ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

Διεκδικείστε τα χρεωστούμενα για τις ναζιστικές θηριωδίες στην Ελλάδα


Ο αγωνιστής Μανώλης, ακάματος και πάντα διεκδικητικός.

Ο δρόμος για τις γερμανικές αποζημιώσεις είναι ανοικτός ενημέρωσαν τη Βουλή οι Μαν. Γλέζος και Στέφ. Ληναίος 



Ο γραμμ. Στέφ. Ληναίος.
Τον δρόμο για τη διεκδίκηση των επανορθώσεων της Γερμανίας προς το ελληνικό κράτος για την Κατοχή υπέδειξε ο Μανώλης Γλέζος ενημερώνοντας στις 27-7-2011 την Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων και Άμυνας της Βουλής. Ο πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου για τη Διεκδίκηση των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα τόνισε ότι τουλάχιστον για το αναγκαστικό δάνειο η κυβέρνηση "μπορεί να ακολουθήσει τον εύκολο τρόπο, δηλαδή να πάει δικηγόρος για λογαριασμό της κυβέρνησης και να το ζητήσει. Η διαδικασία δεν θα κρατήσει πάνω από 1-2 μήνες".
Υπογράμμισε ακόμη ότι το Εθνικό Συμβούλιο ώς τώρα στηρίζουν το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ πρόσφατα έγινε και συνάντηση με τον πρόεδρο της Ν.Δ. Αντώνη Σαμαρά. "Ζητάμε να δούμε τα κόμματα και δεν μας δέχονται", είπε.
Μαζί με τον πρόεδρο του Εθνικού Συμβουλίου ήταν και ο γραμματέας του, Στέφανος Ληναίος. Ο Μ. Γλέζος εξήγησε ότι οι οφειλές της Γερμανίας αφορούν τις επανορθώσεις προς το κράτος και τις αποζημιώσεις προς τα θύματα και διευκρίνισε ότι οι επανορθώσεις αφορούν στο εξής μέτρα που επέβαλε επιτροπή οικονομολόγων όταν μπήκαν τα γερμανικά στρατεύματα:

-Στο 51% των ΔΕΚΟ και των μεγάλων επιχειρήσεων, που πέρασε στα χέρια των κατακτητών.
-Στη διατροφή στρατευμάτων κατοχής που ήταν 670.000 στρατιώτες (360.000 Γερμανοί, 60.000 Βούλγαροι, 250.000 Ιταλοί) και το Άφρικα Κορπς του Ρόμελ.
-Στη διακίνηση πλαστού χαρτονομίσματος (συνήθως των 50 μάρκων) από τους Γερμανούς στρατιώτες, οι οποίοι πλήρωναν με αυτό και έπαιρναν ρέστα σε ελληνικά νόμιμα χρήματα, ενώ η κατοχική κυβέρνηση αγόρασε τα πλαστά χαρτονομίσματα με 530.824 χρυσές λίρες Αγγλίας.
-Στους τόνους από ασήμι, νικέλιο και χαλκό που πήραν οι Γερμανοί από τα κέρματα που βρήκαν στην Τράπεζα της Ελλάδος πληρώνοντας συνολικά 109,5 χρυσές λίρες Αγγλίας.
-Στο αναγκαστικό δάνειο ύψους 3,5 δισ. δολ. (τιμές 1938) που πήραν για λογαριασμό της κατοχικής κυβέρνησης.
-Στη λεηλασία έργων τέχνης και αρχαιολογικών θησαυρών.
-Στις δημεύσεις του 10% της αγροτικής παραγωγής, τις κατασχέσεις συγκοινωνιακών μέσων, τις επιτάξεις κτηρίων κ.λπ.
-Στις αρπαγές στα χωριά.

Όπως τόνισε ο Μ. Γλέζος, η συνολική αξία όλων αυτών έχει υπολογιστεί με σημερινές τιμές σε 108 δισ. ευρώ χωρίς τους τόκους - μόνο το αναγκαστικό δάνειο είναι 54 δισ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: