ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Σάββατο 8 Ιουνίου 2013

Πολίτες στο Πλατάνι διαμαρτύρονται για παράνομη λειτουργία εταιρείας, αλλά η Πολιτεία αγρόν ηγόρασε!

Μπουχός η σκόνη, αλλά ποιος ενδιαφέρεται;


Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΗΜ. ΜΟΣΧΟΥ

Μπορεί προχθές Τρίτη, να γιορτάσαμε την Παγκόσμια Ημέρα του Περιβάλλοντος και ακόμη τα πανηγύρια να συνεχίζονται στην περιοχή μας, ωστόσο απέχουμε παρασάγγας από την ουσία, ως Πολιτεία. Ήδη θα πραγματοποιηθούν θρησκευτικές και περιβαλλοντικές εκδηλώσεις, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος και της Μνήμης του εθνομάρτυρα Γρηγορίου Μητροπολίτου Δέρκων, αύριο Κυριακή 9 Ιουνίου 2013 στη Ζουμπάτα - Μοίρα Πατρών, στις 11 το πρωί. Και αυτό δείχνει ότι από πλευράς πολιτών και κοντινών στον πολίτη φορέων, εκδηλώνεται μία ευαισθησία. Προς τούτο ενημερωτικά αναφέρω ότι διοργανωτές της εκδήλωσης αυτής είναι ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μοίρα Πατρών «Η Θάνα» και ο Σύλλογος Προστασίας Υγείας & Περιβάλλοντος Κέντρου Υγείας Χαλανδρίτσας, ενώ συμμετέχει με την έκθεση του Παναχαϊκού και άλλο πληροφοριακό υλικό, η ΑΔΕΠ Α.Ε.-Τμήμα Περιβάλλοντος και  Βιώσιμης Ανάπτυξης. Επιπροσθέτως στο πλαίσιο της εκδήλωσης, θα εκφωνηθεί ομιλία, με θέμα: «Περιβάλλον και οικονομική κρίση: απειλή ή ευκαιρία για αλλαγή στάσης;»  από τον Ηλία Γκοτσόπουλο, δάσκαλο, πρόεδρο του Συλλόγου «Η Θάνα».

Αυτά έως εδώ, δείχνουν την διάθεση για συμμετοχή των απλών πολιτών. Το ζήτημα επαναλαμβάνω, είναι η στάση αδιαφορίας, αν όχι συνενοχής σε κάποιες στιγμές, που κρατά η πολιτεία.

Η τρικομματική κυβέρνηση, υπό το άγχος της επερχόμενης εκλογικής συντριβής, στο επόμενο πρώτο, τον ερχόμενο Μάιο, μεγάλο τεστ των δημοτικών και ευρωπαϊκών εκλογών και με δεδομένη την δημοσκοπική κατάρρευση των συνεταίρων της, που όλα δείχνουν ότι εάν συνεχιστεί ο ίδιος πολιτικός ρους είναι ζήτημα εάν εισέλθουν στην επόμενη Βουλή, αποπειράται… ηρωική έξοδο, πότε στρέφοντας την δημόσια συζήτηση σε δευτερεύοντα ζητήματα και πότε κοπτόμενη δήθεν για την επανεκκίνηση των μεγάλων έργων των οδικών αξόνων, αφού προηγήθηκε το ξεπάγωμά τους από το κοινό ψυγείο τραπεζών και κατασκευαστικών εταιρειών με την συνενοχή της.

Ως σκηνικό στο θεατρικό που στήθηκε πριν λίγο καιρό για να τιμηθούν τα… θυρανοίξια των άγιων έργων, κλήθηκαν μπουλτόζες εξ επιστρατεύσεως (έχει καταντήσει σχοινί-λουρί πια η επιστράτευση) ελπίζοντες εργαζόμενοι που επί τούτου φόρεσαν την κατάλληλη στολή -όχι, γεωτρύπανα ανά χείρας δεν είδαμε- επικεφαλής κυβερνητικών κομμάτων, αναπληρωτής επικεφαλής εκ Πατρών, υπουργοί, κλακαδόροι, μαζορέτες, διαπιστευμένοι δημοσιογράφοι, κανάλια κι από κει και πέρα γη και ύδωρ προσφέρθηκε στους… επελαύνοντες Μήδες!

