ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

Στο 9ο Γυμνάσιο Πάτρας το 1ο Βραβείο Δραματουργικής Έκφρασης

Οι μαθητές του 9ου Γυμνασίου με τον αντιδήμαρχο Παιδείας Ανδρ. Φίλια και την καθηγήτριά τους




Κέρδισαν την συμμετοχή τους στην Περιβαλλοντική κατασκήνωση ECOCAMP στη Ροδέα Καλαβρύτων


Με τη ζωντάνια και τον ενθουσιασμό των εφήβων, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 28 Απριλίου, στο Αμφιθέατρο του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, η Τελετή Απονομής των Βραβείων της Εκστρατείας ECOMOBILITY 2011-12.
Το 1o Δημιουργικό Βραβείο στην κατηγορία Δραματουργική Έκφραση για την Οικολογική Μετακίνηση, απονεμήθηκε στην ομάδα μαθητών του 9ου Γυμνασίου Πάτρας, που κέρδισαν την συμμετοχή τους στην Περιβαλλοντική κατασκήνωση ECOCAMP στη Ροδέα Καλαβρύτων τη πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου. Τη δεύτερη θέση κατέλαβε η ομάδα του 1ου Γυμνασίου Καλαμαριάς, ενώ την τρίτη θέση η ομάδα της Ελληνογαλλικής Σχολής «Ο Άγιος Παύλος».
Ανάμεσα στους νικητές, στις υπόλοιπες κατηγορίες των Βραβείων Δημιουργικότητας, είναι το Γυμνάσιο Φαρών, που πήρε το 3ο Βραβείο,
Οι ομάδες των μαθητών που κέρδισαν το πρώτο βραβείο στις κατηγορίες Δημιουργικού θα φιλοξενηθούν στο ECOCAMP, που διοργανώνει κάθε χρόνο το ECOCITY, την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου στα Καλάβρυτα.
Την τελετή απονομής των βραβείων παρακολούθησαν εκπρόσωποι της πολιτείας, Επιστημονικών Φορέων, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Εκπαιδευτικοί και μαθητές από πολλές πόλεις της χώρας, που ταξίδεψαν για να γιορτάσουν όλοι μαζί τη κορύφωση της εκστρατείας ECOMOBILITY 2011-12. Ανάμεσά τους, οι Αντιδήμαρχοι Πατρέων, Παιδείας κ. Ανδρέας Φίλιας και Εθελοντισμού κυρία Μαρία Ανδρικοπούλου –Ρούβαλη, που εκπροσώπησαν τον Δήμο.
Υπενθυμίζεται, ότι στην τελική εξάδα για τα βραβεία Σύνθεσης και Δραματουργικής Έκφρασης επελέγη η εργασία της ομάδας των μαθητών 9ου  Γυμνασίου Πάτρας, για το βραβείο ηλεκτρονικής έκφρασης επελέγη η εργασία της ομάδας των μαθητών του 21ου Γυμνασίου Πάτρας και για το βραβείο Εικαστικής Έκφρασης επελέγη η εργασία της ομάδας των μαθητών του Γυμνασίου Φαρών, μπαίνοντας στη τελική ευθεία της επιλογής που θα ολοκληρωθεί σε αυτή την εβδομάδα.
Παρόντες ωστόσο στην τελετή, ήταν όλες οι ομάδες των μαθητών που πήραν μέρος στην εκστρατεία και παρουσίασαν εργασίες που ετοίμασαν, εντοπίζοντας και μελετώντας, τα προβλήματα, που προκαλούν οι συνήθειες των κατοίκων και οι συνθήκες μετακίνησης που επικρατούν στην Πάτρα, δηλαδή οι ομάδες των μαθητών των 7ου, 9ου, 10ου, 11ου και 21ου Γυμνασίων της Πάτρας.

Η διοργάνωση πραγματοποιήθηκε για ένατη συνεχόμενη χρόνο, από το ECOCITY.
Πληροφορίες και στοιχεία για τα Βραβεία είναι διαθέσιμα στις ιστοσελίδες www.ecocity.gr και  www.ecomobility.gr.



Αλ. Τσίπρας: Δεν υπάρχει θέμα μη καταβολής μισθών και συντάξεων !

"Εάν η αριστερά είναι πλειοψηφία στην κοινωνία θα βρεθούν οι έδρες που θα την στηρίξουν".


«Ούτε ευρώ τσακιστό στους δανειστές» εάν ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει κυβέρνηση

 «Δεν υπάρχει θέμα μισθών και συντάξεων. Αυτά τα διλήμματα που τίθενται είναι ψευτοδιλήμματα» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στο δελτίο του STAR.
«Θα αναστείλουμε τις πληρωμές στους δανειστές μέχρι να σταθεί στα πόδια της η κοινωνία. Στο δίλημμα “πιστωτές ή μισθοί και συντάξεις” επιλέγουμε το δεύτερο. Ούτε ευρώ τσακιστό στους δανειστές» συμπλήρωσε ο ίδιος.
Ερωτώμενος στη συνέχεια για το θέμα της διερευνητικής εντολής, ο κ. Τσίπρας ξεκαθάρισε ότι εάν ο ΣΥΡΙΖΑ λάβει την εντολή η χώρα δε θα βρεθεί χωρίς κυβέρνηση: «Αν πάρει ο ΣΥΡΙΖΑ διερευνητική εντολή για το σχηματισμό κυβέρνησης, θα διαμορφωθεί ένα διαφορετικό πολιτικό σκηνικό. Αν η Αριστερά είναι πλειοψηφία στην κοινωνία, θα βρεθούν οι έδρες που θα δώσουν την ψήφο εμπιστοσύνης ή έστω ανοχής. Δε θα μας εμποδίσει ο εκλογικός νόμος των 50 εδρών».
Παράλληλα, αναφέρθηκε και στο θέμα της ασφάλειας και της ανόδου της εγκληματικότητας, ειδικά στο κέντρο της Αθήνας. «Το ζήτημα της ασφάλειας είναι βασικό, χρειάζεται να αντιμετωπιστεί η κατάσταση» σημείωσε ο Αλ. Τσίπρας, ο οποίος παραδέχθηκε ότι δε θα άφηνε το παιδί του «να κυκλοφορήσει μόνο του στο κέντρο».

Η… Δεξιά του επισκόπου Αιγιαλείας - Καλαβρύτων μετώκοισεν εις Πάος

Φωτογραφία Αρχείου. Τότε που ο Αμβρόσιος τάχθηκε υπέρ του Ντερντιλή!


Νέα προκλητική πολιτική παρέμβαση Αμβροσίου  στην εκκλησία του χωριού - Σκωπτικό σχόλιο ΣΥΡΙΖΑ

Αμετανόητος ο μητροπολίτης Αμβρόσιος επιμένει σε ρόλο κομματάρχη προκαλώντας παράλληλα ζημιά στην Εκκλησία. Την Κυριακή από τον άμβωνα στο μεσοδιάστημα της ομιλίας του αφού καυτηρίασε φαινόμενα που απομακρύνουν τον πιστό από τις εκκλησίες, θεώρησε ότι κατάλληλος για να αναστρέψει αυτά είναι ο βουλευτής Ν. Νικολόπουλος, υποψήφιος της ΝΔ στην Αχαΐα και γι αυτό συνέστησε στους πιστούς  να του δώσουν ψήφο στήριξης! Το γεγονός προκάλεσε αίσθηση και έλαβε διαστάσεις με την δημοσιοποίησή του.
Την ίδια ημέρα, στο φύλλο της εφημερίδας «Πελοπόννησος» ο ιεράρχης των Πατρών Χρυσόστομος, με άρθρο του τάσσονταν υπέρ των αδυνάτων και κατήγγειλε δημοσίως την οικονομική  υποβάθμιση που υφίσταται η Πάτρα και η χώρα ολόκληρη, την κυβερνητική πολιτική της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ – ΝΔ, που οδηγεί στο κλείσιμο καταστημάτων με πρωτοφανείς ρυθμούς, την αλόγιστη λειτουργία μεγαλοκαταστημάτων που γίνονται αιτία για λουκέτα στους μικρομεσαίους, την αδιαφορία για επίλυση του μεταναστευτικού, την απαξίωση εντέλει κάθε πνευματικής παρουσίας και της ιστορικής αναφοράς της χώρας μας με τον κατευθυνόμενο κοινωνικό εκπεσμό και την υποταγή της σε ξένα οικονομικά συμφέροντα.
«Δύο ιεράρχες δύο διαφορετικοί κόσμοι. Τούτη τη φορά η… δεξιά του Κυρίου Αμβροσίου μετώκοισεν εις Πάος!» σχολίαζαν πολίτες της Αριστεράς στην Πάτρα που έγιναν γνώστες του… κατορθώματος Αμβρόσιου.

Με αφορμή λοιπόν, τη νέα πολιτική παρέμβαση του ιεράρχη Αιγιαλείας και Καλαβρύτων, την Κυριακή χθες στο χωριό Στούπι (Πάος) Καλαβρύτων, όπου, όπως προανέφερα, ανοικτά και χωρίς ντροπή ο μητροπολίτης Αμβρόσιος μετασχηματίσθηκε, εντός της εκκλησίας του χωριού, σε χείριστο πολιτικάντη, το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ  Αχαΐας έδωσε στη δημοσιότητα το παρακάτω σκωπτικό σχόλιο:

«Η «Δεξιά του Κυρίου» ζει και βασιλεύει και προς επίρρωσιν των παραπάνω, ήρθε ο επίσκοπος Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, την Κυριακή, στον Ιερό Ναό του χωριού Πάος να καλέσει το χριστεπώνυμο πλήρωμα ώστε να δώσει στήριξη σε συγκεκριμένο υποψήφιο της Ν.Δ. στην Αχαΐα. Μήπως αντιλήφθηκαν ότι επί γης δεν σώζονται και στρέφονται στην επουράνια επικουρία με τη διαμεσολάβηση του επισκόπου Αμβρόσιου;».    

Κάλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας για την αυριανή εργατική Πρωτομαγιά

Φωτογραφία Αρχείου, από την κινητοποίηση της 7 Φεβρουαρίου στην Πάτρα.


Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ Αχαΐας σας καλεί στην συγκέντρωση για την Εργατική Πρωτομαγιά την Τρίτη, 1 Μάη 2012, στις 10:30, στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας  (Πλατεία Εθν. Αντίστασης).
Όλοι μαζί, συνδικάτα, εργαζόμενοι, άνεργοι, νέοι και συνταξιούχοι να δώσουμε τη δική μας απάντηση στις πολιτικές των Μνημονίων, που λεηλατούν τη ζωή μας και καταπατούν τα θεμελιώδη δικαιώματα των εργαζομένων.
Για να πάψει η ανεργία και η φτώχεια να αποτελούν το μέλλον των παιδιών μας.
Για κοινωνική δικαιοσύνη και εθνική αξιοπρέπεια
 Αλλάζουμε το μέλλον τους κάνουμε παρελθόν…
Ή εμείς, ή αυτοί.
Μαζί μπορούμε να τους ανατρέψουμε!