ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Σάββατο, 30 Ιουνίου 2012

Όλοι και όλες 1 μ.μ. της Δευτέρας 2 Ιουλίου 2012 στα δικαστήρια Πατρών

Φωτογραφία Αρχείου. Ζωή σκυλίσια για τον μετανάστη.


Εκδικάζεται η εξ αναβολής υπόθεση του αναίτιου ξυλοδαρμού Τυνησίου μετανάστη

Ενημερώθηκα ότι μεθαύριο Δευτέρα 2 Ιουλίου στις 1 μ.μ. η ώρα στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας (έχει ήδη πάρει μια αναβολή) θα εκδικαστεί η υπόθεση του ξυλοδαρμού του 24 χρόνου Τυνήσιου από μέλος της συντονιστικής επιτροπής κατοίκων Ιτεών που είχε λάβει χώρα την προηγούμενη εβδομάδα πίσω από την Πολιτεία. Όπως θα θυμάστε, ο κατηγορούμενος μαζί με άλλους 2 νεαρούς είχαν λιώσει στο ξύλο τον άτυχο πρόσφυγα και σταμάτησαν μόνο όταν επενέβησαν τα μέλη τις θεατρικής παράστασης "Εν πλω" που είχαν παράσταση εκείνη την ώρα στη Πολιτεία. Η αστυνομία, αν δε κάνω λάθος, την επόμενη μέρα συνέλαβε τον έναν δράστη τον οποίο αναγνώρισε το θύμα.
Η δίκη θα διεξαχθεί την μεθαύριο Δευτέρα στις 2 Ιουλίου στο Δικαστήριο Πατρών περίπου στις 1 μ.μ. και την υπόθεση έχει αναλάβει ο πατρινός δικηγόρος Βασίλης Λαδάς με την υποστήριξη της Κίνησης Υπεράσπισης Προσφύγων και Μεταναστών. Θεωρώ ότι θα πρέπει να υπάρχει μια ικανή παρουσία ανθρώπων στο πλευρό του πρόσφυγα και της Κίνησης ειδικά αυτή την κρίσιμη περίοδο. Η συγκεκριμένη δίκη είναι σημείο καμπής για τη πόλη μας μετά τα τελευταία γεγονότα αυτοδικίας στην Πειραϊκή Πατραϊκή με την έντονη παρουσία των Χρυσαυγιτών αλλά και την αθώωση των Χρυσαυγιτών στη Βέροια προχθές.
Ουσιαστικά είναι η πρώτη υπόθεση αυτοδικίας εναντίον προσφύγων που φθάνει στα δικαστήρια. Εικάζεται ότι ο δράστης θα τιμωρηθεί παραδειγματικά για να αποφευχθούν άλλα ανάλογα φαινόμενα. Και για να μην ανοίξει ο ασκός του Αιόλου και θα έχουμε όργιο αυτοδικιών και ατιμωρησίας στη πόλη μας, με δεξιά κυβέρνηση και ΧΑ στο 7%.

«Υπάρχει η πεποίθηση ότι θα μαζευτεί κόσμος για να υποστηρίξει τον κατηγορούμενο στο δικαστήριο. Πρέπει να είμαστε περισσότεροι! Να σπάσουμε το τρόμο των τραμπούκων και των ματσό ελληναράδων που νομίζουν ότι θα μπορούν να δέρνουν όποιον δε γουστάρουν. Σήμερα τον πρόσφυγα αύριο τον αριστερό ακτιβιστή», καταλήγει κάλεσμα ευαισθητοποιημένων Πατρινών που καταδικάζουν την αυτοδικία. 


Επιταχύνω την εφαρμογή Προγράμματος με έμφαση στις ιδιωτικοποιήσεις

Αφού συνέπτυξε μέτωπο με την ακροδεξιά τέτοια σκίτσα θα τον κοσμούν!


Υποταγή Σαμαρά στην Μέρκελ, όταν Μόντι και Ραχόι σήκωσαν ανάστημα!

Όταν ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι και ο Ισπανός Μάριο Ραχόι συγκροτούσαν τον ιταλο-ισπανικό άξονα των χωρών του ευρωπαϊκού Νότου, επιδιώκοντας αντισταθμίσματα από την ανάπτυξη αυτών του Βορρά, που γίνεται σε βάρος των λαών της Νότιας Ευρώπης και μέσω αυτών των αντισταθμισμάτων επιδίωκαν το πέρασμα της τραπεζικής κρίσης στην ευθύνη των ευρωπαϊκών μηχανισμών, ώστε οι λαοί των δύο χωρών να μην φορτώνονται το χρέος των τραπεζών, όπως γίνεται και στην Ελλάδα, όπου το Ελληνικό Δημόσιο μπαίνει εγγυητής και άρα οι φορολογούμενοι το εξυπηρετούν.
Δηλαδή όταν οι δεξιοί πρωθυπουργοί των χωρών Ιταλίας και Ισπανίας επεδίωκαν με τον παραπάνω τρόπο της κοινοτικοποίηση του τραπεζικού χρέους και την ευθύνη ανάλυψης να πάρουν οι τράπεζες έναντι των Μηχανισμών που θα τις ελέγχουν κι όλας, ο δικός μας πρωθυπουργός έδινε διαπιστευτήρια υποταγής στην Α. Μέρκελ.

Και το χειρότερο είναι ότι τα δημοσιογραφικά παπαγαλάκια των μεγάλων τηλεοπτικών καναλιών και  συγκροτημάτων των καθεστωτικών εφημερίδων ανέμιζαν το ενδεχόμενο του κινδύνου αποπομπής της Ελλάδος από το ευρώ και την Ε.Ε. εάν εκλεγεί ο ΣΥΡΙΖΑ και ο επικεφαλής του Τσίπρας, αυτός «ο εξτρέμ της πολιτικής»!
Ότι ο Μ. Μόντι τα είπε έξω από τα δόντια στην Α. Μέκελ μαζί με τον Μ. Ραχόι, δεν εξελήφθη ως εξτρεμισμός!  Ότι απείλησαν με αποχώρηση από το ευρώ, αφού οικονομικοί παράγοντες της Ιταλίας έδωσαν περιθώριο μέχρι δύο εβδομάδων στον Μ. Μόντι για να αναστρέψει την κατάσταση, που απειλούσε με κατάρρευση τις Ιταλία, Ισπανία και κατ’ επέκταση τις χώρες του Νότου της Ευρώπης, αυτό ελήφθη σοβαρά υπόψη από τα ιταλικά ΜΜΕ.