Α, για την εκκίνηση των έργων ρωτάτε; Ε, σιγά, μη βιάζεστε, έχουμε καιρό…
Αλλά εάν στα τόσο μεγάλα ζητήματα που χρειάζονται σύγκρουση με τα συμφέροντα, υπάρχει μία δικαιολογία, στα πιο απλά τι είδους δικαιολογία μπορεί να προβληθεί;

Εάν για παράδειγμα υπάρχει απάντηση –αυτό μέλλει να το μάθουμε, που δεν το πιστεύω- στην διαμαρτυρία των  εκπροσώπων του Δήμου Πατρέων που συμμετείχαν στην τακτική συνεδρίαση του Δ.Σ. του Σύνδεσμου για την Ορθολογική Ανάπτυξη του Κορινθιακού Κόλπου (ΣΠΟΑΚ) «Ο ΑΡΙΩΝ» που πραγματοποιήθηκε στις 24/5/2013 στο Δίστομο, ο οποίος σύνδεσμος απαρτίζεται από μέλη των Δημοτικών Συμβουλίων όλων των Δήμων που βρέχονται από τον Κορινθιακό κόλπο, και εξέφρασαν την πάγια θέση ότι το αίτημα της Ολυμπίας Οδού για λήψη αδρανών υλικών από τα ποτάμια της Αιγιαλείας πρέπει να απορριφθεί από την επιτροπή Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, διότι αυτές οι δραστηριότητες θα προκαλέσουν τεράστια επιβάρυνση τόσο στα ποτάμια όσο και στις ακτές του Κορινθιακού κόλπου και μάλιστα είναι διατεθειμένοι να προσφύγουν δικαστικά, ποια απάντηση μπορεί να υπάρξει σε έναν πολίτη, που για μικρότερο ζήτημα περιβαλλοντικής επιβάρυνσης πασχίζει να βρει το δίκιο του;

Εξηγούμαι:

Πολίτης της δημοτικής ενότητας Ρίου, μετά από επανειλημμένες διαμαρτυρίες για την λειτουργία εργοταξίου στην περιοχή Πλατάνι αναγκάστηκε στις 13-5-2013 να προσφύγει στην Αστυνομία, η οποία διαπίστωσε την παράβαση της εταιρείας και κατόπιν μηνύσεώς του, ανέμενε ότι θα επιβάλλονταν τα αναγκαία μέτρα. Πλην όμως  τίποτα δεν γίνεται. Η υπόθεση παραπέμφθηκε στον Εισαγγελέα εκεί της έριξαν αλάτι, πιπέρι και περιμένουν όλοι να… ψηθεί!
Αυτί δεν ιδρώνει και οι πληττόμενοι λένε ότι υψηλά ιστάμενοι καλύπτουν την παρανομία της εταιρείας, που  λειτουργεί χωρίς έγκριση περιβαλλοντικών όρων, διότι έχει το προνόμιο να παράγει αδρανή!

Έτσι στο όνομα της ανάγκης και κάποιας πιθανής κολεγιάς, θυσιάζεται το περιβάλλον και η υγεία των πολιτών. Ο λόγος για την εταιρεία «Εργοδυναμική Πατρών ΑΤΕ».

Μάλιστα στο έγγραφο του Α΄ Αστυν. Τμήματος Πατρών, προς τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών, που εστάλη στις 14-5-2013,  αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι «…διαπιστώθηκε στην περιοχή “Ρυάκια” επί της οδού Αγίας Λαύρας να λειτουργεί οργανωμένος χώρος εργοταξίου επεξεργασίας και διάθεσης αδρανών υλικών-προϊόντων εκσκαφής της εταιρείας, χωρίς να έχει εφοδιαστεί προς τούτο από την προβλεπόμενη εκ του νόμου άδεια-απόφαση έγκρισης περιβαλλοντικών όρων από την αρμόδια Αρχή ή νόμιμη απαλλαγή από αυτήν».

Αυτά για τα περί ευαισθησίας και τα συμπεράσματα δικά σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια: