ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

Στερνό αντίο στον «φτεροπόδαρο» δρομέα της Πάτρας Γιώργο Αντύπα είπαν φίλοι και συγγενείς

Τα τελευταία χιλιόμετρα προς την κατοικία των Αθανάτων από τον αγαπητό φίλο και δρομέα Γιώργο Αντύπα.


Σήμερα το απόγευμα από τον Ι. Ναό του Άγιου Ανδρέα έγινε η εκφορά της σορού του
Στερνό αντίο είπαν οι φίλοι, οι συγγενείς και οι συνδρομείς του, στον «φτεροπόδαρο» π. πρόεδρο του Συλλόγου Δρομέων της Πάτρας Γιώργο Αντύπα. Η κηδεία του τελέστηκε με απλότητα και περιστολή, όπως ακριβώς θα ήθελε και ο ίδιος εάν τον ερωτούσε κανείς, στον παλιό ναό του Αγ. Ανδρέα, στις 5.30 το απόγευμα της 13 Ιουνίου 2013. Η ταφή έγινε στο Α΄ Νεκροταφείο Πατρών.

Ο Γιώργος Αντύπας, απέθανε σε ηλικία 79 ετών, χθες το πρωί στις 9 από ανακοπή καρδιάς, στην οικία του, επί της οδού Κορίνθου, έναντι του κτιρίου όπου στεγάζονταν τα γραφεία της εφημερίδας Πελοπόννησος. Είχε  επιστρέψει την Δευτέρα 10-6-2013, από το νοσοκομείο Ρίου, όπου εσπευσμένα προ ημερών είχε διακομισθεί με την διάγνωση της απόφραξης των αρτηριών, σύμφωνα με  ιδιωτικό γιατρό που τον εξέτασε κατ’ οίκον.

Ο χαμός του Γιώργου Αντύπα προκάλεσε αισθήματα θλίψης στους συναθλητές του, στους οποίους ήταν αρκετά αγαπητός. Γιαυτό και την εκφορά της σορού του τίμησαν άπαντες οι δρομείς των μεγάλων αποστάσεων με τους οποίους εν ζωή είχε βρεθεί σε άπειρους αγώνες αντοχής. Τελευταία συμμετοχή του ήταν σε αγώνα 16 χιλιομέτρων στην Ναυπακτία, όπου σε συναθλητές του εκμυστηρεύονταν πως εάν δεν είχε το φάρμακο του τρεξίματος θα είχε αποδημήσει προ πολλού!

Χθες λίγο πριν συμπληρώσει την όγδοη δεκαετία, ο Γιώργος Αντύπας, ο αγαπητός μας φίλος και συνδρομέας αποφάσισε το τελευταίος του ντεμαράζ. Έκοψε το νήμα του αγώνα της ζωής και πέρασε σαν γοργόφτερο πουλάκι στην αθανασία. Έτσι ακριβώς όπως λέει η επιστήμη, ο δρομέας της ζωής έφυγε όρθιος, χωρίς να το καταλάβει. Δικός του άνθρωπος εξομολογείτο:Έφυγε μέσα λίγα λεπτά αστραπής, χωρίς να προλάβουμε να κάνουμε κάτι γιαυτόν. Ήταν ανακοπή καρδιάς μας είπε ο γιατρός!

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι λίγο πριν εισαχθεί στο νοσοκομείο ο αείμνηστος ασκούνταν καθημερινά στο τζόγκιν, ενώ είχε διατελέσει πρόεδρος του ΣΔΥΠ επί πολλά χρόνια και είχε λάβει μέρος σε δεκάδες μαραθωνίων δρόμων, όπως και σε υπερμαραθώνιους.

Και καθώς χαρακτηριζόταν ως «φτεροπόδαρος» από τους συναθλητές του, το 1998 είχε μετάσχει ως επικεφαλής ομάδας Πατρινών δρομέων υγείας στον δρόμο Μνήμης για τους πεσόντες στην Κύπρο βραβευόμενος από τον Γ. Γραμματέα Αθλητισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας. Ήταν μία διαδρομή υπερμαραθώνια που με εκκίνηση από την Αγ. Λαύρα και περνώντας από το γύρω της Πελοποννήσου τερματίστηκε στο οδόφραγμα του Λήδρα Παλλάς στη Λευκωσία.

