει τον κόσμο, ενόψει της σημερινής συγκέντρωσης του κυβερνώντος κόμματος στην Κωνσταντινούπολη.

Αστυνομικοί με την υποστήριξη τεθωρακισμένων απέκλεισαν την πλατεία Ταξίμ στην Κωνσταντινούπολη. Από μεγάφωνα οι αρχές προέτρεπαν τον κόσμο να εγκαταλείψει τον χώρο. Στην συνέχεια οι δυνάμεις ασφαλείας μπήκαν στο διπλανό πάρκο Γκεζί όπου έχουν κατασκηνώσει οι διαδηλωτές εδώ και δυο εβδομάδες, από όταν ξεκίνησαν οι διαμαρτυρίες.

Αρκετοί άνθρωποι οδηγήθηκαν έξω από το πάρκο με φορεία, καθώς τα ασθενοφόρα περίμεναν για να τους μεταφέρουν.

Η τελευταία αστυνομική επέμβαση έρχεται λίγες μόλις ώρες, αφότου ο Ερντογάν προειδοποίησε τους διαδηλωτές να εκκενώσουν την πλατεία πριν την Κυριακή, όταν θα διεξαχθεί εκεί η προγραμματισμένη συγκέντρωση του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ.


Οχήματα της αστυνομίας γκρέμιζαν ό,τι έβρισκαν μπροστά τους, μεταξύ αυτών τα παραπήγματα και τις κατασκευές των καταληψιών.   Η αστυνομία έριξε δακρυγόνα ακόμα και στο πολυτελές ξενοδοχείο Divan!

Οι διαδηλωτές έδωσαν μάχη σώμα με σώμα με την Αστυνομία, ενώ φώναζαν συνθήματα κατά της κυβέρνησης απαιτώντας την παραίτηση Ερντογάν. 


 Οι άνθρωποι από τις παρακείμενες πολυκατοικίες βγήκαν στα μπαλκόνια και χτυπούσαν κατσαρόλες αναβοσβήνοντας τα φώτα, ενώ οι οδηγοί με τα αυτοκίνητά τους πάταγαν τις κόρνες σε μια ένδειξη συμπαράστασης στους διαδηλωτές

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς