Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

Σήμερα Τετάρτη 12-6-13 ώρα 11 το πρωί στην ΕΡΑ Πάτρας, στο Δασύλλιο

Έξω από το κτίριο της ΕΡΑ Πάτρας στο Δασύλλιο, ώρα 12 νυκτερινή της 11-6-2013, η εκπρόσωπος των εργαζομένων καλεί τους πολίτες να παραμείνουν στο προαύλιο και συμπαρασταθούν στον αγώνα τους, που είναι και αγώνας υπεράσπισης της Δημοκρατίας! Στελέχη και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας βρίσκονται εκεί από χθες βράδυ. Παρόντα και μέλη του ΠΑΜΕ. Νέο κάλεσμα για σήμερα. Όλοι στους δρόμους για να πέσει η κοινοβουλευτική χούντα Σαμαρά. Όλοι οι κρατικοί σταθμοί έχουν σιγήσει από τις 12 τη νύχτα χθες. Μέρες χουντικής σίγησης σταθμών αναβίωσαν.



ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΕΡΤ‏


ΑΠΟ ΧΘΕΣ ΒΡΑΔΥ ΕΧΟΥΝ ΣΙΓΗΣΕΙ οι κρατικοί σταθμοί, ο σταθμός της Βουλής και την αντικειμενική πληροφόρηση έχουν αναλάβει τα πόρταλ και τα μπλογς. Με email και τηλέφωνα γίνεται η ενημέρωση των πολιτών. Τα ιδιωτικά κανάλια που ελέγχονται από τους μιντιάρχες τηρούν σιγή ιχθύος δίνοντας αβαντάζ στην κοινοβουλευτική χούντα Σαμαρά, που οι εταίροι της Βενιζέλος και Κουβέλης αρνούνται να την ρίξουν άροντας την υποστήριξη που της δίνουν.

Η παρακάτω ενημέρωση προέρχεται από το διαδίκτυο και τα καλέσματα που ακολουθούν είναι αληθινά.

Παραθέτω το κάλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας, της Λευκωσίας, του πανελλαδικού σωματείου ΜΙΣΚΟ κ.α.

«Βρισκόμαστε σε διαρκή Γενική Συνέλευση και καλούμε πολίτες, κοινωνικούς και πολιτικούς φορείς, επιστήμονες, ανθρώπους των γραμμάτων και των τεχνών στις 7 το απόγευμα στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής» διαμηνύουν οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ.

Ο Ανδρέας Αδαμόπουλος -φορά γυαλιά- στέλεχος στην τοπική ΕΡΑ Πάτρας, στην πρώτη γραμμή. (Νυχτερινή λήψη χθες).


Η  Ν.Ε. Αχαϊας ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ καλεί

Σύντροφοι-ισσες, Σήμερα με μία απίστευτη κίνηση αυταρχικού αιφνιδιασμού ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοίνωσε την διάλυση της ΕΡΤ και την απόλυση όλων των εργαζομένων. 

Στελέχη ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας στην είσοδο της ΕΡΑ Πάτρας.



Η μνημονιακή τρικομματική κυβέρνηση ρίχνοντας μαύρο στην ΕΡΤ, ρίχνει μαύρο στην ενημέρωση, μαύρο στο πολιτισμό, μαύρο στην πολυφωνία και χιλιάδες εργαζόμενους στον καιάδα της ανεργίας.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους εργαζομένους της ΕΡΤ και συμμετέχουμε σε συγκέντρωση συμπαράστασης ΣΗΜΕΡΑ Τρίτη 11 Ιουνίου 2013 και  ώρα 19:00 έξω από το στούντιο της ΕΡΑ Πάτρας στο ΔΑΣΥΛΙΟ
Η παρουσία όλων μας κρίνεται απαραίτητη.
Επιτροπή Ηπικοινωνίας Ν.Ε. Αχαϊας ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ

Πανελλαδικο Σωματειο Προσωπικου ΜΙΣΚΟ

 " Η Ενοτητα"

ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΡΤ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΗΣ
     
  Σημερα επεσαν εντελως οι μασκες.  
       
Με την Πραξη Νομοθετικου Περιεχομενου για τον ξαφνικο θανατο της 
ΕΡΤ, η τρικομματικη κυβερνηση Σαμαρα αποδεικνυει οτι εχει μετεξελιχθει
σε κυβερνηση των πιο ακραιων ακροδεξιων κυκλων.
       
ΣΗΜΕΡΑ  ΠΛΗΤΕΤΑΙ  Η  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Η ενημερωση παραδινεται ολοκληρωτικα στους Πρετεντερηδες και  ολους
τους σφουγγοκωλαριους του συστηματος.

Καλουμε ολους τους εργαζομενους και τον λαο να παρουμε στα χερια μας 
την υποθεση αυτη υπερασπιζομενοι την Δημοκρατια και την Δημοσια πληρο-
φορηση,
           
 ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΦΗΣΥΧΑΣΜΟΣ
             
ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ!