Αλλά και το 1992, τον θυμάμαι λίγο πριν φύγει επικεφαλής αποστολής δρομαίων στη Γαλλία. Πάτρα, Δελφοί, Πάτρα, Αγκώνα, Άλπεις, Σαντ Ετιέν Γαλλίας. Δυόμισι χιλιάδες χιλιόμετρα μέχρι τη γαλλική πόλη, με συνοδεία τον εκπρόσωπο του Αθλητικού Τμήματος του Δήμου Πατρέων.

Τώρα ο Γιώργος μας κάνει τα τελευταία του χιλιόμετρα πριν το φινίς του τόπου των Αθανάτων.

Καλό ταξίδι αξέχαστε συνδρομέα.

Οι πρώην συναθλητές σου, από την Πάτρα σε αποχαιρετούν. 


 Μέρος από τους δρομείς της Πάτρας (διακρίνονται στις δύο φωτογραφίες) με τους οποίους ο αξέχαστος Γιώργος Αντύπας είχε διανύσει εκατοντάδες χιλιόμετρα. Σήμερα προσήλθαν για να τον ακολουθήσουν νοερά στα τελευταία του χιλιόμετρα!

2 σχόλια:

Νικος Γ.Αντύπας είπε...

Θέλω να σας ευχαριστήσω για την αγάπη που έχετε δείξει στο πρόσωπο του πατέρα μου. Αλλά ένα ευχαριστω δεν ειναι αρκετό να πω σε σας , στους φίλους και συναθλητές του. Δεν ειναι αρκετό το ευχαριστώ στην οικογένειά του, γιατί αυτό ήσασταν όλοι εσείς , η οικογένειά του.
Θέλω να σας ευχαριστήσω επίσης απο τα βάθη της καρδιάς μου γιατι μέσα από ολους σας "γνώρισα" και συνεχίζω κάθε μέρα να "γνωρίζω" τον πατέρα μου, την ακεραιότητά του , την καλοσύνη του, τους αγώνες του, τις επιτυχίες του, τους προβληματισμούς του.

Ο Θεός να σας δίνει υγεία και χρόνια να μεταφέρετε το όνομά του και την μνήμη του στις νέες γενιές.
Μέσα από εσας και τα λόγια σας θα συνεχίσει να βρίσκεται αναμεσά μας.

Με τιμή

Νίκος Γ. Αντύπας

Γιώργος Μόσχος είπε...

Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια αγαπητέ φίλε Νίκο. Στον αείμνηστο πατέρα σου οφείλουμε πολλά, ακόμη περισσότερα. Ήταν η μάνα του ΣΔΥΠ, που άπλωνε την αγκαλιά της για όλους. Όλοι όσοι τρέχαμε απέραντα χιλιόμετρα μαζί του, ο κάθε ένας μας χωριστά, έχει να διηγηθεί και από μία ιστορία αγάπης για τον Γιώργο μας. Τελευταία μου θύμιση είναι όταν συναντηθήκαμε τον Μάη του 2012, στην πλ. Γεωργίου και αγανακτισμένος από την εγκατάλειψη της χώρας και του λαϊκού αθλητισμού από την τότε κυβέρνηση, μου είπε: Αυτό το παιδί, τον Αλέξη ψήφισα και θα τον ψηφίσω πάλι. Να φύγουν αυτοί που μας έφεραν μέχρι εδώ. Ήταν ανθρωπος με άποψη και πολιτική σκέψη ο πατέρας σου. Και αγαπητός σε όλους μας. Ας είναι αιωνία η μνήμη του.
Υ/Γ: Έχω ένα μικρό φωτογραφικό αρχείο καθώς κάποια χρόνια είχα αναλάβει άτυπο γραφείο τύπου του Συλλόγου. Αυτό το αρχείο, αφού το ψηφιοποιήσω έχω σκοπό να το δώσω στην δημοσιότητα. Υπάρχουν παλιοί συνδρομείς και σάιτ που θα το φιλοξενήσει.