Τα δικά μας ΜΜΕ, λόγω υποτέλειας και οικονομικής εξάρτησης από τους τραπεζικούς παράγοντες ασχολούνταν με το τι καταστροφή θα έρθει στην χώρα εάν αναλάβει ο Τσίπρας και στενοχωρήσει την Α. Μέρκελ. Και ότι βρομιές έγραφαν τα λαϊκίστικα έντυπα στην Γερμανία, κι ότι παπαρδέλες πέταγε το γραφικό ζόμπι ο Σόιμπλερ τα αναπαρήγαγαν φοβίζοντας τους ψηφοφόρους.
Μας παράστησαν τον Σαμαρά ως μέγα άνδρα, που θα μας κρατήσει στο ευρώ και θα βγάλει την Ελλάδα από την κρίση, αφού φυσικά την φορτώνουν (αυτό δεν το είπαν!) στις πλάτες του ελληνικού λαού!
Από κοντά το παχύδερμο της πολιτικής αφασίας Βενιζέλος, μαζί με τον κυρΦώτη της κυβερνώσας αριστεράς της ΔΗΜΑΡ και την κυρΑλέκα της ορθοδοξίας του ΚΚΕ συνέπτυξαν ανίερο μέτωπο κατά του ΣΥΡΙΖΑ, που πάλευε εναντίον της συνασπισμένης δεξιάς με την ακροδεξιά!
Ο δε Αντ. Σαμαράς επείγονταν να προλάβει η χώρα τη Σύνοδο των Ευρωπαίων ηγετών και δήλωνε άριστα προετοιμασμένος. Τόσο που άρκεσε μία  χειρουργική επέμβαση για να αποδείξει ότι ούτε πρόγραμμα έχει αυτό το κυβερνητικό συνονθύλευμα, μήτε άποψη περί Ευρώπης. Και απόντες από τις ευρωπαϊκές εξελίξεις οι μεν Ιταλία και Γερμανία πήραν αυτά που ήθελαν και θα τους δώσουν ανάσα για λίγους μήνες –το πρόβλημα δεν λύθηκε οριστικά- η δε Ελλάδα φυλάει ακόμη τα φουστάνια της Μέρκελ, από την οποία εκλιπαρεί βοήθεια, την ώρα που θα έπρεπε να την απειλήσει και πολύ σοβαρά και μαζί με τις Ιταλία-Ισπανία να απαιτήσει λύση για λογαριασμό του ελληνικού λαού.
Πεντακόσια δις ευρώ θα στοιχίζει στην Γερμανία τυχόν έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ, προειδοποιούν Γερμανοί οικονομολόγοι την Μέρκελ. Εμείς αυτό το χαρτί δεν το χρησιμοποιήσαμε, παρόλο που ο ΣΥΡΙΖΑ το τόνιζε προεκλογικά!
Παρουσιάζω την επιστολή του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά που απέστειλε στις Βρυξέλλες μέσω του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια. Διαβάστε την και θαυμάστε την… παληκαριά του ανδρός!

Αναλυτικά η επιστολή
«Όπως σας έχω πληροφορήσει, δυστυχώς δεν θα μπορέσω να παραστώ στο σημερινό Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, λόγω μιας οφθαλμολογικής επέμβασης που έπρεπε να γίνει. Η Ελλάδα θα εκπροσωπηθεί από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια.
Με την παρούσα επιστολή θα ήθελα να σας επαναβεβαιώσω ότι η Ελλάδα είναι απόλυτα αποφασισμένη να εκπληρώσει τις υποσχέσεις που προκύπτουν από την πρόσφατη συμφωνία διάσωσης.
Η νέα κυβέρνηση της Ελλάδας αποδέχεται την ιδιοκτησία του προγράμματος σταθεροποίησης και είναι πλήρως δεσμευμένη στους στόχους, στους αντικειμενικούς σκοπούς και σε όλες τις βασικές πολιτικές του Προγράμματος.
Θα επιταχύνω την εφαρμογή του Προγράμματος με έμφαση στον τομέα των Ιδιωτικοποιήσεων.
Βεβαίως, υπάρχει το ζήτημα ορισμένων αναγκαίων τροποποιήσεων του Προγράμματος, ώστε να ελεγχθεί η άνευ προηγουμένου ανεργία και να ανασχεθεί η καταστρεπτική ύφεση στην οποία βρίσκεται η Ελλάδα για πέμπτο συνεχές έτος. Με τον τρόπο αυτό θα εξασφαλισθεί, επίσης, η επίτευξη των στόχων.
Προσβλέπω σε συνάντησή μας, ευθύς ως οι γιατροί μου επιτρέψουν να ταξιδέψω».
__________
Υ/Γ. Προσβλέπουμε στην Σύνοδο του φθινοπώρου, μας προϊδέασε δυσαρεστημένος ο κυρΦώτης της ΔΗΜΑΡ. Ρωτώ. Γιατί παρακαλώ το φθινόπωρο; Τώρα είχατε να απλώσετε μπουγάδα; Γιατί δεν πήγαινες κυρΦώτη εκεί να θέσεις  το αίτημα να τύχει και η Ελλάδα της ίδιας μεταχείρησης; Τουλάχιστον να γίνει μία δήλωση εκ μέρους της Κυβέρνησης ότι έαν δεν τύχουμε της ίδιας μεταχείρησης θα προβάλουμε βέτο σε νέα Σύνοδο!