Η  Διοικηση  του Πανελλαδικου Σωματειου προσωπικου ΜΙΣΚΟ

ΣΥΡΙΖΑ Λευκωσιας

Σήμερα 6:00 μ.μ.
·
Λευκωσια - ελληνική πρεσβεία - λεωφόρος Βυρωνος


Υπερασπιζόμαστε το δημόσιο χαρακτήρα της ΕΡΤ - ο πολιτισμός είναι δικαίωμα όλων όπως και η ενημέρωση.
Φίλοι και φίλες ,
Κάνουμε κάλεσμα σε όλο το κόσμο, για δυναμική συμμετοχή στην εκδήλωση διαμαρτυρίας και αντίστασης ενάντια στο κλείσιμο της ΕΡΤ.
Έιναι μια κίνηση φασισμού απένατι σε 2500 εργαζομένους που με τη λογική του αποφασίζουμε και διατάσουμε τους στερεί την εργασία τους, είναι μια κίνηση αλήτικης εκποίησης δημόσιας περιουσίας που ανήκει μόνο στο λαό.Είναι μια κίνηση ακροδεξίας χυδαιότητας έναντια στο δικαίωμα του Λαού για δημόσια ενημέρωση και πολιτισμό.
Την προηγούμενη φορά που έγινε κατι τέτοιο ήταν τον Απρίλη του 1941 ,όταν μπήκαν οι Ναζί στην Αθήνα.
Στο Φασισμό του Σαμαρά απαντάμε με αντίσταση και αγώνα
Το κλείσιμο της ΕΡΤ δεν θα περάσει.
ΟΛΟΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΙΣ 18,00 ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ.

Τ.Ο ΣΥΡΙΖΑ ΚΥΠΡΟΥ


Καλεσμα εργαζομενων στην ΕΡΤ σημερα στις 7 μ.μ.

Αστυνομία έξω από την ΕΡΤ.
Ολοι στην συγκεντρωση εξω απο την ΕΡΤ στην Αγ. Παρασκευη στις 7 σημερα.

Αγ. Παρασκευή 11/06/2013

Η ΕΡΤ πρέπει να είναι ανοιχτή: στην κοινωνία, τις αντιφάσεις της, τα προβλήματά της, τις αγωνίες, τις ιδέες και τις δράσεις.

Η ΕΡΤ πρέπει να είναι ανοιχτή: στον πολιτισμό, τον κόσμο του, τις διαφορετικές τάσεις, αναζητήσεις και δυναμικές του.

Η ΕΡΤ πρέπει να είναι ανοιχτή: σε κάθε πολίτη του κόσμου, στην Ευρώπη, την Αμερική, την Ασία, την Αφρική, την Αυστραλία.

Το δυναμικό της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης έχει τη δύναμη και τη θέληση να κρατήσει ψηλά το κοινωνικό αγαθό της ενημέρωσης, του πολιτισμού, του αθλητισμού. Έχει την τόλμη και τη βούληση να παλέψει για να πάψει η ΕΡΤ να χειραγωγείται από κάθε μονοκομματική ή πολυκομματική εξουσία. Εμείς οι εργαζόμενοι, είμαστε ακόμη ζωντανοί και θα σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων. Θα αγωνιστούμε για ένα θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας της ΕΡΤ που θα κατοχυρώνει και θα περιφρουρεί την ανεξαρτησία της δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, θα κόψει, επιτέλους, τον ομφάλιο λώρο με την εκάστοτε κυβέρνηση και κάθε κέντρο ή παράκεντρο πολιτικών και πελατειακών παρεμβάσεων.

Η ΕΡΤ πρέπει να είναι ανοιχτή, κτήμα και πραγματική ιδιοκτησία όλων των ελλήνων πολιτών.

Όσοι επεξεργάζονται σχέδια για λουκέτο στην ΕΡΤ  δεν μπορεί παρά να αποσκοπούν σε εξυπηρέτηση άλλου τύπου συμφερόντων. Είναι επικίνδυνοι.

Οι δημοσιογράφοι της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι θα κρατήσουμε με κάθε μέσο και κάθε τρόπο την ΕΡΤ ανοιχτή. Καλούμε κάθε πολίτη από τη Γαύδο μέχρι τον Έβρο για να αποτρέψουμε τον εφιάλτη. Να αποτρέψουμε κάθε απόπειρα φίμωσης του Δημόσιου Ραδιοτηλεοπτικού Φορέα της χώρας.

Όσοι ονειρεύονται εφιάλτες ας μείνουν στη μακαριότητα του παραμυθιού της κακιάς μάγισσας ή ας ξυπνήσουν πριν είναι αργά. Εμείς είμαστε ξάγρυπνοι.

Βρισκόμαστε σε διαρκή Γενική Συνέλευση και καλούμε πολίτες, κοινωνικούς και πολιτικούς φορείς, επιστήμονες, ανθρώπους των γραμμάτων και των τεχνών στις 7 το απόγευμα στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής.

Δεν κάνουμε ούτε βήμα πίσω. Η ΕΡΤ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΗ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ.

Η συνδικαλίστρια Θεανώ Φωτίου, βουλευτής Επικρατείας ΣΥΡΙΖΑ

Στην ΕΡΤ χτυπάει η καρδιά της Δημοκρατίας. Μην την αφήσετε να σταματήσει. Έλάτε όλοι και όλες! Θα 'μαστε εδώ για όσο καιρό χρειαστεί.

Ο συνδικαλιστής Τάσος Γιακουμής


(Δημοσίευση της 11-6-2013). Πάνω από 1000 πολίτες βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην ΕΡΑ Πάτρας στο Δασύλιο. Ο 902 αναμεταδίδει το σήμα της ΕΡΤ. Η ΕΡΑ Πάτρας λειτουργεί στη συχνότητα 92.5 FM. Με τις εξελίξεις που άνοιξε η κίνηση της χούντας να κλείσει την ΕΡΤ μετά το end of the success story που σήμανε η Gassprom δείχνει ότι τα παίζουν όλα για όλα. Ας τους επιβεβαιώσουμε. Όλοι απόψε στις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ και αύριο στα συλλαλητήρια. Να τους ρίξουμε για να σωθεί ο τόπος...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς